De ravenjongens – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 14 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De ravenjongens – Maggie StiefvaterDe Ravenjongens Serie: De Ravenjongens #1
Andere boeken in deze serie: De Dromendieven
| 9 oktober 2013
Aantal pagina's: 365
ISBN: 9789048818341
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn.

De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van...

Bestel dit boek op bol.com

Als fan van de boeken van Maggie Stiefvater was ik dan ook erg blij toen Uitgeverij Moon mij het ebook van het nieuwste boek opstuurde: De ravenjongens. En mijn hemel, wat een heerlijk boek. Ik weet zeker dat ik deze echt nog in mijn kast wil hebben (ooit)…. Ik heb echt genoten van de magische sfeer en het duistere tintje waar ik me in kon begeven gedurende het bijzondere verhaal.

Ik was ergens een beetje bang dat dit verhaal – zoals zo veel Young Adults – zou lopen tot weer het zoveelste romantische liefdesdrama, maar nee.. Dit boek zit vol mystiek en spanning met slechts een hint naar romantiek. Het draait meer om een broederlijke vriendschap tussen de jongens en voor Blue het vinden van een plek binnen de groep ravenjongens. De personages waren verrassend, sterk en helemaal zichzelf. Er gebeurde echt dingen die ik niet had verwacht, dus dan is het al snel spannend.

Geen perfecte jongens die menig meisje het hoofd op hol brengt, maar jongens die op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen. En een meisje dat niet weet waar ze precies waar ze thuishoort, maar ook weer precies weet wat ze wilt. Allereerst is haar naam ontzettend tof en ten tweede is ze trots op haar eigenzinnige verschijning en maakt ze zich daardoor niet druk om wat mensen van haar vinden. Hierdoor geen deprimerende schoolscenes maar gewoon Blue. Blue die niet echt een gave heeft, maar toch wel heel belangrijk is. Maar het stoort niet.. Het hoort er bij.

Ik ben fan van de keuzes die Maggie maakt voor haar verhalen en wederom maakte ze het waar. De setting van De ravenjongens is echt een sterke wereld geworden waardoor ik nu al ontzettend nieuwsgierig ben geworden naar het vervolg. Ik kan niet wachten! En… de Nederlandse cover vind ik mooier dan de Engelse die ik op Goodreads vond. Dus goed gedaan Moon! Het enige aanmerkingspuntje op de epub die ik heb is dat de tekst een beetje grijs was en dus wat moeilijker te lezen. Verder: top!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.