Chasing the Stars – Malorie Blackman

Geplaatst op 20 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Chasing the Stars – Malorie BlackmanChasing the Stars door Malorie Blackman
Ook door deze auteur: Noughts & Crosses
Uitgever: Penguin Books | April 2016
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Romantiek
Aantal pagina's: 496
ISBN: 9780857531414
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Olivia and her twin brother Aidan are heading alone back to Earth following the virus that wiped out the rest of their crew, and their family, in its entirety.

Nathan is part of a community heading in the opposite direction. But on their journey, Nathan’s ship is attacked and most of the community killed. Only a few survive.

Their lives unexpectedly collided, Nathan and Olivia are instantly attracted to each other, deeply, head-over-heels – like nothing they have ever experienced. But not everyone is pleased.

Surrounded by rumours, deception, even murder, is it possible to live out a happy ever after . . . ?

Ik begon 2017 met het uitlezen van Chasing the Stars, het nieuwste boek van Malorie Blackman. Op YALC werd dit boek behoorlijk gepromoot en zodra ik zag dat de bibliotheek het boek ook had aangeschaft, wist ik dat het niet lang zou duren voor ik het kon lezen. Ik wachtte tot het een aantal keer was uitgeleend en nam het toen zelf mee.

Chasing the Stars gaat over Vee (Olivia) en Aiden. Zij zijn de twee enige overlevende op een ruimteschip en zijn op weg naar aarde. Onderweg komen ze een aantal vluchtelingen tegen en deze nemen ze op, niet wetend dat dit hun hele leven zal veranderen. De groep nieuwe mensen wil namelijk compleet de andere kant op. Vee voelt zich gedwongen te luisteren. Onder de nieuwe mensen bevind zich Nathan en ze voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Alles lijkt prima, tot er doden beginnen te vallen.

Ik heb eerder een boek van Blackman gelezen en dat vond ik echt heel goed. Hoe zij een samenleving wist neer te zetten vond ik erg bijzonder. Ik was dan ook erg benieuwd of een sciencefictionverhaal net zo overtuigend zou zijn. Chasing the Stars is een hertelling van Shakespeare’s Othello.

Als ik eerlijk ben, moest ik eerst even wennen aan het romance in space gehalte. De relatie tussen Vee en Nathan vind ik behoorlijk instalove en snel gaan. Toch ben ik ook wel blij dat het niet te braaf is. Seksualiteit komt namelijk ook aan bod en dit maakt het misschien net wat realistischer. In ieder geval deed het begin van het verhaal me behoorlijk denken aan Eenzaam en extreem ver weg.

Gelukkig blijkt het verhaal niet alleen maar op romantiek gebouwd te zijn. Later in het verhaal ontstaan er steeds meer intriges en dat beviel me echt prima. Ik ben niet echt een sucker voor romantiek en daarom was het kunnen focussen op dramatiek een welkome afwisseling. Het idee van vastzitten op een ruimteschip terwijl er allerlei gevaarlijke dingen gebeuren vond ik heerlijk spannend.

Hoewel er zeker wat punten in het boek zijn die ik wat minder geslaagd vond, heb ik over het algemeen erg genoten. De wendingen wisten me te verrassen en ik kon me een goede voorstelling van alles maken. Wel had ik graag meer gezien tussen de mensen en het buitenaardse volk. Ook bleef ik met wat vragen zitten. Het einde vond ik dan wel weer passend en smaakt ook naar meer.

Het element van Aiden vond ik persoonlijk ook erg overeenkomen met Illuminae. En ergens vond ik de keuze voor de naam dan ook een beetje ongelukkig. Toch is het boek wel een aanrader als je de ander ook leuk vond.

Als je op zoek bent naar een murder mystery in space met een flinke dosis instalove, dan is Chasing the Stars jouw boek.

Al met al heb ik genoten van het boek; het las lekker, was vermakelijk en bevatte voldoende elementen om mij tevreden te houden, ondanks dat een groot deel van het boek zich focust op romantiek (wat ook nog eens instalove) is.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Chasing the Stars – Malorie Blackman

  1. Ik twijfel heel erg of ik deze wel wil lezen. Ik vond de Noughts and crosses boeken fantastisch, maar de vergelijking met de insta-love inleiding die doet denken aan Eenzaam en extreem ver weg schrikt mij een beetje af. Ik was niet zo’n fan van dat boek :’)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.