Our Dark Duet (Monsters of Verity #2) – Victoria Schwab

Geplaatst op 4 december 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Our Dark Duet (Monsters of Verity #2) – Victoria SchwabOur Dark Duet door Victoria Schwab
Ook door deze auteur: This Savage Song
Serie: Monsters of Verity #2
Andere boeken in deze serie: This Savage Song
Uitgever: Titan Books | Juni 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 470
ISBN: 9781785652769
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Kate Harker is a girl who isn’t afraid of the dark. She’s a girl who hunts monsters. And she’s good at it. August Flynn is a monster who can never be human, no matter how much he once yearned for it. He’s a monster with a part to play. And he will play it, no matter the cost.

Nearly six months after Kate and August were first thrown together, the war between the monsters and the humans is terrifying reality. In Verity, August has become the leader he never wished to be, and in Prosperity, Kate has become the ruthless hunter she knew she could be. When a new monster emerges from the shadows—one who feeds on chaos and brings out its victim’s inner demons—it lures Kate home, where she finds more than she bargained for. She’ll face a monster she thought she killed, a boy she thought she knew, and a demon all her own.

Victoria Schwab behoort tot een van mijn favoriete auteurs. Haar A Darker Shade of Magic serie vond ik fenomenaal en het eerste deel van deze duologie, This Savage Song wist mij ook enorm te prikkelen. Ik keek dan ook enorm uit naar Our Dark Duet, al was ik ook een beetje bang dat mijn verwachtingen te hoog waren. Ik las namelijk tussendoor ook een van haar eerdere boeken (The Archived) en die was het weer net niet voor mij. Ondertussen heb ik Our Dark Duet gelezen en was mijn angst nergens voor nodig.

Net als het vorige boek gaat ook dit boek weer over Kate en August. Ze zijn echter niet meer bij elkaar. Waar Kate naar Prosperity is vertrokken om op monsters te jagen, is August in Verity gebleven en de rechterhand van zijn vader geworden. Ook hij jaagt op monsters, maar diep in hem zit ook een monster wat niet zal verdwijnen. Er is een nieuw gevaar op komst, wat de twee waar naar elkaar zal lokken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het begin van Our Dark Duet wat langzaam vond gaan. Ik moest er echt weer even inkomen en ondanks dat Schwab een fantastisch mooie schrijfstijl heeft, vond ik soms een tikkeltje saai. Hoe groot is dan het contrast op het einde, waar je hart er zo’n beetje uit wordt gerukt nadat het duizend keer sneller klopte door alle spanning? Heel groot. En dat maakt het boek zo goed.

In veel boeken merk ik momenteel dat de actie en de spanning constant hoog gehouden wordt. Dit werkt natuurlijk; je leest gemakkelijk door en je verveeld je geen moment. Het gevolg is echter wel dat de climax nooit meer zo heftig is. Het is vaak niet verrassend of kan gewoonweg niet opboksen tegen de eerdere spanning. In dit boek heb je daar geen last van; Schwabs schrijfstijl sleept je mee en het einde slaat je knock out. Zo boem. Hier heb je die rechtse. Mijn hart werd gebroken door dit boek, maar wat voelde dat goed.

Schwab is een meester in het neerzetten van intrigerende en goed uitgedachte werelden, zonder dat het te vergezocht wordt. Zij neemt onze wereld en giet daar een laag fantasie over waar ik gewoonweg verslaafd aan ben. Ook in Our Dark Duet wist ze dit weer te realiseren. Gooi daar wat sterk uitgewerkte personages bij en tadaaaaa succes. Voor mij dan. Heerlijk!

Ik vond het een fantastisch boek, maar ik vond het jammer dat het begin voor mij wat langzaam ging. Wellicht dat ik de boeken dichter bij elkaar had moeten lezen, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Het zou denk ik wel helpen, want zo blijf je beter in de sfeer hangen. Ook vond ik dat het einde – hoe fantastisch ik dit laatste stuk ook vond – ook nog wat losse eindjes had. Maar he, want zeur ik; het was weer een prachtig boek.

Our Dark Duet heeft me gesloopt. En wat genoot ik daar weer van.

Our Dark Duet is gewaagd, sterk en met een fantastisch uitgewerkte wereld. De personages komen tot leven en Victoria Schwab laat weer eens zien dat zij een van dé young adult fantasyauteurs van dit moment is. Dat zij nog niet vertaald is vind ik echt te bizar voor woorden. Een aanrader voor fans van bijvoorbeeld Leigh Bardugo en die Marissa Meyer graag wat duisterder zouden zien schrijven.

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Our Dark Duet (Monsters of Verity #2) – Victoria Schwab

  1. Dat einde rukt je hart eruit en serveert het je op een presenteerblaadje om het daarna te overrijden met een truck. Ik ben zo benieuwd naar haar volgende boek!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.