Dagboek: boekvriendinnetjes en heel veel kaarsen verkopen (en dat is nice)

Geplaatst op 23 januari 2017 door Emmy in Persoonlijk / 8 Comments

Maandag

Vandaag ben ik veel aan het ontwerpen, doe ik boodschappen en werk ik aan mijn blog. ’s Avonds Dungeons & Dragons.

Dinsdag

Vandaag geef ik bijles en werk ik.

Woensdag

Op woensdag gaat alles mis wat mis kon gaan. Terwijl ik de nieuwe Shadowhunters episode kijk, krijg ik een verschrikkelijk bericht van mijn host; ik ben weer gehackt en ze hebben me er weer uitgegooid. Ze bieden me nul hulp en ik raak volledig in paniek. Gelukkig wordt er van alle kanten advies geboden en uiteindelijk is er een held die de hele dag aan de slag gaat en alle lekjes weet te dichten. Ik ben zo dankbaar dat ik zo snel geholpen ben. Ik ben erg gestrest op werk, maar mag gelukkig iets eerder naar huis. Halverwege de avond staat mijn blog weer online. GELUKKIG! Ik heb echter niks kunnen doen van mijn to do list vandaag. Balen!

Maar he, het was het elke euro waard om mijn blog terug te krijgen!

Donderdag

Vandaag doe ik rustig aan. Ik werk vooruit en doe mijn ding.

Vrijdag

Vrijdag wordt een leuke dag want vanmiddag mag ik als een van de 10 bloggers naar de YALFest borrel, waar we helemaal bijgepraat worden over YALFest. Ik zal er nog een blogpost over maken.

Van te voren had ik afgesproken met Esmee. We gingen lekker samen een kaneelrol scoren en yoghurt eten. Het is zo fijn dat ik dankzij het bloggen een aantal lieve vriendinnen heb gemaakt. Ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten! Samen gaan we ook nog naar de boekhandel, waar we (zoals zo vaak) elk boek even bespreken.

Daarna gaan we terug naar het station, waar we Ellis, Melisa en Katja meeten. Samen gaan we naar het nieuwe Blossom Books HQ, veel te vroeg natuurlijk. Maar we kunnen wel meteen meeten met Koosje! We komen Jessica al meteen tegen en al snel schuiven ook Frank, Eline, Cisz en Chinouk aan. Tijd voor een party!

Daarna zijn we nog met een deel van de groep gaan eten bij de Italiaan en dat was weer heel gezellig.

Readathon time!

Op zaterdag en zondag is de 24 in 48 readathon en ik heb mezelf helemaal voorgenomen om mee te doen. Niet perse om het te halen, maar wel om lekker veel te lezen. Rob is echter ziek, dus een hele dag alleen maar lezen, dat gaat hem niet lukken. Ik lees 2 boeken uit op zaterdag en maak een beginnetje in de derde, maar ik ruim ook mijn kledingkast uit, doe boodschappen, een mega was en andere huishoudelijke klusjes. En Wie is de Mol natuurlijk. Ik hou mijn uren niet bij en dat vind ik prima. Geforceerd lezen? Nee, dat is niet echt wat voor mij.

Op zondag zal ik ook lezen, maar voornamelijk in de trein. ’s Morgens is namelijk de Mad Hatter Tea party van Blossom Books bij Van Piere en ik mag mijn kaarsen verkopen. Er komt nog een verslagje van! Daarna heb ik een verjaardag van familie. ’s Avonds ben ik redelijk op tijd thuis en duik ik even in de kaarsenadministratie (wauw ik heb er zo veel verkocht vandaag!) en blog ik wat.

Gelezen

Op maandag lees ik Crystal Crowned uit. Dinsdag begin ik in Alera. Op woensdag wilde ik lekker gaan lezen, maar er kwam weinig van; wel las ik een graphic novel uit: Amulet deel 4. Alera laat ik even liggen; ik heb geen zin om te lezen.

Uiteindelijk lees ik Alera op vrijdagochtend uit. Daarna begin ik in The Black Key, die ik op zaterdagochtend uitlees gedurende de 24 in 48 readathon. Vervolgens begin ik in Duizend hoog. In mijn beleving ben ik er erg lang bezig.. Ik had toch beter een ander boek kunnen pakken, denk ik. Als ik hem uit heb, maak ik een beginnetje in The Shadow Queen. Op zondag lees ik deze hertelling uit en begin ik in De vloek van de schaduw, welke ik niet meer uit krijg omdat ik zondagavond geen zin meer heb om te lezen. Sorry readathon. Kusje.

Nieuwe boeken

Deze week heb ik drie nieuwe boeken mogen toevoegen aan mijn verzameling. Allereerst een recensie-exemplaar van het boek Carve the Mark. Ik kon helaas niet naar de releaseparty, maar ik kan het boek nu wel snel gaan lezen. Ik ben erg benieuwd!

Ook kocht ik twee boeken over via facebook: Claire de Lune en het vervolg Nocturne. Deze boeken was ik al eerder tegengekomen en trokken me enorm, maar ze verdwenen door de mega tbr naar de achtergrond. Nu heb ik ze en ze zijn pretty!

Claire de Lune (Claire de Lune, #1)Nocturne (Claire de Lune, #2)

Zo simpel, maar zooooo mooi.

Blogposts

Tot volgende week!

Tags:

Divider

8 responses to “Dagboek: boekvriendinnetjes en heel veel kaarsen verkopen (en dat is nice)

 1. Andrea

  Weer heel leuk om te lezen 😀 En wat goed dat je zoveel kaarsen hebt verkocht!
  Wat ik me ineens afvroeg: lees je weleens een boek niet uit? (omdat je het niet goed vindt of zo)

   • Andrea

    Bij mij is het een beetje andersom. Ik zou meer geduld moeten hebben (en eerlijk gezegd gewoon meer moeten lezen) Er is zoveel dat ik wil lezen, dat als een boek me niet snel boeit, ik gauw de neiging heb om het weg te leggen en een ander “shiny new” boek te pakken. Wat ik ook wel doe, is een stukje verderop lezen om te kijken of het nog boeiend wordt. En als ik het echt niet uit wil lezen, lees ik soms het laatste hoofdstuk, zodat ik toch weet hoe het afloopt (*schaam*)
    Ik kan me voorstellen, dat het voor jou sowieso anders is, als je een recensie moet schrijven. Dan kan je een boek natuurlijk niet na een paar hoofdstukken wegleggen (tenzij het ècht bagger is :-p )

 2. Afspraakjes met blogvriendinnetjes zijn altijd leuk. Super tof ook dat je dit weekend zoveel kaarsen hebt kunnen verkopen. Oh en lezen tegen de klok is ook niet iets voor mij. Ik lees heel graag maar als ik echt een specifiek aantal uren in het oog moet houden dan spreekt het me plots minder aan. Het lezen wil nu even wat minder lukken door pijnklachten maar ik vermoed dat de echtgenoot dat niet echt erg gaat vinden vermits ik net vers troostgebak uit de oven heb gehaald. 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.