This Savage Song (Monsters of Verity #1) – Victoria Schwab

Geplaatst op 17 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

This Savage Song (Monsters of Verity #1) – Victoria SchwabThis Savage Song door Victoria Schwab
Ook door deze auteur: Our Dark Duet
Serie: Monsters of Verity #1
Andere boeken in deze serie: Our Dark Duet
Uitgever: Titan Books | Juni 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 407
ISBN: 9781785652745
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

There’s no such thing as safe in a city at war, a city overrun with monsters. In this dark urban fantasy from author Victoria Schwab, a young woman and a young man must choose whether to become heroes or villains—and friends or enemies—with the future of their home at stake. The first of two books.

Kate Harker and August Flynn are the heirs to a divided city—a city where the violence has begun to breed actual monsters. All Kate wants is to be as ruthless as her father, who lets the monsters roam free and makes the humans pay for his protection. All August wants is to be human, as good-hearted as his own father, to play a bigger role in protecting the innocent—but he’s one of the monsters. One who can steal a soul with a simple strain of music. When the chance arises to keep an eye on Kate, who’s just been kicked out of her sixth boarding school and returned home, August jumps at it. But Kate discovers August’s secret, and after a failed assassination attempt the pair must flee for their lives.

V.E. Schwab wist er met A Darker Shade of Magic meteen voor te zorgen dat zij tot een van mijn favoriete auteurs werd gepromoveerd. Ik vond haar serie zo ontzettend vet, dat ik besloot dat ik alles van haar wilde lezen. Dit jaar verscheen This Savage Song, het eerste deel van een nieuwe serie.

Kate en August lijken hele gewone tieners, behalve dan dat ze in een verdeelde stad wonen, waar monsters altijd op de loer liggen. Oh, en dat ze beiden kinderen zijn van rivaliserende leiders. Kate wil als haar vader zijn; hard en heersend en haar volk de indruk wekken dat alleen zij hen kan beschermen tegen de monsters. August wil gewoon mens zijn, want hij is er namelijk een. En dat mag niemand natuurlijk weten. August infiltreert bij Kate op school en de twee raken verwikkeld in een bijzondere vriendschap. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks en moeten ze vluchten voor hun leven.

Keer op keer weet Schwab mij te verrassen met haar unieke setting en bijzondere werelden. Zo ook in This Savage Song. Ik vond de vibe van het boek van begin tot einde uniek en bovendien heel erg spannend. Omdat ik ondertussen meer van Schwab gelezen heb, wist ik dat ik bijzondere dingen kon verwachten, ook in het verloop van de plot. Zo nu en dan was het boek dan ook een enorme mindfuck. Ik vroeg me geregeld af of ik dingen goed gelezen had. Heerlijk als een boek dit weet neer te zetten (en het ook nog eens leuk is).

De monsters, het spel met menselijkheid, de muziek. Alles voelde even kloppend aan en ook de personages wisten mij te overtuigen. Toch vind ik haar andere werk tot nu toe meer overtuigen. Misschien komt dit door de hoge verwachtingen die ik had. Wel las dit boek als een echte speer en voor ik het wist, had ik het uit!

This Savage Song is als een verrassend muziekstuk; een spel van tonen en noten en het geheel klinkt me als muziek in de oren.

Schwab is een fantastische schrijfster die mij keer op keer weet te verrassing. Er zijn maar weinig schrijvers die steeds zo’n unieke setting kunnen neerzetten en zo weet te verrassen op het gebied van personages. Ik heb enorm genoten van This Savage Song en ik hoop dat Nederlandse uitgevers haar boeken ook eens gaan oppakken.

 

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

8 responses to “This Savage Song (Monsters of Verity #1) – Victoria Schwab

  1. Ik heb al zoveel goeds over Schwab en haar boeken gelezen en haar verhalen klinken absoluut enorm gaaf. Ik ben alleen bang of het Engels niet wat te ingewikkeld is voor mij om het boek helemaal te kunnen appricieren. Zeker als er veel mindfucks enzo in zitten, ben ik bang dat ik door het Engels dingen ga missen in het verhaal 🙁

  2. Ik heb deze week A darker shade of magic uitgelezen en vond hem echt fantastisch! Ik wil dolgraag meer boeken van haar bestellen maar ik mag van mezelf pas in februari weer boeken kopen. De covers vind ik ook zo mooi 🙂

  3. Ik hoop ook zo erg dat ooit een Nederlandse uitgeverij haar werk gaat vertalen. Tot nu toe heb ik al haar boeken gelezen en ik ben altijd zo onder de indruk van hoe verschillend de magische werelden zijn die ze verzint. Geen enkel boek is hetzelfde. Mijn absolute favoriet van haar is overigens nog steeds Vicious – *subtiele hint om het zo snel mogelijk te lezen* – met de A Darker Shade of Magic-serie daar vlak achter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.