Januari wrap-up

Geplaatst op 31 januari 2021 door Emmy in Boeken, TBR / 3 Comments

Net als voorgaande maanden maakte ik ook voor januari een mooie stapel met TBR boeken. Ik had geen idee hoeweel zin in zou hebben in lezen, dus ik was ergens een beetje bang dat ik vooral zin in andere boeken zou hebben. Ik had nooit verwacht dat ik 2021 met zo veel leesplezier zou starten en knalde door mijn TBR heen. Daarom besloot ik om nóg een stapel te maken en ook dat ging goed. Lees je mee met wat ik allemaal heb gelezen, welke nieuwe boeken ik heb toegevoegd aan mijn collectie en wat mijn leesplannen voor februari zijn?

Mijn eerste TBR stapel

Gelezen

Alexandra Bellefleur – Elle & Darcy // een van de meest sexy boeken die ik ooit heb gelezen. Wat was dit een feest! (recensie-exemplaar)
Magnus – Arjen Lubach // Las ik vooral vanwege mijn werk (bibliotheek)
Witch 17 // Eindelijk verder met de strips die niet in het Nederlands zijn verschenen!
Ik geef je de zon – Jandy Nelson // herlas ik voor een boekenswap en annoteerde ik meteen.
Circle of Shadows – Evelyn Skye // luisterboek, leuker dan ik had verwacht!
Girls of paper and fire – Natasha Ngan // dit boek is een gigantische hype en dat schiep hoge verwachtingen.
Kat(rina) – Marjolein Claeys // interessant boek, maar had in mijn beleving beter kunnen worden. (recensie-exemplaar)
Quidditch through the ages // was jaren geleden dat ik het las en ik wilde de geillustreerde versie heel graag hebben. Het was een heel fijn boek.
Shielded – KayLynn Flanders // dit boek bleek uiteindelijk heel anders dan ik had verwacht, maar ik vond hem alsnog erg leuk.
The art of Harry Potter // dit dikke boek met concept art en uitleg stond al heel lang ongelezen in mijn kast en ik besloot dat ik even wilde genieten van alle magische afbeeldingen.
Ik omhels je met duizend armen – Ronald Giphart // wat een mega raar boek. Ik vond het helemaal niks: seks om de seks, een heel vage rode draad waar constant van werd afgeweken en geen meeslepend plot waarvan ik denk: yas. Alleen het einde vond ik goed. Ik las hem voor school om leerlingen te kunnen helpen. (Bibliotheek).
The bookish and the beast – Ashley Poston // het derde deel van haar serie. Iets minder nerdy, iets minder verrassend maar wel leuk!
67 seconden – Jason Reynolds // prachtig en heftig. Gelezen op school tijdens mijn pauzes en op de momenten dat ik geen leerlingen had. (bibliotheek).

13 boeken, al voelen het er meer! Ik ben er wel blij mee, want voor het eerst sinds maanden heb ik echt weer het gevoel dat ik met plezier een boek pak en zonder het gevoel van moeten.

Ik lees graag meerdere boeken tegelijk, op verschillende plaatsen. Op mijn ereader, als luisterboek, op mijn werk, voor Lily, ter afwisseling. Verzin het maar! Ik ben nog bezig in de volgende boeken:

  • De elfsteen – Ben Bokhout // hier kom ik met moeite doorheen helaas. (recensie-exemplaar)
  • Of fire and stars // ik ben bezig met het luisterboek en ik ben al over de helft. Ik weet alleen niet of ik hem nog uitkrijg deze maand.
  • This coven won’t break // heb ik ook aangeschaft als ebook zodat ik deze kan lezen in bed. Ik ben pas net begonnen, dus dit boek komt op mijn februari TBR.
  • Avonturen van de dappere ridster // deze lees ik voor voor Lily, maar ik hak het in kleine stukjes want ze heeft natuurlijk nog amper concentratie.

Nieuwe boeken

Afgelopen maand was een goede maand voor mijn ongelezen boeken plank, want ik voegde maar enkele boeken toe aan mijn verzameling en deed er wel een aantal weg (en ik las er dus ook een behoorlijk aantal!). De combinatie van weinig nieuw-verschenen boeken, gesloten boekhandels en streng zijn voor mezelf resulteerde in een bescheiden stapeltje.

Als eerste kocht ik Shielded, die al lang op mijn wishlist stond en nu erg voordelig was in aanschaf. Daarbij bestelde ik ook de geillustreerde versie van Quidditch through the ages. Tot slot kreeg ik zelf ook nog een boek toegestuurd: de prachtige editie van Het onzichtbare leven van Addie LaRue. Wat een mooie boeken. En ik heb ze alle drie ook al gelezen!

Ook leende ik – zoals jullie in mijn gelezen lijst kunnen lezen – een aantal boeken uit de bibliotheek. Zeker nu ik weer met regelmaat naar school mag, probeer ik daar ook zo nu en dan wat van mee te nemen. Niet handig voor mijn TBR, maar wel handig voor mijn werk.

TBR voor februari

Voor februari heb ik weer een stapel gemaakt met boeken die ik hoop te lezen. Geen heel dikke boeken, maar wel een aantal heel diverse genres. Het zijn er aardig wat, dus ik ben benieuwd of ik weer zo ver zal komen!

Het is echt een flinke stapel en dus een gewaagde keuze voor de kortste maand van het jaar. Maar ik heb wel een week vakantie natuurlijk en een week toetsweek. Dus wie weet! Ook wil ik nog een boek van school lezen, maar ik heb nog geen boek uitgekozen.

Welke boeken wil ik gaan lezen komende maand:

Avonturen van de dappere ridster // in dit boek ben ik al begonnen en ik wil hem voorlezen aan Lily. Dit gaat langzaam want ze kan niet zo lang stil zitten.

powervrouwen // ik hou van dit soort mooie boeken over krachtige vrouwen uit de geschiedenis.

Waarom zou ik // dit is een totaal ander boek dan normaal. Naast dat het non-fictie is, is het een filosofisch boek. Ik heb hem vooral in mijn kast staan omdat ik de kaft heb ontworpen en ondertussen ook wel benieuwd ben naar de inhoud!

Het transport // dit is een recensie-exemplaar waarvan ik eigenlijk geen idee meer heb waar het boek over gaat. Ik dacht eerst de oorlog, maar dat is dus niet zo. Het is geen dik boek en eens wat anders dan normaal, dus laat ik het eens proberen!

Radio silence // ik heb zin om weer een boek van Alice Oseman te lezen en dit is de volgende in de lijst. Kijk jij ook zo uit naar de tv-serie van Heartstopper?

Zee van vreemden // ik wil meer poëzie lezen, dus dit is mijn volgende keuze!

Of fire and stars // Hier ben ik al erg ver mee met het luisterboek. Ik hoop dat ik hem aan het begin van de maand uit heb.

Elena’s vlucht // dit boek las ik als tiener al eens en vond ik toen prachtig. Ik ben heel benieuwd of ik hem nu net zo mooi ga vinden. Hij staat al een tijdje ongelezen in mijn kast en dat vind ik zonde. Ik heb zo het gevoel dat als ik eenmaal in dit boek begin, ik hem binnen een (regelachtige) middag uit heb.

Het kleine huis in het grote bos // Dit boek ging weg op school en dus nam ik het mee want als jong meisje was ik verslaafd aan de boeken en de serie. Ik wil hem heel graag compleet in mijn kast hebben en neem me al een tijdje voor het boek te gaan lezen. Ook dit boek verwacht ik vrij snel uit te hebben. Zoals ik al zei: het zijn niet heel veel dikke boeken deze maand!

Finale // dit is het dikste boek voor deze maand en ook een reread, omdat ik deel drie in 2019 al eens las in het Engels voor YAltival (jemig, wat mis ik evenementen!). Ik wil hem uiteraard ook graag in het Nederlands gelezen hebben, zodat de serie compleet op de plank staat. Ik hou mijn ongelezen boeken namelijk apart!

Supernerd // huh, je eigen boek herlezen? Ja, we bespreken hem in februari namelijk met de leesbeesten leesclub. ZO SPANNEND! Maar ik ben er klaar voor en het wordt vast super gezellig.

This coven won’t break // tot slot deze! Ik heb hier gewoon veel zin in, want ik hou van boeken over heksen.

Uiteraard staan mijn nog niet-uitgelezen boeken van afgelopen maand ook op mijn TBR.

Het is een heel afwisselende stapel geworden met veel recensie-exemplaren en boeken die ik heb gekregen. Het voelt echt goed en ik heb er zin in!

Hoe ging jouw leesmaand?

Tags: ,

Divider

3 responses to “Januari wrap-up

  1. De negatieve spiraal waar ik in december 2020 in zat ging mee naar januari 2021. Toch las ik nog 13 boeken, maar niet allemaal met plezier. Mijn artikel komt hier morgen over online.

  2. Elena’s vlucht vond ik toentertijd zo mooi! Ik heb daar nog een hardcover van met een mooie kaft. Ik had dat boek echt in één weekend uit. Het kleine huis… ben ik ooit wel eens in begonnen, maar toen liet ik het liggen en nooit meer opgepakt. De tv-serie heb ik echter al tien keer voorbij zien komen haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.