De rode piramide (Kane Chronicles #1) – Rick Riordan

Geplaatst op 28 januari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De rode piramide (Kane Chronicles #1) – Rick RiordanDe rode piramide door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: Kane Chronicles #1
Uitgever: Boekerij | Oktober 2013
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 476
ISBN: 9789022568415
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Nadat hun moeder stierf hebben Sadie en Carter elkaar nauwelijks meer gezien: Sadie woont bij hun grootouders, en Carter zwerft met hun vader, de beroemde Egyptoloog Julius Kane, over de wereld. Tot Kane zijn kinderen weer bijeenbrengt in Londen voor een experiment; een experiment dat gruwelijk misloopt. Kane wekt per ongeluk de afschrikwekkende Egyptische god Seth tot leven. Kane verdwijnt spoorloos en Sadie en Carter komen erachter dat nog meer Egyptische goden tot leven dreigen te komen. Kunnen zij het geheim van hun familie ontrafelen voor het te laat is?

Een tijdje terug waren er een aantal boeken van Rick Riordan in de aanbieding, voornamelijk eerste delen. Dit zag ik als een perfect excuus om een aantal boeken te kopen. Ik kocht onder andere De Rode Piramide, het boek over de Egyptische mythologie. Dit is een van mijn favoriete mythologie, dus ik keek er erg naar uit het boek te gaan lezen, ook al hoorde ik van diverse mensen dat dit een wat mindere serie is.

Carter en Sadie Kane wonen apart van elkaar sinds hun moeder is overleden. Als hun vader tijdens hun familiedag het halve British Museum laat ontploffen, ontketend dit een tal van veranderingen. Ze blijken namelijk af te stammen van de faraos en zijn tovenaars! Met behulp van Horus, Isis en vele andere goden gaan ze de strijd aan tegen allerlei kwaad, waaronder Seth, die tijdens zijn geboortedag de wereld wil overnemen.

Ondanks dat ik vrij snel lees, zorgt Rick Riordan er altijd voor dat ik zijn boeken langzaam lees. Ik wil namelijk al zijn details opzuigen. Met De Rode Piramide is dit niet anders. Maar wat wel erg opvalt is dat het boek een stuk minder grappig is, met veel minder sarcasme.

Misschien zal dit sommige lezers tegenvallen, maar ik ben er eigenlijk wel blij mee; hiermee laat Riordan namelijk zien dat hij geen one trick pony is, en ook zeker ander type personages neer kan zetten. Meestal zijn zijn hoofdpersonages sarcastische en moeilijke tieners, en Carter is slim en wat ernstiger. Natuurlijk heeft hij ook zijn gevatte momenten, maar in veel mindere mate.

Ook wordt er in dit boek afgewisseld tussen twee perspectieven. Dat van Sadie en dat van Carter. Dit vond ik ook verfrissend en ik vond beiden erg leuk. Wel vond ik Sadie soms wat te oud overkomen voor haar leeftijd. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

Ik vond de Egyptische goden heerlijk en de magie heel erg tof. Ook was het fijn dat deze serie echt afgezonderd van het Percy Jackson universum lijkt te zijn. Nou ja, het is natuurlijk dezelfde wereld, maar er wordt voor nu nog niks met elkaar verweven (Wil je dat wel, lees dan Percy Jackson en de andere helden).

Het boek zit vol actie en vol avontuur. Soms voelde het een beetje als Michael Scott’s De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel, vanwege het broer/zus aspect en de goddelijke begeleider. Maar dat zie ik als een plus, omdat dit een van mijn favoriete series ooit is.

Ik heb genoten van De Rode Piramide. Het boek is spannend, avontuurlijk en vooral erg origineel. Het is heel anders van de andere boeken van Rick Riordan, maar absoluut niet minder leuk.

Egyptische goden, avontuur, familie en zinderde actie zijn de ingrediënten van een erg geslaagde De Rode Piramide.

De Rode Piramide vond ik een erg geslaagd boek. Het was spannend, zat vol magie en natuurlijk ook de Egyptische Goden, waar ik zelf altijd veel interesse in heb gehad. Ik ga graag nog eens met de familie Kane op avontuur!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “De rode piramide (Kane Chronicles #1) – Rick Riordan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.