De Dromendieven (De Raven Serie boek 2) – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 14 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

De Dromendieven (De Raven Serie boek 2) – Maggie StiefvaterDe Dromendieven Serie: De Ravenjongens #2
Andere boeken in deze serie: De Ravenjongens
| september 2014
Aantal pagina's: 413
ISBN: 9789048820436
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Als je iets kon stelen uit je dromen, wat zou je dan kiezen?

Ronan Lynch heeft geheimen. Zo kan hij bijvoorbeeld zijn dromen tot leven brengen. Ronan is een van de ravenjongens: een groep vrienden van de eliteschool Aglionby. Ze zijn op zoek naar de dode ravenkoning Glendower, van wie ze denken dat hij verstopt zit in de bergen vlak bij hun privéschool. Tijdens hun zoektocht naar de koning, komen Ronans geheimen langzaam maar zeker aan het licht en zetten een reeks van onheilspellende gebeurtenissen in gang…

Er zijn verschillende redenen waarom ik alles van Maggie Stiefvater MOET lezen. Ten eerste betoverde ze me met The Wolves of Mercy Falls trilogie, ten tweede is zij een soort woordtovenares die allerlei oude verhalen en mythes weet te vertalen in moderne – bijna sprookjesachtige – verhalen en ten derde tekent ze ook enorm graag. Ik heb dan ook sinds ik vorig jaar oktober De Ravenjongens heb gelezen zitten wachten op het vervolg. Ik wil uitgeverij Moon dan ook heel erg bedanken voor het feit dat ik De Dromendieven heb mogen lezen.

Wat ik zo fijn vind aan deze reeks is dat hij ingewikkelder in elkaar zit dan de meeste YA’s. Het is geen standaard verhaal met slecht een plotlijn en een paar dunne lijntjes er aan vastgebonden. Het is een heel (Keltische) knoop van onderdelen die eerst verwarrend lijken, maar vervolgens perfect in elkaar lijken te passen. Ik vind dat ontzettend mooi hoe alles uiteindelijk samenkomt.

Wel merkte ik dat ik de tussenpoos van een jaar iets te lang vond tussen deze twee boeken. Juist omdat er zo veel elementen inzitten die voortborduren op het vorige boek, vond ik het lastig om alles weer meteen naar boven te halen. Toch weet Maggie me weer te betoveren met haar bijzondere personages, sterke settings en originele elementen. Wat ik ook verfrissend vond is dat de focus minder op Blue lach (terwijl ik Blue echt heel leuk vind!), maar meer op de jongens. Dit geeft het geheel tenminste het gevoel dat ook zij een verhaal hebben om te vertellen en dat niet alles bekeken wordt vanuit Blue als buitenstaander.

Het geheel is bijzonder, met absurde elementen die toch lijken te kloppen. Echt, Maggie zou je nog kunnen overtuigen dat vuur koud is. Daarnaast vind ik de hint naar het bovennatuurlijke altijd een dikke plus.

Het is wel een serieus boek en daar moet je van houden. Maar zeker als je van afwisseling houdt, is deze reeks aan te raden. Er zitten wel grappige elementen in, maar het serieuze wint het daarin.

Kortom: De Dromendieven is een boek wat vragen oproept en je doet verlangen naar het vervolg, zodat je letterlijke alle geheimen uit die personages kan trekken. Maggie Stiefvater is niet bang om haar karakters te laten lijden, waardoor het boek een serieuzere, maar vooral ook sterkere basis legt voor het complete plot. Daarnaast is het boek zo mysterieus dat je haast niet kan wachten tot de pagina is aangebroken waarbij alle elementen samenkomen. Sterk, duister en magisch.

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “De Dromendieven (De Raven Serie boek 2) – Maggie Stiefvater

  1. Ik heb het tweede boek al een hele tijd in de kast staan maar ik kom er maar niet toe ondanks het feit dat Maggie Stiefvater echt mijn favoriete schrijfster is. Ik lees ze in het Engels dus ik wacht nu tot deel 3 uitkomt en dan ga ik ze beide achter elkaar lezen.

  2. Deze serie is inderdaad een hele sterke en een van mijn lievelingsseries. Maggie schrijft zo beeldend, af en toe ben ik haast een beetje jaloers. Ik vond het ook leuk dat de focus wat minder op Blue lag, Ronan en Gansey zijn namelijk mijn lievelingspersonages.

  3. Onze meningen lijken mooi overeen te komen. Met die tussenperiode van een jaar moest ik er eerst opnieuw eventjes inkomen, maar ik vind vooral je vergelijking met een Keltische knoop heel goed gekozen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.