Summer Days and Summer Nights – Stephanie Perkins e.a.

Geplaatst op 2 juli 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Summer Days and Summer Nights – Stephanie Perkins e.a.Summer days and summer nights door Stephanie Perkins, Leigh Bardugo, Francesca Lia Block, Libba Bray, Cassandra Clare, Brandy Colbert, Tim Federle, Lev Grossman, Nina LaCour, Veronica Roth, Jon Skovron, Jennifer E. Smith
Ook door deze auteur: Anna & de French Kiss, Shadow and Bone, Een verschrikkelijke schoonheid, City of Ashes, Inwijding, Het lot
Uitgever: Macmillan | Juni 2016
Genres: Young Adult, Contemporary, Verhalenbundel
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9781509809899
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

This beautiful collection features twelve gorgeously romantic stories, by some of the most talented and exciting YA authors writing today. Includes: Leigh Bardugo, Nina LaCour, Libba Bray, Francesca Lia Block, Stephanie Perkins, Tim Federle, Veronica Roth, Jon Skovron, Brandy Colbert, Cassandra Clare, Jennifer E Smith, Lev Grossman.

Toen ik op mijn tweede YALC-jaar het boek My true love gave to me kocht, was ik meteen fan. Niet alleen omdat het er prachtig uitzag, maar ook omdat er fantastische auteurs verhalen hadden aangeleverd die mij volledig in de kerststemming brachten. Een jaar later lag daar Summer nights and summer days: 12 summer romances in een matchende uitgave. Ik kocht het boek onmiddellijk en wachtte vervolgens bijna een jaar tot ik het boek zou gaan lezen. Ik wilde het boek immers lezen met zomerse temperaturen. Oh, en ik wilde ook rustig aandoen; verhalenbundels bevallen mij beter als ik het in etappes lees.

Summer nights and summer days bestaat uit twaalf korte verhalen van bekende young adult auteurs. De verhalen van Leigh Bardugo, Nina LaCour, Libba Bray, Francesca Lia Block, Stephanie Perkins, Tim Federle, Veronica Roth, Jon Skovron, Brandy Colbert, Cassandra Clare, Jennifer E Smith, Lev Grossman zijn gericht op romantiek en elk voorzien van een toffee illustratie. Het boek is samengesteld door Stephanie Perkins.

De kaft van Summer nights and summer days was eigenlijk mijn eerste redden om het boek te kopen. De lichtblauwe kaft met opvallende gele zon roept zomer. Vooral omdat het boek ook nog eens geel op snede is! Hoe tof.  Het is een prachtige hardcover met een leeslintje. Ik was bij voorbaat al een beetje verliefd.

De verhalen in de boeken zijn heel wisselend. Maar dat is logisch; niet alle verhalen zullen iedereen evenveel aanspreken. Dit maakt een verhalenbundel echter wel charmant; het is een verrassing wat je zult krijgen en hoe je het gaat beleven. Ik heb bijvoorbeeld een voorkeur voor fantasy, waardoor bijvoorbeeld het verhaal van Leigh Bardugo over riviergeesten mij meteen enorm beviel. Dit was het eerste verhaal en achteraf ook mijn favoriet. Geen enkel verhaal kwam voor mij op hetzelfde niveau. Maar dat is prima.

Ook het verhaal van Cassandra Clare over een demonische kermis wist mij goed te vermaken en de groundhog day achtige setting van Jennifer E. Smith vond ik ook om te smullen. Ook Nina LaCour wist mij best te verrassen, al was ik nog helemaal niet bekend met haar werk.

Andere verhalen waren op zich ook aardig, maar niet opvallend genoeg voor mij om echt op te vallen. Vermakelijk, maar geen hoogtepunten.

Toch ben ik tevreden met Summer days and summer nights. Ik had niet zulke hoge verwachtingen omdat een verhalenbundel mij zelden helemaal weet te overtuigen, maar achteraf ben ik erg blij dat ik dit boek heb aangeschaft. Het was ideaal weer om te lezen en het feit dat ik het heb afgewisseld met andere boeken maakte het dat ik eindelijk naar mijn voornemen heb geluisterd om de verhalen niet achter elkaar te verslinden.

Summer days and summer nights bevat een aantal verhalen waarvan ik meteen de zomer in mijn bol kreeg. Missie geslaagd!

Summer days and summer nights is een ideaal boek voor deze tijd van het jaar; waarin de vakantie voor de deur staat en de zon op je huid brandt. Het bevat 12 heel diverse verhalen met uitlopende genres, zonder dat bijvoorbeeld het fantasyelement te heftig aanwezig is. Het zijn toegankelijke verhalen waarin zomerse liefde volledig centraal staat.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Summer Days and Summer Nights – Stephanie Perkins e.a.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.