Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow (Nevermoor #1) – Jessica Townsend

Geplaatst op 13 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow (Nevermoor #1) – Jessica TownsendNevermoor door Jessica Townsend
Ook door deze auteur: Wundersmith
Serie: Nevermoor #1
Andere boeken in deze serie: Wundersmith
Uitgever: Orion | Oktober 2017
Genres: Jeugd
Aantal pagina's: 374
ISBN: 9781510104112
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Enter the Wundrous world of Morrigan Crow and Nevermoor - the most fantastical children's release of the year.Morrigan Crow is cursed. Having been born on Eventide, the unluckiest day for any child to be born, she's blamed for all local misfortunes, from hailstorms to heart attacks - and, worst of all, the curse means that Morrigan is doomed to die at midnight on her eleventh birthday. But as Morrigan awaits her fate, a strange and remarkable man named Jupiter North appears.

Chased by black-smoke hounds and shadowy hunters on horseback, he whisks her away into the safety of a secret, magical city called Nevermoor. It's then that Morrigan discovers Jupiter has chosen her to contend for a place in the city's most prestigious organisation: the Wundrous Society.

In order to join, she must compete in four difficult and dangerous trials against hundreds of other children, each boasting an extraordinary talent that sets them apart - an extraordinary talent that Morrigan insists she does not have. To stay in the safety of Nevermoor for good, Morrigan will need to find a way to pass the tests - or she'll have to leave the city and confront her deadly fate once and for all.

Perfect for fans of the Harry Potter series and His Dark Materials, this series takes readers into an extraordinary world, setting hope and imagination alive.

Dat middlegrade boeken in een fantasiesetting mij enorm aanspreken, mag geen verrassing meer voor me zijn. Dus toen ik bij Annabel in de boekenkast hoe mooi Nevermoor eruit zag, moest ik het boek gewoon hebben. Ik kreeg het uiteindelijk voor Sinterklaas en las het zodra er werd aangekondigd dat de leesclub in Heinen dit boek zou gaan lezen.

Morrigan Crow weet niet beter dan dat ze vervloekt is, omdat ze geboren is op Eventide. Alle problemen, ongelukken en moeilijkheden van de stad worden dan ook gezien als haar schuld. Het ergste is nog wel dat Morrigan gedoomd is te sterven op haar 11e verjaardag.
Als het bijna zover is, staat er opeens een vreemdeling voor haar deur met de naam Jupiter North. Hij neemt haar mee naar Nevermoor voordat het noodlot kan toeslaan. Maar in Nevermoor is ze ook niet veilig; ze moet proberen een plekje te krijgen in de Wundrous Society, maar er is slechts plek voor een paar kinderen en er doen er honderden mee. Morrigan moet vier zware testen ondergaan om toegelaten te worden. Zal het haar lukken, zelfs als blijkt dat ze geen talent heeft?

Als je opmerkt dat Nevermoor alleen al in de beschrijving veel overeenkomsten aankaart met Harry Potter, dan zeg ik: gefeliciteerd, je hebt het goed gelezen. Dit houdt echter niet in dat het een regelrechte kopie is. Het heeft een aantal herkenbare elementen (meisje wordt op haar 11e verjaardag verlost van haar nare familie, meisje komt in een magische wereld, meisje moet een aantal testen ondergaan, meisje heeft een soms wat onbereikbare mentor), maar het is alsnog heel erg avontuurlijk, fantasierijk en ergens ook een beetje schattig.

Ik vond het heerlijk om een inwoner van Nevermoor te worden en deze plek samen met Morrigan te ontdekken. Er zitten allerlei leuke details in, die zo levendig zijn beschreven dat het net was alsof ik het voor me kon zien. Daarnaast heeft het verhaal allerlei lagen, waardoor het geen kinderachtig of simpel verhaaltje is, maar goed doordacht. De wereld is echt heel fantasievol en leent zich heel goed voor dit soort boeken. Ik ben fan!

De personages zijn leuk, opvallend en goed uitgewerkt: ik had nergens het gevoel dat een personage overbodig of te vlak was. Ze waren allemaal nodig en interessant. Vaak merk je dat het vooral om de hoofdpersoon draait, maar hierbij had ik echt zoiets van: ik zou ook wel meer over die en die willen weten.

Net als Morrigan kwam ik terecht in Nevermoor en wilde ik niet meer naar huis!

Nevermoor is een enorme aanrader voor iedereen die zich laat betoveren door een magische wereld. Dit is echt zo’n serie die ik nog vaak zal willen herlezen. De personages zijn fantastisch en de wereld is een fantasierijk avontuur om te ontdekken.

PS. Dit boek is ook in het Nederlands verschenen

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow (Nevermoor #1) – Jessica Townsend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.