Een fakkel tegen het duister (Vuur en As #2) – Sabaa Tahir

Geplaatst op 21 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Een fakkel tegen het duister (Vuur en As #2) – Sabaa TahirEen fakkel tegen het duister door Sabaa Tahir
Ook door deze auteur: De heerschappij van de maskers
Serie: Vuur en As #2
Andere boeken in deze serie: De heerschappij van de maskers
Uitgever: LS Amsterdam | November 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9789024574766
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

Het was best wel een grote verrassing toen ik Een fakkel tegen het duister ontving en ik zag dat mijn quote op de achterkant stond! Ik voelde me zo ontzettend trots. Ik keek er daarom extra veel naar uit om dit tweede deel van de Vuur en As serie van Sabaa Tahir te gaan lezen, al was ik wel een beetje bang dat ik veel van het eerste deel vergeten zou zijn.

Laia en Elias zijn op de vlucht. Ze zijn van plan om Laia’s broer te bevrijden, maar worden op de hielden gezeten door de Maskers, de Bloedklauwier en de commandant. Helena, die ondertussen Bloedklauwier is geworden, wordt ontzettend op de proef gesteld in haar nieuwe functie. Ook haar familie loopt gevaar.

Een fakkel tegen het duister begint meteen volop in de actie. Ik zat er meteen weer in en voor ik het wist was ik weer helemaal op de hoogte van wat er gebeurd was. Mijn angsten waren dus ongegrond en ik kon meteen met volle teugen van het boek genieten.

De woestijnsfeer en de verschillende mythische wezens die daarbij horen (demon, djinns, infiri) kwamen uitzonderlijk goed tot hun recht, zonder dat ze de overhand kregen in het verhaal. Ik vond het juist gaaf hoe subtiel het soms was, ook hoe sommige personages bepaalde gaven leken te krijgen. Ik smulde er gewoonweg van.

Toch was het niet de vlucht van Laia en Elias die mij het meest wisten te boeien in Een fakkel tegen het duister. Het was het personage waar de titel op slaat; Helena. Zij is in een hele lastige situatie gezet die haar als personages keuzes laat maken. Zij groeit ontzettend en naast dat ik haar leuk vond, vond ik haar ook heel erg interessant. Ik was dan ook erg blij dat zij een grote rol kreeg en dat veel van de intriges ook met haar te maken had. Het kwam het spel tussen de personages ten goede en bracht ook een welkome afwisseling tussen het vluchten.

Ik vond het midden wat vlak. Er leek weinig te gebeuren en ik miste een bepaalde ontwikkeling. Het sleepte maar een beetje voort en ik was bang dat het gevreesde ’tussenboek’ gevoel het hele boek zou voort gaan slepen. Gelukkig zindert het einde weer van de intriges en heftige gebeurtenissen, waardoor ik alleen maar meer meer meer wilde. Jum, wat was het weer een fijn boek.

Als je dacht dat Een Fakkel tegen het Duister een standaard boek zou worden, dan heb je het mis. Het zit weer vol intriges en spannende ontwikkelingen.

Een fakkel tegen het duister zit weer erg goed in elkaar en bevat lekker veel elementen, die niet alleen maar aan de oppervlakte blijven hangen. Er werd fijn afgewisseld en de personages maakten logische ontwikkelingen door. Ook wisten bepaalde plotwendingen mij te blijven verrassen. Een zeer prettig vervolg.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Een fakkel tegen het duister (Vuur en As #2) – Sabaa Tahir

  1. Jing

    Echt tof om je eigen quote te zien op een boek, proficiat!
    Het eerste deel vond ik echt geweldig. Ik hoop dat het tweede deel minstens even goed wordt 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.