TTT | Top 10 witte boeken

Geplaatst op 13 augustus 2015 door Emmy in TTT / 14 Comments

top10

Donderdag, dus tijd voor de Top Ten on Thursday. Al maanden, misschien wel jaren, plaats ik elke donderdag een lijstje met een top 10 aan de hand van een gegeven thema. Sinds een paar maanden heb ik het stokje overgenomen en host ik het. Vandaag hebben we weer een kleurenthema, namelijk: top 10 witte boeken.

Nu kwam ik tot de veronderstelling dat ik eigenlijk niet eens zo veel witte boeken heb. Ik heb er wel meer, maar niet heel veel. Ok… ik heb ook wat boeken weggedaan waarvan ik me herinner dat ze wit zijn…Maar dat is natuurlijk niet echt van toepassing op vandaag, he? Ik heb er voor gekozen om niet alleen witte ruggen te kiezen, maar boeken die veel wit in de omslag hebben. Kijk je mee?

top wit

Stof en schitteringen van Kelly van der Laan is blauw met wit, maar heeft voldoende wit in de omslag om tot deze lijst te mogen worden toegevoegd. Ik vond dit een heel toffe mix van magie, sciencefiction en wetenschap. Ik heb deel 2 net binnen, waar ik bijna niet op kan wachten!

Het huis aan de gouden bocht, van Jessie Burton (The minimalist in het Engels) is een prachtige omslag met een keramiek textuur, wat perfect past bij de historische sfeer. Ik was bij de wereldpremière van dit boek en dat vond ik fantastisch!

Ook koos ik voor Starters van Lissa Price. Deze omslag is heel gaaf door het kalkpapier. Ook is het een heel bijzondere dystopie die veel meer aandacht verdiend.

Magie Stiefvater’s De raven jongens verdiend ook meer aandacht. Het boek bevat meer kleur dan de rest van de boeken, maar nog steeds aardig wat wit. En hij is gewoon heel erg mooi.

Het laatste boek op deze foto: De one van Kiera Cass. Ik vind de boeken van Cass echt meesterlijk slim vormgegeven. Helaas heb ik net een misdruk die pixelig is geworden. Maar hij is gesigneerd, dus ik mag niet zeuren.

top wit

De volgende stapel! Te beginnen met Linger, ook van Maggie Stiefvater. Ik vind de vormgeving van deze trilogie echt fantastisch. Zo herkenbaar, zo simpel en zo sterk in beeld.

Throne of glass van Sarah J Maas is het volgende boek op mijn lijstje. Dit is een van mijn favoriete series en de covers zijn heerlijk. Als je deze serie nog niet kent, dan raad ik het van harte aan!

Finale van Marie Lu mag dan wel het derde en afsluitende deel van de serie zijn, de prachtige witte omslag is een echte eyecatcher. Ook deze trilogie is een echte aanrader.

Het enige non-fictie boek uit mijn top tien lijst van deze week is het boek schrijven kreng! van Lisette Jonkman. Deze schrijfgids maakt schrijven LEUK en zit boordevol tips en tricks.

Ik sluit af met wederom een van mijn favoriete boeken: Het boek des levens van Deborah Harkness. Deborah is zo’n inspirerend persoon en haar boeken zijn voor mij de ideale samenkomst van fantasy en geschiedenis, terwijl het zich toch afspeelt in deze wereld. Ik heb echt enorm genoten van haar trilogie en hoop dat ze nog veel gaat schrijven.

Ik hou wel van de lijstjes waarbij we gekleurde boeken bij elkaar mogen vegen. Het levert van die mooie stapels op! Ik hoop dat ik bij alle andere blogs ook mooie stapels tegenkomt. Laat vooral je linkje achter in de reacties!

Tags: ,

Divider

14 responses to “TTT | Top 10 witte boeken

  1. Starters staat ook in mijn lijstje 🙂 Je hebt helemaal gelijk dat dit boek meer aandacht verdiend! Helaas ontbrekende The One & Finale nog in mijn boekenkast, want ik vond het wel erg goede boeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.