Legend – Marie Lu

Geplaatst op 14 mei 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Legend – Marie LuLegend Serie: Legend #1
Andere boeken in deze serie: Wonderkind
| 3 januari 2012
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789025751173
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.
De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.
Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden

En wat vond ik?
 
Ik had al veel over Legend gehoord, maar zelf nooit echt bij stilgestaan dit boek aan te schaffen. Waarom? Geen idee. Misschien leek het me niet leuk genoeg of trok de cover me niet zo erg (ik vind hem vrij donker.) Maar toen ik hem door een ander bibliotheeklid ingeleverd zag worden dacht ik ‘ach, waarom ook niet?’ En ik nam hem mee.

En ik heb genoten van de snelheid van het verhaal en de afwisseling tussen de hoofdpersonages June en Day. Maar er was nog iets anders… Door al die hoge beoordelingen van iedereen op Goodreads had ik een beetje teveel van het boek verwacht. Ik vond het wel echt leuk om te lezen, maar ik had ook zeker wat puntjes van kritiek.

Ik vond Day en June behoorlijk op elkaar lijken qua persoonlijkheid. Dat vond ik jammer, want juist iets enorm botsend had het kat en muisspel kunnen versterken. Ze zijn beide ontzettend goed in alles en maken weinig fouten.Hierdoor mist het de diepgang die bij andere dystopische romans wel aanwezig is. Hierdoor wordt het verhaal af en toe behoorlijk voorspelbaar, want je merkt al snel waar er naar toe wordt gewerkt.
Wel vond ik de wereld die Lu heeft opgezet erg goed gedaan en heel realistisch. Toch had ik soms wat meer informatie willen hebben over de tegenpartij, waar nu wel over gesproken wordt, maar niet veel over uitgeweid wordt. Ik ben wel erg benieuwd naar hoe het verder zal gaan, dus het is wel een serie die ik verder wil lezen nu ik Legend gelezen heb.

four-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Legend – Marie Lu

  1. Ik vond het juist wel leuk dat de twee qua karakter op elkaar leken. Daardoor kon je echt het effect van hun verschillende opvoeding goed opmerken. Ik kan niet wachten om het vervolg te lezen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.