Schrijven kreng! – Lisette Jonkman

Geplaatst op 18 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Schrijven kreng! – Lisette JonkmanSchrijven kreng! Uitgever: LS Amsterdam | 26 november 2014
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789021809823
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Tips & trucs van de grappigste schrijfster van Nederland!

Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor.

Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je.

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat manuscript!

Lisette Jonkman schreef de romans Glazuur, Verkikkerd en Verslingerd. In Schrijven kreng! helpt ze je op haar humoristische wijze verder naar de volgende fase van je schrijfproject.

Een tijdje terug mocht ik naar de boekpresentatie van Schrijven kreng!, maar ik kocht het boek een dag eerder al in één van mijn favoriete boekhandels. Want ik wilde een cadeautje voor mezelf kopen (smoesjes, smoesjes, smoesjes). Ik begon er al vrij snel in, maar ik wist het boek pas een tijdje terug echt uit te lezen. Maar voordat je denkt; nou, Emmy vond het dus niks, laat me het je dan uitleggen.

Ik vond het boek juist fantastisch! Het bevat echt ontzettend veel nuttige tips waar ik zeker mee vooruit kan en het is ontzettend hysterisch en Lisette-achtig vormgegeven. Het leest lekker weg en bevat een ton van voorbeelden die ik vroeger echt niet uit mijn lesboek Nederlands gehaald zou hebben. De echte reden waarom ik er zo lang over gedaan is eigenlijk heel simpel te verklaren; ik was kei bang dat ik alleen nog maar zou willen schrijven als ik het uit zou hebben. En ja, het kriebelt zeker, maar ik weet ook dat ik daar het komende half jaar echt geen tijd voor heb.

JA IK WEET DAT DIT EEN VAN DE SMOESJES IS UIT HET BOEK. BUH.

Maar heus, mijn scripties (!) gaan even voor, net als werk en stage..Want tja.. ik wil dat diploma graag in mijn zak steken.

Terug naar de hoofdzaak. Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken, wat het extra makkelijk lezen maakt. Het is gene gortdroge tekst die je in vele informatieve boeken tegenkomt en het bevat ook een groot aantal opdrachten om alvast te kunnen beginnen. Deze opdrachten zijn heel toegankelijk, net zoals de rest van het boek.

Ik kan me voorstellen dat mensen die al vrij veel schrijven het idee hebben dat dit boek vol zal staan met dingen die ze al weten. Neus omhoog en kijk mij nu elitair zijn. Newsflash; iedereen heeft een andere benadering en het kan juist verfrissend zijn om Lisette’s kijk op het schrijversvak te bestuderen. Daarbij is het nooit verkeerd om dat wat je vroegah hebt geleerd even weer naar boven te halen.

In mijn ogen is Schrijven kreng een vrij compleet boekje wat goed te lezen is en een goed beeld geeft hoe je aan de slag kunt als (amateur) schrijver. Het is geen complete cursus.. maar he, heb je echt een cursus nodig? Volgens mij alleen een schop onder je kont.. Dus.. Schrijven, kreng!

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Schrijven kreng! – Lisette Jonkman

  1. Haha ik kan me goed voorstellen dat je door dit boek zelf wil gaan schrijven en dat dat nu voor jou niet zo goed uitkomt. Nu vind ik een boek schrijven aan de kant zetten voor afstuderen wel een goede smoes hoor. ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.