Elle & Darcy – Alexandria Bellefleur

Geplaatst op 12 januari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Elle & Darcy – Alexandria BellefleurElle & Darcy door Alexandria Bellefleur
Uitgever: Zomer & Keuning | December 2020
Genres: Contemporary, Romantiek, LGBTQ+
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789020539776
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Opposites attract in deze hartverwarmende queer rom-com

Alexandria Bellefleur bewijst zich met Elle & Darcy de nieuwe ster in romcomland! Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen. Elle & Darcy is de debuutroman van Alexandria Bellefleur.

Zou je me een paar jaar geleden hebben verteld dat ik een guilty pleasure voor ietswat nerdy romance zou krijgen, dan had ik je voor gek verklaard. Toch geniet ik er wel van: nerdy of queer romance van personages rond mijn leeftijd. Er zijn immers maar weinig boeken waarin volwassenen gewoon nerdy mogen zijn, omdat er toch een soort ‘dit is kinderachtig’ taboe op zit. Elle & Darcy beloofde me allebei: nerdy én queer. Kom maar door met deze ’tegenpolen trekken elkaar aan’!

Na een blinddate weten Elle & Darcy het zeker; ze kunnen niet meer van elkaar verschillen en dus was het een ramp. Maar omdat Darcy’s broer maar blijft zeuren, besluiten de twee te doen alsof ze een setje zijn. Maar wat als er uiteindelijk wel gevoelens om de hoek komen kijken?

Dit boek is SEXY. Hoofdstuk 12 mensen. HOOFDSTUK 12! Damn. Dit had ik zo niet verwacht! Ik dacht dat dit vooral een schattig romantisch boek zou worden tussen twee meiden die normaal gesproken nooit met elkaar zouden eindigen. Elle & Darcy was dat, en nog veel meer!

Het was vooral Elle die mijn hart meteen veroverde. Haar hele voorkomen, haar houding, wat ze meemaakte: het voelde zo relatable. Ze is een sterke jonge vrouw die zich bezighoud met astrologie, terwijl ze een astronoom had kunnen zijn. Ze jaagt haar dromen achterna in plaats van dat ze doet wat hoort. En dat voelde alsof ik het zelf had mee kunnen maken.

Darcy was in eerste instantie een personage waar ik weinig klik mee had. Tot ze begon te ontdooien. Ik begon van hun aantrekkingskracht te houden, ook al kenden ze elkaar nog helemaal niet zo goed en sloegen de vonken meteen over. Het was geen instalove, hoewel het vrij snel ging. Het stoorde me absoluut niet. Want deze f/f romance was om van te genieten. En mega HOT, STEAMY en SEXY ook nog.

Hoewel er een tal van nerdy referenties in voorkomen, is het geen young adult. De hoofdpersonages gaan richting de 30. Dat neemt niet weg dat dit boek voor begin 20-ers ook ontzettend leuk zal zijn. Ik voelde me begrepen, dat het helemaal oké is om op latere leeftijd nog steeds fan te zijn van zaken die veel mensen kinderachtig vinden. Ik vind het kinderachtig dat mensen daarover durven te oordelen. Waarom is het oké om een intense voetbalfan te zijn, maar is het raar wanneer je graag fanfiction leest of schrijft?

Elle & Darcy was zo veel beter dan ik had verwacht. Is het plot verrassend? Nee. Er liggen relatief weinig beren op de weg. Toch raakte het me enorm. Ik heb me als tiener – en zelf nu vaak ook nog – zo vaak de vreemde eend gevoelt. Altijd maar anders dan de mensen om me heen. Dit is wel beter geworden gelukkig, mede doordat ik nu de juiste mensen in mijn kring heb. Maar dit soort boeken, die helpen er ook mee. Boeken die laten zien dat het oké is om je passies achterna te jagen. Boeken die laten zien dat jouw geluk belangrijker is dan de norm van de samenleving. Kortom: dit boek gaf mij een belangrijke boodschap mee en was tegelijkertijd een soort biseksuele fantasie. Ik heb er enorm van genoten.

Daarnaast vond ik het hele idee van Oh my stars fantastisch. Lijkt me OTP een ideale datingapp en lijkt de mix me fantastisch.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Elle & Darcy – Alexandria Bellefleur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.