Armada – Ernest Cline

Geplaatst op 18 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Armada – Ernest ClineArmada door Ernest Cline
Ook door deze auteur: Ready player one
Uitgever: Uitgeverij Q | Februari 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 385
ISBN: 9789021401638
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Voor Zack Lightman is het een dag als alle andere. Hij zit tijdens een saaie les wiskunde uit het raam te staren als hij ineens een ufo langs ziet vliegen.
Hij denkt dat hij gek is geworden.
Als hij wat beter kijkt, weet hij wel zeker dat hij gek is geworden. Het ruimteschip ziet er namelijk precies zo uit als die van de kwaadaardige aliens in Armada, de game waar Zack zo verslaafd aan is dat hij op de zesde plek staat van de wereldranglijst.
Maar wat hij ziet blijkt allemaal echt te zijn. De aarde kan elk moment aangevallen worden door aliens. Zack kan het bijna niet geloven.
De wereld maakt zich op voor een verwoestende aanval. Zack en andere fanatieke spelers van Armada worden gevraagd om drones te besturen om te helpen de aarde te verdedigen. Het lot van de wereld ligt plots op de schouders van de nerds.

Nadat ik een hele tijd terug Ready Player One las, was ik meteen fan van Ernest Cline. Ik overtuigde Rob meteen om het boek ook te lezen en dat beviel hem prima. Toch wachtte ik een hele tijd eer ik het nieuwste boek van Cline las. Ik leende Armada van de bibliotheek en keek er naar uit om het boek te lezen.

Net als zijn andere werk is Armada een boek over games. In dit geval gaat het boek over Zach, een 18-jarige gamer die niet zo goed weet wat hij met zijn leven moet. Zijn vader is dood, zijn moeder heeft verwachtingen en hij vind zijn baantje bij de plaatselijke gameshop wel prima. Kon hij maar werk krijgen als professioneel gamer, want Zach is een van de topspelers van Armada, een spel waarin er drones bestuurd moeten worden om buitenaardse wezens te doden. Als Zach tijdens wiskunde opeens een ufo ziet vliegen, staat zijn leven op de kop. Uiteindelijk zijn het zijn gaming skills die er voor moeten zorgen dat de wereld van buitenaardse levens worden gered.

Net als Ready Player One, zit Armada weer boordevol referenties naar de gamingcommunity. Ik ben geen echte gamer, maar zelfs voor mij zat het vol herkenbare elementen. Daar hou ik van, want ik ga graag om met nerdy gamers. Ze voelen als mijn soort mensen en daar lees ik graag over. Daarnaast is het ook nog eens een heel stoer boek vol heldhaftige acties en spanning. Ik zat geregeld op het puntje van mijn stoel.

Dit boek is perfect voor gamers, maar ook voor mensen zoals ik – die vaak niet verder komen dan de Sims -, die wel van games houden. Ik denk dat ik nog maar weinig invasies van ruimtewezens heb meegemaakt die ik zo tof vond. Ik vloog door het boek en genoot van elk woord.

Armada zit weer boordevol heerlijke gamereferenties, maar is ook prima geschikt voor niet-gamers.

Wat ik vooral zo tof vind is dat games en sciencefiction gecombineerd zijn tot oprecht een spannend verhaal. Je zou misschien denken dat het oppervlakkig blijft, maar het wordt juist enorm groots aangepakt en dat overtuigt. Armada wist mij ontzettend te overtuigen en ik raad het boek iedereen aan, of je nou een jongen, een gamer, een nerdy, een meisje of niet echt een lezer bent. Dit boek zal veel mensen aanspreken. Vooral alle referenties vond ik weer erg sterk.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Armada – Ernest Cline

    • Inge

      Ik las ze andersom: eerst Armada en toen Ready Player One. RPO vond ik eerlijk gezegd beter dan Armada, dat komt niet vaak voor (dat ik een eerste boek beter vind), maar ik blijf het nerdgehalte fantastisch vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.