Shielded (Shielded #1) – KayLynn Flanders

Geplaatst op 24 januari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Shielded (Shielded #1) – KayLynn FlandersShielded door KayLynn Flanders
Serie: Shielded #1
Uitgever: Delacorte Press | Juli 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 424
ISBN: 9780593118535
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

For fans of Sorcery of Thorns and Furyborn comes a thrilling new fantasy about a kingdom ravaged by war, and the princess who might be the key to saving not only those closest to her, but the kingdom itself, if she reveals the very secret that could destroy her.

The kingdom of Hálendi is in trouble. It's losing the war at its borders, and rumors of a new, deadlier threat on the horizon have surfaced. Princess Jennesara knows her skills on the battlefield would make her an asset and wants to help, but her father has other plans.

As the second-born heir to the throne, Jenna lacks the firstborn's--her brother's--magical abilities, so the king promises her hand in marriage to the prince of neighboring Turia in exchange for resources Hálendi needs. Jenna must leave behind everything she has ever known if she is to give her people a chance at peace.

Only, on the journey to reach her betrothed and new home, the royal caravan is ambushed, and Jenna realizes the rumors were wrong--the new threat is worse than anyone imagined. Now Jenna must decide if revealing a dangerous secret is worth the cost before it's too late--for her and for her entire kingdom.

Toen ik het omslag van Shielded voor het eerst zag, wist ik dat ik het boek moest hebben. Ik kreeg er enorme Sky in the deep – een van mijn lievelingsboeken – vibes van en daar had ik meteen zin in. Met torenhoge verwachtingen dook ik in dit boek.

Het koninkrijk Hálendi zit in de problemen. Ze verliezen veldslag na veldslag en volgens de geruchten zal het daar niet blijven. Een groot gevaar gloeit aan de horizon. Prinses Jennesara is aardig handig met het zwaard en vindt dat ze veel nuttiger zal zijn als ze ook mag meevechten, maar haar vader heeft andere plannen met haar. Omdat ze als tweede is geboren heeft ze geen magische krachten en daarom besluit de koning haar uit te huwelijken aan de prins van het naastgelegen Turia, in ruil voor steun aan Hálendi. Ze moet zo snel mogelijk vertrekken en alles wat ze kent achter laten. Onderweg naar Turia worden ze echter aangevallen. Jennasara heeft een keuze: de waarheid vertellen om zich voordoen als een ander en achterhalen welk gevaar er écht op de loer ligt.

Mijn verwachtingen waren hoog. Misschien wel té hoog. Ik verwachtte een episch verhaal waarin de hoofdpersoon met zwaarden zou zwaaien en tegenover een heel leger kwam te staan. Deels gaf Shielded me dit wel, maar deels was het zoals alle andere YA fantasy boeken van dit soort: een prinses wordt gedwongen naar een ander land te gaan, ze heeft een bijzondere kracht en moet de wereld redden.

Niks mis met deze tropes, want ik hou er wel van, maar het moet dan wel dusdanig interessant worden overgebracht dat ik stuiterend op mijn stoel zit. Ik wil personages die mij weten vast te grijpen en een wereld die zo bijzonder is dat het me nog heel lang bij zal blijven.

In Shielded werd ik door beiden niet helemaal omver geblazen. Ja, het was een vermakelijk boek en ik hield ervan hoe zelfstandig Jennesara bleek te zijn – zeker voor een prinses. Ze was niet uit op wraak, maar juist op zoek naar oplossingen en dat maakte haar erg stabiel en geloofwaardig.

Ik vond de dreiging van de mages en de intriges die daarbij hoorden ook interessant, maar verder was ik niet echt verrast bij elke gebeurtenis. Dit maakt Shielded het type YA fantasy waarvan je van te voren al weet wat je kan verwachten en waarvan je – als je van dit type verhalen houdt – al van te voren weet dat je het leuk gaat vinden. Voor mij gold dit ook.

Ik ga dan ook niet teveel verklappen over de inhoud van het boek. Als je van dit soort boeken houdt, waarin een prinses meer is dan jurken en zwijmelen over een prins, dan is Shielded een aanrader.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.