Enders (starters #2) – Lissa Price

Geplaatst op 7 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Enders (starters #2) – Lissa PriceEnders Serie: Starters #2
Andere boeken in deze serie: Starters
| 21 oktober 2013
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789000310463
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Nu de Bodybank vernietigd is hoeft Callie haar lichaam niet meer aan Enders te verhuren. Al snel merkt ze dat de Ouweheer nog steeds controle over haar heeft. De enige manier om voorgoed van hem af te zijn is door de chip in haar hoofd weg te laten halen. Maar legt ze de stem in haar hoofd die wel eens aan haar vader zou kunnen toebehoren definitief het zwijgen op. Zal ze ooit nog vrij zijn?

Koop dit boek bij Bol.com

Sommige boeken, daar weet je gewoon van wat er ongeveer zou moeten gebeuren. Andere boeken zijn een groot mysterie. Enders viel voor mij in deze tweede categorie. Waarom? Omdat ik eigenlijk geen idee had wat ik kon verwachten. Natuurlijk wist ik dat er na Starters nog een Enders moest komen, maar hoe deze ingevuld zou gaan worden.. Geen idee!

Ik kocht dit boek pas vrij laat omdat het momenteel in de €12,50 actie (t/m 30 april 2014) zit van uitgeverij Unieboek zit. En ik wilde hem perse kopen in de actie. (he, budgetproof!) Maar dat maakt de blijdschap echt niet minder toen ik hem uiteindelijk in mijn handen had. Want wat is hij toch mooi! De boeken passen echt mega goed bij elkaar en daar word ik als vormgever echt blij van. Ook het feit dat het een tweeluik is in plaats van de zoveelste trilogie, vind ik een verademing. Eindelijk eens wat anders!

In dit boek wordt het verdere verhaal van Callie verteld die haar best doet om het mysterie van de chip op te lossen, maar ook om zo veel mogelijk Starters te redden. De personages uit boek 1 komen terug, maar we maken ook kennis met een tal van andere bijzondere figuren. Dat is prima, maar aan de andere kant vond ik het soms verwarrend. Het is immers al weer een tijdje terug dat ik Starters had gelezen en van sommige bijfiguren wist ik niet meer wie ze waren. Ook het ontbreken van wat karakters in dit boek had ik niet verwacht. Sommige onderliggende relaties bleven daardoor ook een beetje onder de oppervlakte. Relaties die ontstaan voelen niet helemaal emotioneel beladen als bij andere YA’s vaak het geval is. Aan de andere kant maakt dit het boek dan ook wel wat toegankelijker voor jongens, die romantiek vaak niet zo leuk vinden in een boek.

Enders is een achtbaan van gebeurtenissen die af en toe een beetje overdonderend zijn. Alsof er te veel gebeurd, al klopt het aan het einde wel weer allemaal. Zeker tegen het einde wordt het erg spannend en worden er een hoop vragen beantwoord (eindelijk!) Het einde vond ik aardig, maar ik ben niet helemaal tevreden. Voor mij is het nog tè open, alsof er zo nog maar eens een boek drie zou kunnen komen.

Al met al ben ik erg tevreden over deze reeks en denk ik dat hij zeker de ‘beginnende’ YA-fanaat (sorry, dat klinkt echt stom.. Ik bedoel de wat jongere YA lezer) erg zal aanspreken. Het is een prima boek om het dystopische genre te verkennen, zit goed in elkaar en is hip geschreven. Callie is een sterke, slimme, moedige en ondernemende dame die voor heel veel meisjes een rolmodel is.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Enders (starters #2) – Lissa Price

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.