Dagboek: we beklimmen de St Jan en vieren een feestje

Geplaatst op 18 maart 2019 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Deze week regen ik echt 400 keer nat, maar beklim ik dan wel weer de St. Jan. Mag ook wel, na zo veel jaren in Den Bosch. Ook vieren we verjaardag van de Leesbeesten. Lees je mee wat ik allemaal heb gedaan deze week?

Maandag

De dag naar een event vind ik altijd best zwaar: moe, terwijl je toch veel moet doen. Alles opruimen, ook eigenlijk alles tellen en voor mij geldt vaak ook dat ik de auto moet terugbrengen. Vandaag dus ook. Ik rij rond kwart over 10 weg, blij dat ik na de files kon vertrekken en ik rij… zo de file in. Uiteraard. Iets over 11’en ben ik bij mama en uiteindelijk ben ik rond half 3 thuis. Ik zet alles boven, doe wat aan het huishouden en lees wat en dan is de dag alweer om. Morgen begint het echte leven weer. Maar lekker joh, maandag vrij zijn.
D&D is weer gezellig en daarna spreken Priscilla en ik nog af wanneer we willen gaan zwaardvechten. Zo tof. Wie weet heb ik wel een fijne nieuwe sport gevonden!

Dinsdag

Zo’n eerste dag na de vakantie is altijd even wennen. Want een vakantie gaat supersnel voorbij en je krijgt vrijwel nooit gedaan wat je wilde.

Het is meteen lekker druk en ik krijg echt niet gedaan wat ik allemaal wilde doen (het was ook veel te veel om haalbaar te zijn). Maar he, ik heb leerlingen kunnen helpen en nieuwe steigers opgebouwd voor leesbevorderingsprojecten. Superleuk. Ik doe boodschappen en doe thuis nog het een en ander. Ik merk dat ik nog erg moe ben van het weekend en probeer op tijd te gaan slapen.

Woensdag

Vandaag loop – of waai – ik naar school. Ik krijg niet zo veel gedaan want ik ben bloedchagrijnig. Thuis heb ik het geval dat ik me moet haasten, terwijl ik mijn boek nog wil uitlezen. Gelukkig krijg ik nog best wel wat gedaan voor we naar D&D gaan. Daar is het natuurlijk werk erg gezellig.

Donderdag

Ook vandaag voel ik me nog erg chagrijnig. Ik regen de hele dag nat en ik besluit dat ik vanavond wel met de bus ga. Ik blijf niet bezig! Ik begin namelijk ook wat verkouden te worden.
Op het werk krijg ik veel gedaan en is het eigenlijk heel erg leuk: lekker veel leerlingen helpen, weinig leerlingen die het te bont maken. Fijn!

Op de weg naar huis regen ik weer nat en neem ik me voor vanavond met de bus te gaan. Thuis heb ik maar even de tijd en voel ik me helemaal niet lekker worden.. Gelukkig is het zo goed als voorbij als ik weg moet. In de tussentijd heb ik ook nog eens kunnen doen wat ik wilde… Het was weer stressen om niets.

Die avond heb ik leesclub in Den Bosch. We bespreken Nevermoor, wat ik zelf een heel tof boek vond. Daarna ga ik eten (ik voel me nu goed genoeg om te eten en heb eindelijk honger). Ik probeer niet te laat te gaan slapen.

Vrijdag

Vandaag weer werken. Ik wilde gaan lopen, maar mijn tas is insane zwaar voor vanavond dus ik pak de bus. Op het werk krijg ik veel gedaan, maar hou ik er ook rekening mee dat mijn collega vandaag komt. Plottwist, ze komt weer niet opdagen. Dat vind ik niet zo netjes, zachts gezegd. Maar oke. Ik doe mijn ding wel, zoals het bestellen van boeken voor een thematafel (sprookjes!).

Zaterdag

Vandaag ben ik lekker thuis. Ik lees vooral lekker, want ik heb wel wat ontspanning nodig. ‘s Avonds gaan we lekker naar de film: Captain Marvel. Ik vind de film echt heel erg tof! Captain Marvel gaat een rolmodel voor heel veel meiden worden.

Zondag

In de ochtend maak ik nog wat zaken af en daarna fiets ik naar de stad. Ik heb afgesproken met de meiden van Rotterdam om een gezellige middag samen te hebben. Ze beklimmen de onder andere de St Jan (en steken we binnen een kaarsje aan) en eten we gezellig sushi samen. In de avond kijk in nog de Luizenmoeder en maak ik deze blogpost af.

Gelezen

Op maandag lees ik in de trein en thuis op de bank eindelijk Two Dark Reigns uit. Wat een heerlijk boek! Dinsdag lees ik Vals uit. Ik vind de film misschien wat beter? Ik weet het niet zo goed. Daarna begin ik – vrij laat – met het herlezen van The Surface Breaks. Ik wilde eerder beginnen maar dat lukte niet. Donderdag lees ik deze uit.
Vrijdag begin ik in Warrior of the wild. Al vanaf het eerste hoofdstuk weet ik het: dit is mijn ding! Op zaterdag lees ik het uit. Daarna lees ik Maanblaffer, een jeugdboek.

Nieuw!

Op woensdag krijg ik een boek toegestuurd voor fans van The Hate U Give. Het boek heet Stukjes van mezelf en de achterkant klinkt heel goed. Op donderdag krijg ik boek 5 en 6 van De Glazen Troon toegestuurd als een verrassing. Zo lief, dankjewel!

Op vrijdag is de leesbeesten party en ik had me al weken geleden voorgenomen – omdat ik dan ook geld zou hebben – om mezelf te verwennen met een boek. Ik had ook weer een boekenbon klaarliggen en ik wist ook meteen welke het ging worden: Aartsrivaal. Daarnaast nam ik nog twee Engelse boeken mee naar huis, omdat Van Piere echt fantastische prijzen heeft. Ik kocht Big bones en A girl called shameless. Ik hou van BoPo en feministische boeken, geloof ik. Beide Engelse boeken waren samen goedkoper dan bij Bol, just saying.

Blogposts

Komende week heb ik het druk: werken, verjaardagen en dutch comic con, maar ik ga ook een proefles zwaardvechten volgen!

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: we beklimmen de St Jan en vieren een feestje

  1. Klinkt alsof je een leuk weekend hebt gehad, wat je ook wel verdiende na een mindere week. Tof ook om een kerk in je eigen woonplaats te beklimmen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.