Starters – Lissa Price

Geplaatst op 3 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Starters – Lissa PriceStarters Serie: Starters #1
Andere boeken in deze serie: Enders
| juni 2012
Aantal pagina's: 351
ISBN: 9789000309887
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De wereld is voorgoed veranderd

Callie staat voor een onmogelijke keuze:
Haar ouders zijn dood.
Haar broertje is ernstig ziek.
En er is niemand die ze kan vertrouwen
Haar enige uitweg is de bodybank:
een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt.
Ten einde raad gaat Callie met hen in zee.
Ze moet haar opdracht volbrengen en opgeven is geen optie.

Bestel dit boek op bol.com

Starters was zo’n boek dat mijn aandacht al zo lang getrokken had en waar ik al zo ontzettend veel goeds over gehoord had, dat het me enigszins verbaasde dat ik er zo lang over gedaan heb dit boek uit de kast te pakken.
En voordat ik het kreeg natuurlijk. Kreeg ja, want het was Unieboek Het Spectrum die mij dit boek gaf in mijn Goodiebag. Zo leuk!

Allereerst de cover. Die is gaaf. Het is een hardcover met een meisje erop (geen foto, maar gephotoshopt, denk ik) en daarover heen zit een doorzichtige dustcover met de titel en details. Heel tof, maar ik heb al velen gehoord waarbij deze al kapot was bij de aanschaf. Ik geef toe dat ik op het boekenfestijn dit boek eens ben tegengekomen, maar heb laten liggen om diezelfde reden. Dus, besloot ik, haalde ik de cover eraf tijdens het lezen (en meenemen in de trein), waardoor die van mij nog helemaal heel is en nu mooi in de kast staat. Met een beetje credits voor de uitgever natuurlijk, omdat hij fijn was verpakt in folie toen ik hem meekreeg.

Tijdens het lezen had ik echt zoiets van ‘dit is een gaaf boek met een bijzonder concept’ maar toch kan ik er niet helemaal mijn vinger op leggen wat er miste. Er ontbrak toch iets voor mijn gevoel.. Terwijl de spanning en interessante wendingen zeer goed gekozen waren. Het is zelfs zo dat ik mijn vermoedens heb over bepaalde zaken en niet kan wachten op het vervolg, Enders, wat bijna verschijnt.
Ik weet niet of het toch een soort van teleurstelling is omdat ik iets anders had verwacht… Misschien had ik de drama en het contrast iets hoger verwacht. Meer gevolgen van die grote oorlog. Meer details. Toen Calla op straat leefde kon ik me immers beter in haar inleven dan toen ze rijk werd. Alsof het allemaal net te mooi werd. Geen idee. Zoals ik al zei: ik weet niet wat het is.

Toch is Starters een heel goed boek dat je aan het denken zet. Het gaf een kijkje in een egoïstische wereld die draait om schijn en leugens, diamanten en grote verschillen tussen jong en oud. Het concept is echt heel erg goed in elkaar gezet en alle personages zijn interessant en goed doordacht.
Als je dit boek nog niet gelezen hebt, snel doen, want dan kan je meteen door met het vervolg. Het is een ijzersterk boek op de Nederlandse Young Adult markt.

 

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Starters – Lissa Price

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.