Finale (Legend #3) – Marie Lu

Geplaatst op 27 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Finale (Legend #3) – Marie LuFinale Serie: Legend #3
Andere boeken in deze serie: Legend
| augustus 2014
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789025751463
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Deel 3 uit de spannende Legend-serie. June en Day hebben al veel moeten opofferen voor hun land en voor elkaar. Nu het vredesverdrag tussen de Republiek en de Koloniën zo goed als gesloten is, is de rust weergekeerd. Maar dan breekt er een epidemie uit en de oorlogsdreiging neemt toe. June moet uitkomst bieden. Om duizenden levens te redden moet ze de jongen van wie ze houdt vragen alles op te geven.Met bloedstollende actie en tergende spanning weet Marie Lu haar trilogie tot een verbluffend einde te brengen.

Niet heel lang geleden las ik Wonderkind, wat even inkomen was omdat het een lange tijd geleden was dat ik Legend las. Over beide boeken was ik erg enthousiast en hierdoor was ik erg benieuwd naar de grote finale. Ik had het geluk dit boek te mogen ontvangen van de uitgever om deze reeks onder de aandacht te brengen: dit is namelijk een trilogie die het verdiend om gelezen te worden.

Ik had nog niet zo veel gehoord over dit slotstuk, behalve dan dat het einde erg goed moest zijn. Ik was erg benieuwd, want de spanningen waren na Wonderkind natuurlijk hooggespannen. Toen ik het boek binnenkreeg en een tijdlang heb lopen kwijlen om de mooie kaft, was het eindelijk zo ver: ik kon hem gaan lezen!

Wat ik heel erg sterk vind aan dit deel is dat Marie Lu het aangedurfd heeft om een aantal sprongen in de tijd te maken om bepaalde gebeurtenissen te kunnen verwerken en personages te laten herstellen van hun trauma’s. Dit maakt het boek meteen een stuk realistischer in vergelijking tot andere boeken. Letsel is immers niet – poef – verdwenen.

Ik had in dit deel geen last van missende gebeurtenissen uit het vorige boek omdat ik deze natuurlijk nog niet zo lang geleden gelezen had. Hierdoor las het ook vlot en volgens mij waren de hoofdstukken ook een stuk korter.

In de vorige delen vond ik dat Day en June iets te veel op elkaar leken. Dat vond ik nu minder.. Ook omdat ze beiden meer hun eigen weg gaan en opgroeien. Hoewel je ze – voor mijn gevoel – nog steeds met elkaar kunt verwisselen, krijgen ze wel een meer een eigen stem. Bepaalde gebeurtenissen en keuzes waar ze mee te maken krijgen dragen daartoe bij.

En dat einde? Ja, dat is echt heel mooi. Minder drastisch als bij andere dystopische verhalen, maar echt niet minder mooi. Hoewel het mij geen brok in mijn keel opleverde of deed doen zuchten, is het wel een einde die je de personages gunt. Een einde waarvan je meteen merkt dat Marie Lu hem zo duidelijk voor ogen had. Dat vind ik echt heel erg sterk.. En het rond de trilogie op zo’n manier af dat ik tevreden ben.

Deze reeks verdiend het echt om gelezen te worden. Ben je bang dat geen boek zo lekker dystopisch is als de Hongerspelen of Divergent? Dan daag ik je uit om Onverschrokken te zijn en je gewoon aan deze serie te wagen. Deel 1 is maar €5,00 en elke letter is het waard. Het is spannend van begin tot eind en is een goed uitgedacht en uitgewerkt geheel. Eindelijk een trilogie die gewoon constant blijft qua kwaliteit! Finale is een goede afsluiter en een heerlijk boek.

Andere boeken uit deze serie: Legend | Wonderkind

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

One response to “Finale (Legend #3) – Marie Lu

  1. Ik vond zelf deze serie beter dan Divergent en misschien qua constant zijn beter dan De Hongerspelen (hoewel ik mijn mening over het laatste deel misschien wel herzie als ik hem herlees en de dingen minder als een schok komen).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.