De One (The Selection #3) – Kiera Cass

Geplaatst op 13 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

De One (The Selection #3) – Kiera CassDe One Serie: The Selection #3
Andere boeken in deze serie: De Selectie
| november 2014
Aantal pagina's: 264
ISBN: 9789000338658
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Met een zucht sla ik De One dicht. Met een positief gevoel, dat wel. Die laatste 50 pagina’s hebben me echt weggeblazen en me (bijna) tot tranen toe geroerd.

Dit derde deel gaat verder waar De Elite is geëindigd en verteld verder hoe de ware uiteindelijk uitgekozen wordt. Vooraf zal ik vertellen dat ik al meerdere malen gespoiled ben en de uitkomst van het boek daarom absoluut geen verrassing hoorde te zijn, toch voelde het niet alsof ik alles al wist tijdens het lezen. Ik kon daadwerkelijk meevoelen en geschrokken reageren op bepaalde gebeurtenissen. Als een schrijfster daar in weet te slagen is het voor mij een goed boek.

Het boek las lekker weg, maar ik wilde liever niet dichter bij het einde komen. Gelukkig weet ik al dat er meerdere boeken gaan komen, maar toch voelde het jammer om het verhaal van America te ‘eindigen’. Hoewel America niet altijd even leuk is, wordt ze zeker af en toe afgestraft voor haar houding. Toch kon ik goed met haar meeleven en door de beeldende schrijfstijl van Cass zag ik alles ook echt voor me.

Was het een einde dat ik zag zitten? Ja. Hoewel sommige gebeurtenissen betreurenswaardig zijn, dragen ze wel bij aan een betere verdieping van het boek. Toch zaten er wat mij betreft ook nog wel wat haken en ogen aan. Sommige stukken kwamen aardig out of the blue en hadden – wat mij betreft – nog wat dieper uitgewerkt mogen worden. Zoals Paige, maar ook de uiteindelijke rol van Kass. Ik kan het boek dan ook zeker niet perfect noemen. Ik hoop dat dit in het volgende boek wat verder uitgediept wordt en dat er dan nog wat meer tijd wordt besteed aan hoe het koninkrijk er dan uit ziet. Maar laten we niet vergeten dat dit eigenlijk gewoon een fijn en romantisch sprookje is, meer dan een maatschappijkritisch verhaal (ook al is dit wel aanwezig).

Wel is het jammer dat de cover behoorlijk pixelig is. Is dat een foutje… of hoort het zo? Ik werd er door anderen op gewezen en zei dat het wel meeviel.. Maar eigenlijk valt het helemaal niet mee!

Samengevat is De One een waardig einde van de oorspronkelijke Selectie trilogie, maar ben ik blij dat er uiteindelijk meer boeken gaan komen. Voor mij is het geen perfect boek omdat ik nog wat stukken mis, maar over het algemeen vond ik het erg vermakelijk en jammer dat het uit was. Het einde is – wat mij betreft – het sprookjeseinde waar ik vanaf pagina één van de Selectie op hoopte.

Andere boeken uit deze reeks: De Selectie | De Elite

four-stars

Tags: , , , , , , , , , , ,

Divider

3 responses to “De One (The Selection #3) – Kiera Cass

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.