Saffierblauw (De Edelstenen Trilogie #2) – Kerstin Gier

Geplaatst op 15 december 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Saffierblauw (De Edelstenen Trilogie #2) – Kerstin GierSaffierblauw Serie: De Edelstenen Trilogie #2
Andere boeken in deze serie: Robijnrood
| 12 september 2011
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789020679045
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd. Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht.

Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag. O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!
Een hilarisch tijdreisverhaal over de sympathieke Gwendolyn, de arrogante Gideon, de grappige waterspuwersgeest Xemerius en Gwens beste vriendin Leslie.

Saffierblauw is het tweede boek van de Edelsteentrilogie.

Mijn halve vriendenlijst op Goodsreads heeft Saffierblauw beoordeeld met minstens 4 sterren (vaak zelfs 5), maar ik voelde een grote steek van teleurstelling terwijl ik in dit boek bezig was. Waar ik Robijnrood echt heel leuk vond, voelde ik weinig voor de ontwikkeling van het verhaal in dit boek. Het was alsof ik enkel op de oppervlakte kon blijven drijven en niet onder water kon duiken om echt te kunnen genieten van dit boek.

Hoewel het boek zelf prachtig is qua vormgeving en ik alle stukjes aan het eind van een hoofdstuk super leuk vond, wist dit boek me dus niet te overtuigen. En daar baal ik van! Want het concept tijdreizen vind ik erg leuk en Kerstin Gier heeft voor leuke tijdperken gekozen. Maar het kwam er niet uit; het stilde mijn honger naar leuke weetjes niet, de personages bleven voor mij vlak en ik heb niet echt een moment van: ja, grappig. Waarik Gwendolyn in het vorig boek echt een tof wijf vond, vond ik haar nu ergens een beetje een aanstelster.

saffier

Ik vond Saffierblauw gewoon geen spannend boek. Het is echt niet slecht, maar ik had er gewoon veel meer van verwacht. Ik had liever gezien dat de uitgegooide lijnen van het eerste deel dieper werden uitgewerkt.. In plaats van meer van hetzelfde. Voor sommigen zal dat fantastisch zijn hoor, maar ik heb niet het gevoel dat dit nou een spectaculaire toevoeging aan een serie was.

Misschien was ik er mijn mijn hoofd ook gewoon niet helemaal bij. Ik heb namelijk een vrij drukke periode op school en werk, waardoor ik het soms lastig vind mezelf goed te kunnen focussen. Maar ik had verwacht dat dit boek juist een perfect boek zou zijn voor dit moment: grappig, lief, luchtig. Nou, bij mij viel hij erg zwaar op de maag.

Of het nou net iets te meisjesachtig was of dat het nou aan het mijn humeur lag: ik kan er niks anders van maken dat dit niet helemaal mijn boek was. Gelukkig is de kaft wel schitterend, dus zal er geen lelijke vlek in mijn boekenkast ontstaan. Ik hoop in ieder geval dat andere lezers – misschien vooral de wat jongeren – erg veel zullen genieten van dit boek. Wat eerlijk is eerlijk; deze trilogie is een prima opwarmer voor de Young Adult boeken waarin fantasy een nog grotere rol speelt.

Ondanks dit kritische betoog ben ik wel erg benieuwd naar het derde deel. Zal dit mij weer net zo weten te overtuigen als het eerste deel? Ik ben benieuwd! Ik hoop in ieder geval dat er veel meer spanning in zit dan in Saffierblauw!

three-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Saffierblauw (De Edelstenen Trilogie #2) – Kerstin Gier

  1. Ik vond ‘m net iets beter dan deel 1 herinner ik me nog! Maar tja, nog altijd maar een klein drietje op vijf wat mij betreft – deze boeken zijn toch echt wel te oppervlakkig voor mij, zoals je zelf aanhaalt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.