Inwijding – Veronica Roth

Geplaatst op 25 juni 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Inwijding – Veronica RothInwijding Serie: Divergent #1
Andere boeken in deze serie: Opstand
| 21 maart 2012
Aantal pagina's: 350
ISBN: 9789047516835
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

En wat vond ik?
Al tijdens stond dit dystopische young adult boek op mijn wenslijstje en mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik Inwijding op het boekenfestijn zag liggen tussen de laatste stuks. Oké hij was niet veel goedkoper, maar op een of andere manier mag ik een boek eerder kopen op het boekenfestijn dan daarbuiten. Gek he? Maargoed, ik ben er zo snel ik kon aan begonnen en ik moet zeggen dat ik echt moeite had om het boek weer weg te kunnen leggen. Man, wat een boek!

Ik heb een tijdje gedacht dat als je 1 dystopisch boek gelezen had, je in principe alle boeken binnen dat genre had gelezen, zeker als het ook nog onder een romantische young adult valt, maar Veronica Roth bewijst dat je zeker origineel kan zijn. Het indelen deed me wel een beetje denken aan de Hongerspelen, maar de manier waarop de wereld van de facties in elkaar steeds is heel interessant. Het deed me doen afvragen in welke factie ik zou horen.. haha.. en daar ben ik nog niet uit!
De onderlinge spanningen die zijn onstaat tussen die facties en de vijandige en verraderlijke manier houding is typerend voor zo’n doomboek en past net zoals de Hongerspelen in het straatje ‘het zou je maar gebeuren’. Wat als we nu al zouden ingedeeld zijn in facties, hoe zou de wereld er dan uit zien?

De manier waarop Tris omgaat met haar emoties en gedachten vind ik heel realistisch beschreven en ik kon me heel goed indenken in haar situatie. Het verhaal heeft me ontzettend gegrepen, waardoor ik echt op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Hoe gaat het verder? Hoe gaat het verder!? vroeg ik me constant af als ik het boek even weg moest leggen.

Inwijding is een knaller van een dystopisch young adult boek en ik snap heel goed waarom iedereen er zo lyrisch over doet. Dit is een goeie! Dat er een film van komt vind ik dan ook meer dan logisch! Ik hoop snel verder te kunnen lezen, want ik wil heel graag weten hoe het verder zal gaan met Tris en Tobias.

 

five-stars

Tags:

Divider

6 responses to “Inwijding – Veronica Roth

  1. Van dit boek heb ik ook enorm genoten en ik was ook heel nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan en toch kan ik me er niet toe zetten om aan het 2e deel te beginnen want hij heeft 525 blz! Er was een tijd dat ik het liefst hele dikke pillen las, hoe dikker hoe liever, maar nu hik ik er enorm tegen aan.
    Veel plezier met het lezen van Insurgent!

    • Deel 2 lijkt me ook echt super, maar ik moet braaf weer even mijn andere ongelezen boeken lezen voordat ik weer een boek mag kopen! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.