Tips & Tricks bij winacties

Geplaatst op 19 januari 2017 door Emmy in Tips & Tricks / 39 Comments

Een aantal weken geleden uitte ik op social media mijn frustratie over winacties, dat het soms lijkt alsof deelnemers veel minder overhebben voor het winnen van een leuke prijs. Maar voor die frustratie bestond, dacht ik al aan het schrijven van een artikel waar ik tips aan lezers geef om meer kans te maken bij winacties. Ik gebruik hierbij mijn eigen ervaringen (toen ik zelf ook nog meedeed aan veel winacties) en als organisator van veel winacties.

Ik wil hiermee jullie deelnemers absoluut niet beschuldigen. Maar ik vind wel dat ik mijn eigen frustraties soms mag uiten.

Frustraties

Ik voelde heel veel frustraties tegen het einde van de boeken adventskalender. Sommige winacties liepen fantastisch, maar anderen helemaal niet lekker. Vooral als er meer gedaan moest worden dan een reactie achter laten, liepen de deelnames enorm terug. Van 100+ deelnemers bij reageren of een contactformulier invullen, tot slecht 1 deelnemer bij een actie waarbij je niet meer hoefde te doen dan een foto te maken. Hier werd ik zelf best verdrietig van. Vonden mensen mijn acties niet leuk? Wilden ze echt 30 keer dezelfde saaie actie? Ik steek zo veel tijd (en geld!) in de BAK en ik krijg er vrijwel niks voor terug. Ik werd er verdrietig van dat mensen het niet leuk leken te vinden. De emoties liepen zelf zo op die dag, dat ik niet weet of ik volgend jaar nog wel zo’n winactiemaand wil organiseren.

Waarom veel ‘dezelfde mensen altijd lijken te winnen’

Soms lees je ‘beschuldigende’ reacties van lezers via social media, of via andere wegen, dat altijd dezelfde mensen lijken te winnen. Ergens heb ik daar helemaal geen boodschap aan. En jij ook niet. Want diezelfde mensen doen of 1. overal aan mee en maken dus ergens meer kans om uiteindelijk een boek te winnen of 2. (en dat is realistischer) ze geven een origineel en prikkelend antwoord.

Daarnaast ben ik blij als het een winnaar is die vaker op mijn blog langskomt. Ik gun het een vaste bezoeker meer dan iemand die eenmalig via een winactiewebsite komt en vervolgens nooit meer wat van zich laat horen (geloof me, dit zijn er veel!). Ik denk dat de gunfactor ergens meespeelt, want als ik weet dat iemand mijn blog met veel plezier bezoekt, dan vind ik het extra leuk als ik zo’n persoon kan belonen.

 • Bloggers kunnen niet ruiken of jij vaak langskomt, ze zijn heel erg afhankelijk van reacties. Laat reacties achter op artikelen, zo word je herkenbaar!
 • Geef grappig, gevat en gemeend antwoord.
 • Zeuren over ‘ik win nooit’ op social geeft je geen streepje voor. Steek die tijd en energie juist in het deelnemen!
 • Niet deelnemen omdat je ’toch geen kans maakt?’ tja. Zo maak je inderdaad geen kans.

Originaliteit wint, maar aanwezig zijn helpt ook

Natuurlijk zijn originele winacties toffer dan winacties waarbij je enkel een reactie achterlaat of moet liken via social (en het liefst ook nog een paar keer delen). Dit geldt voor antwoorden precies hetzelfde; hoe origineler je bent, hoe meer je opvalt en hoe sneller je wint.

 • Schrijf een langer stukje dan de rest
 • Doe extra moeite; stuur plaatjes, maak een filmpje, zing een liedje etc.
 • Lees goed wat de bedoeling is. Zo vroeg ik onlangs stiekem tussen de regels door naar jouw favoriete fruit, deels om te kijken of er mensen waren die stiekem helemaal niet goed lezen. #sorrynotsorry.

Nog meer tips

 • Doe mee met boeken die je echt wilt winnen. Zo heb je ook nog eens meer tijd om je te focussen op de winactie waarvoor je wel wat moet doen. Passie voor een bepaald boek of prijs komt heel snel heel duidelijk naar voren in een antwoord. Zo kan ik ‘winactiewebsite mensen’ er altijd meteen uitpikken.
 • Lees de opdracht goed.
 • Sommige mensen lijken creatiever te zijn in het geven van antwoorden. Geef niet op, jij kunt het ook!

Tips voor het organiseren van een winactie

 • Less is more! Je kunt een bezoeker wel iets laten doen, maar laat ze niet รฉn iets maken รฉn alles delen via social media
 • Ik vind zelf het ‘verplichten’ iets via alle social media kanalen te delen not done. Niet alleen heeft niet iedereen social media, je beperkt je publiek ook enorm. Veel nieuwe blijvende likers krijg je er niet mee.
 • Officieel is het like & sharen om een prijs te winnen via Facebook niet eens toegestaan.
 • Teveel winacties achter elkaar is ook niet helemaal je van het. Zo heb ik zelf ervaren.
 • Alleen maar winacties op je blog en geen andere content, dat is het ook niet.
 • Zorg voor een diversiteit aan winacties, dus niet altijd een reactie of alleen delen, of alleen een stukje schrijven of een foto maken. Ik vind dat je best wel van mensen mag verlangen dat ze er iets voor doen. Misschien zijn we allemaal een beetje laks geworden.
 • Wees zo duidelijk mogelijk; wat verwacht je van deelnemers? Tot wanneer kunnen ze meedoen? Wat is de prijs precies?

Heb jij nog winactie tips die je zou willen delen?

Tags: ,

Divider

39 responses to “Tips & Tricks bij winacties

 1. Hoi Emmy,

  Leuke post! Ikzelf heb zo geen tips maar heb wel wat aan jouw tips! Mag ik trouwens vragen: als jij een winactie organiseert, krijg je de te winnen boeken van een uitgeverij O.i.d. Of doe je het uit eigen hand/portemonnee? ? groetjes Daphne

  • Goede vraag! Dat wisselt een beetje. In sommige gevallen sponsort de uitgever zowel het boek als de verzending, soms alleen het boek (en doe ik de verzending zelf) en sommige boeken geef ik zelf weg.

 2. sabrina wannet

  leuke tips en origineel is idd het leukst al ben ik in veel dingen niet goed, dit jaar was voor mij de BAK actie ook niet altijd wat voor mij dit jaar maar genoot ik van de recensies en was de BAK van het jaar ervoor weer geweldig . iedereen zijn smaak in boeken en merchendise. ben benieuwd naar nieuwe recensies en tips. reageer niet vaak maar zit bijna dagelijks op je blog gewoon omdat ik het leuk vind

 3. Leuk blogje weer dit! Ik vind de blogjes met tips & tricks over allerlei dingen sowieso super ๐Ÿ™‚ Wat jammer dat de boekenadventskalender je zoveel frustraties op heeft geleverd. Ik vind het juist hartstikke leuk, ook omdat je veel boeken onder de aandacht brengt die ik anders nooit had gevonden. Zo heb ik bijvoorbeeld Het Zwarte Hart zelf gekocht, omdat ik hem met de BAK niet had gewonnen. En er zijn nog wel meer boeken die op mijn verlanglijstje staan nu (ohh mijn portemonnee wordt hier niet blij van!). Ik vind het daarnaast ook leuk om te lezen wat anderen bedenken over een bepaalde vraag. Er zitten zulke leuke, originele ideeรซn tussen! Ik kan me voorstellen dat het wel wat werk is om dit allemaal te organiseren en ik weet niet of je hier ooit fatsoenlijk voor bedankt bent. In ieder geval – HEEL ERG BEDANKT, ik vond het geweldig om te doen. Ik zou het jammer vinden als je het volgend jaar niet meer zou doen, maar ik vind ook dat je voor jezelf moet kiezen. Je blog is van jou. Ik vind het leuk om alles te lezen en mee te maken, maar we willen natuurlijk niet dat het jou stress oplevert! Ga zo door (en nogmaals, die tips & tricks – super!)

 4. Kim van den Boogaart - van Dun

  Wat leuk dat je hier een topic over maakt. In september vorig jaar attendeerde iemand mij op jouw blog. Sinds dien volg ik je! De BAK vond ik een tof initiatief en heb alleen meegedaan als het boek mij echt aansprak. Nouja bij het zoekplaatje wist ik natuurlijk niet of het een boek voor mij was, maar raad het plaatje dat kan ik niet aan mezelf voor bij laten gaan. Snap dat je gefrustreerd was/bent. Ik lees met veel plezier je blog alleen ben niet zo’n reageerder?

 5. Lisa

  Wauw, ik vind dit echt een onwijs leuk en aangrijpend stukje! Je tips zijn echt heel goed en spreken ook meteen aan. Hier kan ik wel wat mee! Heel erg bedsnkt ๐Ÿ™‚

 6. Ik heb รผberhaupt weinig meegedaan dit jaar, omdat lang niet alles mij aansprak en ik iets dan liever aan een ander gun – maar juist de dingen waar ik aan mee deed en waar ik wat voor moest doen vond ik het leukst! Ik heb best wel veel plezier beleefd aan het tekenen voor die bullet journal bijvoorbeeld ๐Ÿ˜€

  Nou kan het mij ook overkomen dat ik over de vraag naar favoriet fruit heen lees als ik moe ben hoor ๐Ÿ˜› Maar ik snap je frustraties ontzettend goed! Die winactie waarbij een foto gemaakt moest worden verbaasde me echt dat er zo weinig reacties waren bijvoorbeeld. Dat was voor mij toen een reden om toch maar mee te doen, want kom op zeg … Ik kan me niet voorstellen dat verder helemaal niemand dat boek had willen winnen. En tja, zelf doe ik inderdaad de moeite van winacties niet meer.

  • De moeite van organiseren bedoel ik trouwens haha. Als iemand de moeite neemt om een winactie op te zetten met iets wat ik tof vind, wil ik daar andersom best moeite voor doen.

 7. Sandy van der Kolk

  Ik vind het juist heel goed dat je je frustratie uit! Het is jouw blog en het gaat er om dat jij een goed gevoel blijft houden bij alles wat je met je blog doet en dan is het juist goed denk ik, om de lezer een kijkje te geven van wat er bij je speelt.

 8. Medusa de wit

  Leuke tips! Ga er zeker wat mee doen. Ik doe bij lange na niet mee met alle winacties, of omdat ik het boek al heb of omdat het niet mijn soort boek is. Maar als het een boek is waar ik zeker veel plezier met lezen aan ga hebben of boekenleggers, want ja ik heb een zwak voor boekenleggers, spaar ze al jaren, dan doe ik mee :). Heb aan de meesten van je bakwinacties mee gedaan, al lukten sommige niet omdat m’n instagram raar doet, maar dit weekend ga ik naar m’n beste vriend, en das een geek van jewelste dus die gaat t fiksen voor me, jeeeej!!! Verder mag jij toch net als ieder ander je frustratie uiten lijkt me toch, je steekt er veel moeite, tijd en geld in dus logisch dat het je dan gaat frustreren. Ik volg je blog elke dag, hoort echt bij m’n ochtendritueel hahaha. Zoals een ander de krant leest zo lees is gezellig jouw blog. Het vrolijkt me altijd op :). Hele fijne dag dan ook gewenst, en ga zo door, echt onwijs leuk hoe je alles doet.

 9. Henrieke Hommersom

  Wat jammer dat je het zo ervaren hebt! Ik doe ook nogal eens mee aan winacties maar probeer dat eigenlijk alleen te doen voor spulletjes (en boeken) die ik echt wil. Ik wil niet meedoen om het meedoen. ๐Ÿ™‚ Volgens mij heb ik dus bij jou ook veel overgeslagen, al waardeer ik je initiatief enorm!

  Ik kan me voorstellen dat het frustrerend kan zijn. Misschien dat je een kortere winperiode kunt nemen, zodat je frustraties niet zo (lang) opbouwen. En misschien helpt het ook als je je bedenkt dat als er maar een persoon meedoet, je diegene misschien wel heel blij maakt met dat boek. ๐Ÿ˜‰

 10. Leuk die posts met tips en tricks! Als nog redelijk nieuw blogger vind ik de tips ook heel fijn om te lezen, we doen het allemaal voor ons plezier en je wilt gewoon een passie delen. Als ik al een winactie zie met een boek waar ik over twijfel dan doe ik al niet mee, laat maar mensen winnen die dat boek echt leuk vinden en die er zoveel meer aan zullen hebben dan mij ๐Ÿ˜‰

 11. Isa

  Ik vond je BAK maand heel leuk bedacht, maar als het je zoveel onnodige frustraties heeft opgeleverd is het misschien een idee om van de maand een week te maken, rond Kerstmis bijvoorbeeld? Wat jammer dat er nog steeds mensen zijn die zich nog niet hebben gemeld. Je tips zijn erg goed en ik snap je frustraties! ๐Ÿ˜‰ Zelf ben ik niet zo’n reageerder, maar ik volg je blog met liefde ๐Ÿ™‚

 12. Ja het is inderdaad heel jammer dat mensen liever makkelijk winnen! Juist als je er veel moeite voor doet om iets origineels te organiseren! Maar aan de andere kant komen dan bij win acties waarvoor je meer moet doen dan alleen liken/reageren wel de meest leuke dingen binnen! De mensen die dan wel meedoen doen echt veel moeite! Alles heeft zijn plus en minpunten en we moeten ons maar focussen op de pluspunten!

  Leuke post met goede tips & tricks!

 13. Al eerder heb ik aangegeven, dat ik het heel ongelooflijk knap vind, dat je de BAK zo vol houdt en doet. Je geeft de lezers al zoveel op je site met je reviews en dan gewoon een maand lang allemaal mooie winacties. De administratie die dat moet opleveren lijkt me immens. Ik kan me voorstellen dat je al een paar maanden van te voren start met de acties te bedenken, plannen, regelen, etc. Dit is denk ik ook iets wat mensen snel vergeten. Hoe klein is inderdaad de moeite om dan een foto te maken, even dieper nadenken over een antwoord of het verder onderbouwen van een antwoord.
  Als je dit jaar geen BAK doet, dan kan ik me daar volledig iets bij voorstellen. Je wilt zoveel geven en delen en dan is het jammer als er minder terugkomt. Het is jouw blog en jij moet er plezier in hebben, de activiteiten die je er organiseert.
  Wel goed dat je aanstipt dat winacties promoten via Facebook eigenlijk niet mag, daar ga ik me eens in verdiepen.

 14. Als iets mij op mijn zenuwen werkt, dan zijn het mensen die ALLEEN meedoen met winacties en niet meer dan ‘leuke winactie, ik doe graag mee’ in hun comment gooien. En dan ook werkelijk met iedere winactie meedoen die op het world wide web te vinden is. Uuuuurngh.

 15. Inge

  Dit was echt een leuk blogje; veel dingen die je automatisch doet, maar waar je eigenlijk niet bij stil staat. Of dingen waarvan je denkt: oeps (zoals reageren, ik ben echt een long time lurker en soms denk ik: eigenlijk stom dat ik niet even de tijd neem om iets achter te laten als bedankje. Dus doe ik het nu wel, hoezee). Bij een originele prijsvraag vind ik het ook leuk om alle inzendingen achteraf te kunnen zien, sommige zijn echt leuk en daar kun je dan weer inspiratie uit halen ook ๐Ÿ™‚

 16. Fijn om je mening hierover te lezen! Ik vind het superleuk dat je de boekenadventskalender organiseert. Ik heb deze keer maar aan 1 dag meegedaan omdat het boek me leuk leek, maar de rest niet omdat ik op vakantie was (heb wel af en toe wat van je blog gelezen!). Het lijkt me sowieso ook beter om alleen mee te doen aan acties waarvan je het boek echt wil lezen, volgens mij is iedereens TBR stapel al hoog genoeg :p Acties waarbij je moet delen op sociale media doe ik eigenlijk ook niet aan mee, want het mag niet van Facebook officieel en ik heb ook geen zin om mijn tijdlijn vol te zetten met winacties (het staat nu vol met Medusa-dingen, maar dat is wat anders…. :P).
  Als je geen zin hebt in elke dag iets voor de BAK kun je eventueel 1X per week iets doen, maar alleen als je er zin in hebt natuurlijk!

 17. Chloe

  hmm dit zijn inderdaad handige tips, Ik als nieuweling en ja ik kom pas sinds kort op je blog maar ik vind hem super tof dus mij zal je wel vaker te horen krijgen en ik probeer ook mijn best te doen om reacties te posten. Ik ga zeker deze tips gebruiken!

 18. Ik ben een van de winnaars van je BAK en ik vond het zoooo gaaf om te winnen. Normaal heb ik namelijk nooit geluk. Er komt nog een stukje van op mijn insta, zodra ik mooie foto’s heb genomen. Dit keer was ik iets opener in mijn reactie en meteen gewonnen. Wat voor mij weer een motivatie is om voortaan toch opener te zijn over mezelf. En ik reageer ook niet altijd (vaak niet, omdat ik niet weet wat ik moet reageren) maar ik volg je wel (hier, op insta en op fb) net als Kwante trouwens. Ik vind jullie blogs zo leuk! Vooral jouw diy voor de boekenquote mok vond ik leuk!

  En wat betreft de winnaars die zich nog niet gemeld hebben … ik zou er een tijdslimiet aan verbinden en anders aan iemand anders geven.

 19. Nancy

  Ik ben รฉรฉn van de volgers die weinig reageren op een blogpost.
  Ik lees verschillende blogposts per dag, maar reageer bijna nooit. Vooral omdat ik niet telkens een ‘standaard’ antwoord als ‘leuke blogpost’ wil geven. Enkel als ik echt ergens mijn mening wil delen, reageer ik. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik je blog niet quasi dagelijks bezoek ๐Ÿ˜‰

  Zelf heb ik dit jaar aan niet veel BAK-wedstrijden deelgenomen. Deels omdat de boeken me minder aanspraken (sommige had ik al gelezen en andere waren mijn genre niet), maar ook omdat mij vaak de tijd ontbreekt om veel werk in een antwoord te steken. Als je dagelijks voltijds werkt, met de auto naar het werk gaat en ’s avonds geen pc meer wil aanzetten, dan blijft er niet veel tijd over om uitgebreide antwoorden te verzinnen. Bovendien ben ik echt geen teken-, kleur of schrijftalent dus aan dergelijke wedstrijden doe ik nooit mee.
  En foto’s… Ik ben blijkbaar nog een uitzondering zonder smartphone (zolang mijn oude gsm het niet begeeft, zie ik er het nut niet van in) dus voor mij is foto’s nemen niet zo gemakkelijk.

  Ik geef dus eerlijk toe dat de hoeveelheid inspanning die een wedstrijd vergt vaak een groot struikelpunt is voor mij. Maar dat is dan weer mijn probleem. Ik vind het niet erg dat bloggers dergelijke wedstrijden organiseren en ik leg me er dan ook bij neer dat ik zo’n prijs niet kan winnen. Daar kies ik zelf voor door niet deel te nemen.
  Ik moet de prijs echt willen vooraleer ik er energie wil insteken en ik vermoed dat dat voor velen geldt.

  Helaas snap ik wel de frustratie als je zo’n grote winmaand hebt en niet alles even succesvol is.

 20. Als prijswinnaar van een BAK boek ben ik uiteraard heel blij en dankbaar dat je de tijd neemt zo’n uitgebreide actie op te zetten. Maar ook als ik nรญet een prijs gewonnen zou hebben zou ik je willen bedanken. Ik realiseer me echt wel hoeveel tijd er in gaat zitten om zo iets te organiseren.
  In mijn geval kan ik je vertellen dat ik inderdaad geen reguliere volger van je blog was, tot ik via een via-via berichtje hoorde over de BAK en sindsdien is mijn lijstje interessante blogs ontzettend uitgebreid met allerlei YA boekbloggers. Dat is dus รณรณk een effect !
  Hoewel ik met Nancy en anderen hierboven gemeen heb dat reageren niet zo mijn ding is. Soms is gewoon alles al gezegd en heb ik niet de behoeft mijn duit in het zakje te doen. Wat niet wegneemt dat je blog niet gewaardeerd wordt!

 21. Cindy Strijkers

  Superleuk topic ๐Ÿ˜€ Ik doe met veel winacties mee en soms heb je opeens een periode waarin je veel wint en soms helemaal niets. Hoe dan ook, ik doe alleen mee als ik het boek ook echt wil lezen en idd je mag best iets terug verlangen van deelnemers.
  Hoe dan ook, ik ben altijd superblij met witacties, maar ook met leuke artikelen zoals dit ^_^

 22. Char

  Hoi,

  Haha dat stukje over dat sommige mensen altijd winnen ben ik… Had daar in november op fb ook een stuk over geschreven. Ik deed met alle prijsvragen mee van Miss Peregrin actie. En voor sommige moest je ook ontzettend veel moeite doen. Ik had 2 van de 5 prijzen gewonnen.

  Met als gevolg dat ik hoorde dat ik niemand anders iets gun en ik altijd win.
  Nou ik heb toen eens nagekeken, ik had 4 win acties gewonnen. 1 van die winacties was een funko van harry potter. Deze is verloren gegaan in de post. Die heb ik dus niet gekregen.

  Ik hielp ook altijd andere bookaholics als het om signingsesion ging. DAAR ben ik nu helemaal mee gestopt. Slepen met ander mans boeken naar zelfs Yalc.
  Je krijgt geen eens een dankje, maar ze praten wel achter je rug over je.
  Daarom ben ik daar ook mee gestopt.

  Ook won ik bij kwante de hAlloween actie. Ik heb serieus bijna 5 uur zitten puzzelen voor de quotes. En het was hilarisch, ik wilde niet opgeven. Vervolgens weer, jij wint allltijd alles…. Nu doe ik vrijwel nergens meer aan mee, af en toe als ik een fb actie zie deel en like ik het nog wel eens, maar veel moeite doe ik niet meer. Ben er een beetje klaar mee, ik ga wel hard werken om zelf dingen te kunnen kopen.

  Het zelfde voor afkraken van recensies. Ik kreeg een boek van een uitgever en ik moest wel een recensie schrijven… Vervolgens recensie geplaatst op hebban.nl… Hoor ik weer viavia dat ik dus echt niet recensies kan schrijven etc… Joh! Ik ben toch geen boekenblogger! Ik deed het voor de leuk en omdat ze het vroegen… Niemand is perfect, maar please laat iedereen in zijn waarde!

  Ik lees vaak ook eerst titles van bookblogs voordat ik het open, spreekt de title mij niet aan of is het een boek die ik al heb gelezen, dan lees ik ze niet.

  De title moet wel pakkend zijn zoals deze van jou. Je leest, maar leert ook er meteen van. Kwantes blog en de jouwe zijn de gene die ik het meest volg… Ben niet altijd zo van antwoorden haha

  Pfff lang verhaal maar kon mij wel vinden in dit verhaal. Het gebeurd jammer genoeg te veel. Hoop ooit genoeg zelfvertrouwen en sterk genoeg in mijn schoenen te staan om misschien een klein blogje te beginnen… Maar voor nu nee, ik durf dat niet aan aangezien mensen sneller kritiek hebben dan aardig of blij feedback kunnen geven.

 23. Jing

  Erg handige tips, dank je wel. Alleen, het probleem is denk ik dat ik een beetje te verlegen ben. Ik ben altijd bang om iets verkeerd te zeggen, maar ik zal je tips in mijn achterhoofd houden ๐Ÿ™‚

 24. Super tips!
  Ik ben ook niet echt van het reageer-type. Al heb ik mezelf al vaak voorgenomen dit meer te doen. Goed voornemen voor 2017, check! Bij BAK was dan ook een van de eerste keren dat ik reageerde denk ik. Terwijl ik wel bijna dagelijks op je blog kom. Al besef ik ook wel dat je dat niet ziet. Ik weet dus wat te doen!
  Ik organiseer binnenkort op mijn blog een wedstrijd en ga je tips zeker gebruiken. Mijn vorige win-actie was namelijk een flop. Toen gaf iemand de opmerking dat ze teveel moesten doen. Het is dus moeilijk om het juiste te vinden. Al ga ik er met jouw tips zeker nog eens over nadenken.
  Als je dus nog meer tips hebt hoor ik het graag ๐Ÿ˜€

 25. Aurelie

  Ik ben ook iemand die wel dagelijks op je blog (en andere boekenblogs) komt en eigenlijk niet echt reageert. Ik heb dit een keer wel gedaan met een winactie en toen heb ik gewonnen. Dit vond ik echt super. Ik kan dus beamen dat het niet altijd dezelfde mensen zijn die winnen. Ik ga proberen om meer te reageren op gewone post, zowel hier als bij andere bloggers ๐Ÿ™‚

 26. Wat mij opvalt รฉn mateloos irriteert is dat er bij veel winacties (vooral op Facebook, bij bijvoorbeeld grote winacties van Bruna, Etos etc.) altijd meerdere mensen aan komen zetten met een zielig verhaal. Of vertellen dat ze zo ziek zijn en daarom meer recht hebben op de prijs. Ik vind het heel erg dat die mensen ziek zijn, of dat ze zo’n rotjaar hebben gehad, maar een beetje apart dat ze diezelfde ziekte/rotsituatie waarin ze zitten wel handig gebruiken om de aandacht te trekken. Hoe vaak ik niet lees ‘ik heb een enorm klotejaar gehad, daarom vind ik dat ik recht heb op deze prijs’. Heel eerlijk gezegd vraag ik me wel eens af hoe oprecht die reacties zijn.

 27. Michelle

  Bedankt voor de tips! Ik zal het ook vervelend vinden als ik een winactie heeft georganiseerd en diegene die heb gewonnen niet blij is met de prijs.

 28. Goeie tips! Hier kan ik iets mee. En voor de luiaards onder ons die geen moeite willen doen voor een winactie: shame on you!
  De BAK maand is altijd heel erg leuk! Dus ik hoop dat je het volgend jaar weer organiseert. Misschien met wat meer hulp van andere bloggers? Zo wordt jouw werkdruk ook weer minder ?

 29. Ik kreeg vroeger ook weleens de commentaar dat ik veel won. Dat was ook zo, maar ik deed dan ook regelmatig mee aan wedstrijden en maakte ook echt werk van mijn antwoord. Het enige waar ik echt een ramp in ben zijn schiftingsvragen. De laatste twee jaren doe ik minder vaak mee vermits ik nog zoveel ongelezen boeken in mijn kast heb staan en dan liever de kans aan anderen wil laten.

  Toen ik zelf begon met het af en toe organiseren van een wedstrijd vond ik het steeds jammer dat men blijkbaar niet goed gelezen had wat je moest doen om kans te maken. Dan wilde ik die mensen steeds gaan helpen zodat ze het goed konden doen. Wat uiteraard een beetje dom is vermits de instructies duidelijk genoeg omschreven waren. Al kan iedereen zich natuurlijk eens vergissen dat heb ik zelf onlangs ook nog maar eens gemerkt toen ik er van overtuigd was dat het al een dag later was. Oops!

 30. Thea

  Ik geloof dat je de meeste tips wel gegeven hebt, ik kan er in ieder geval niet meer verzinnen. Ik doe zelf wel regelmatig mee maar als ik ergens een lijst aan opdrachten moet doen (vooral like op FB EN twitter EN instagram En…) dan haak ik af. Een foto maken of vraag beantwoorden vind ik dan vaak weer leuk. En ik doe alleen mee als ik een boek ook daadwerkelijk wil lezen. Ik vind het zonde om een boek ongelezen in de kast te laten staan. Ik heb dit jaar minder meegedaan bij de bak omdat ik zelf nog zoveel boeken op mijn TBR stapel heb dat ik heeeel kieskeurig ben in kijken of ik een boek echt ga lezen.
  Natuurlijk zou ik het jammer vinden als je het volgend jaar niet weer organiseert maar je moet er wel plezier in hebben, als het je frustreert dan zou ik zeggen, doe het je zelf niet aan en stop je energie in iets wat je echt leuk vind.
  (of organiseer een winactie verstopt in je gewone berichten zodat alleen de mensen die je stukjes lezen mee kunnen doen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.