Geestesband (Vampire Academy #5) – Richelle Mead

Geplaatst op 23 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Geestesband (Vampire Academy #5) – Richelle MeadGeestesband Serie: Vampire Academy #5
Andere boeken in deze serie: Academicus Vampyrus
Uitgever: Full Moon | 26 januari 2012
Aantal pagina's: 492
ISBN: 9789048810420
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Na een hartverscheurende reis naar Siberië keert Rose eindelijk terug naar St. Vladimir en haar beste vriendin Lissa. Ze zijn geslaagd en de meiden kunnen niet wachten tot het ‘echte leven’ begint. Hoewel het leven lonkt, verlangt Rose nog steeds naar Dimitri. Toen ze hem vond, was ze niet in staat om hem te vermoorden en wat erger is; hij heeft haar bloed geproefd.

Toen ik terugvloog vanuit Amerika en bijna thuis was, sloeg ik Geestesband open. En ik heb het pas net uitgelezen. Niet omdat het stom was, maar meer omdat ik zin had om dit boek echt tussendoor te lezen. Jullie weten dat ik aardig wat delen van deze serie gelezen heb dit jaar, en daardoor voelde het even niet goed om het achter elkaar door te knallen. Daarbij had ik nog veel te veel recensie-exemplaren liggen die ook hun aandacht verdiende. Toch ben ik blij dat ik af en toe de tijd heb gemaakt dit boek verder uit te lezen, want het is heerlijk.

Net zoals in de andere delen was het begin weer even wat stroef. Het duurt even voordat er wat gebeurd wat echt van toepassing lijkt. Daarin verschilt Richelle met andere schrijvers, want zij schrijft in één boek meerdere climaxen. Dan ben je aan het lezen en denk je: ja, dit is het hoogtepunt van het boek, maar dan besef je je opeens dat je pas halverwege bent. Dat voelt aan de ene kant heel gek, maar aan de andere kant maak je zo wel een hele tocht. Een hele beleving.

Wat ik goed vond in dit deel van de reeks is dat Rose zich echt lijkt te ontwikkelen en minder afhankelijk wordt van Lissa. Ze is nu echt met haar persoonlijke ontwikkeling bezig, dan dat ze zich alleen maar om de gesteldheid van haar beste vriendin bekommerd. Hierdoor wordt ze volwassener, maar is er ook meer ruimte voor haar explosieve karakter. Ik vond haar oprecht leuk in dit boek, al wilde ik haar af en toe ook wel weer in elkaar slaan voor haar stommiteiten.

Verder kan ik op het gebied van D alleen maar opluchting voelen en vond ik vooral de laatste 50 pagina’s keigoed. Man. Die cliffhanger! Ik dacht dat ik het ergste al gehad had, maar nee hoor. Richelle weet me te blijven verbazen. En nu voelt het oprecht vervelend dat ik deel 6 nog niet in huis heb.

Ik denk dat ik Geestesband een van de beste delen van de serie vind, vooral door Rose en haar gedrag en het einde. Meer dan ooit ben ik benieuwd hoe het allemaal gaat aflopen…

Andere delen uit deze serie: Vampire Academy | IJskoud | Schaduwkus | Bloedbelofte

four-stars

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Geestesband (Vampire Academy #5) – Richelle Mead

  1. Klinkt als een te gekke serie waarin ik echt ooit eens moet beginnen…mocht ik ze aangeschaft hebben =)
    Misschien dat ik de eerste paar delen wel komende zondag vind op het boekenfestijn.
    Dank je wel voor je gave review =)

    Groetjes…Mariska…newbie op wordpress

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.