Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow (Nevermoor #2) – Jessica Townsend

Geplaatst op 11 mei 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow (Nevermoor #2) – Jessica TownsendWundersmith door Jessica Townsend
Ook door deze auteur: Nevermoor
Serie: Nevermoor #2
Andere boeken in deze serie: Nevermoor
Uitgever: Orion | Oktober 2018
Genres: Jeugd, Fantasy
Aantal pagina's: 409
ISBN: 9781510105638
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Morrigan may have defeated her deadly curse, passed the dangerous trials and joined the mystical Wundrous Society, but her journey into Nevermoor and all its secrets has only just begun. And it's important to remember that not all magic is used for good . . .

Pas bespraken we Nevermoor met de Leesbeesten Leesclub en het herlezen van het boek zette me aan om ook eindelijk het vervolg op te pakken. Wundersmith stond immers al een tijdje ongelezen in de kast en daar wilde ik al tijden verandering in brengen. Ik was namelijk erg nieuwsgierig naar de rest van Morrigan Crow’s verhaal en keek er naar uit om weer in die magische wereld te kunnen springen.

Morrigan Crow mag dan misschien toegelaten zijn tot de wonderlijke Wundrous Society, dat betekent niet dat haar avontuur geëindigd is. In tegendeel: het begin is pas gemaakt! Langzaam begint ze kennis te maken met de geheimen van Nevermoor en leert ze dat niet iedereen magie voor het goede gebruikt! Ze is er klaar voor om les te krijgen, maar het enige wat ze keer op keer te horen krijgt is dan Wundersmiths slecht zijn. Als haar groep tot overmaat van ramp ook nog eens wordt gechanteerd zijn alle poppen aan het dansen.

Wat een heerlijke magische middle grade is dit toch. Ik heb het met veel plezier gelezen en als je een beetje houdt van de vibe als in Harry Potter, dan moet je deze serie ook absoluut eens oppakken.

In Wundersmith leren we veel meer over Nevermoor en diens inwoners. Morrigan gaat met de acht andere verkozen kinderen naar een speciale school waar ze hun talenten leren te ontwikkelen. Helaas voor Morrigan vertrouwd niemand haar en krijgt ze de stomste vakken ooit, waar ze keer op keer te horen krijgt dat ze gedoomd is. Lekker dan! Ik kon me in haar inleveren en ik voelde haar frustratie. En ook haar eenzaamheid, want ondanks dat ze vrienden heeft, was ze toch een beetje alleen.

Ondanks dat er vele interessante personages langskomen, hadden ze van mij nog wel wat meer mogen worden uitgediept. Ik had liever nog meer over hen te weten gekomen. Nu weet ik dat er nog een aantal delen komen, dus er is nog genoeg ruimte voor.. Maar ik wil graag meegesleurd worden en nog meer betoverd worden. Ik vond het absoluut leuk, maar het was niet ‘WAUW’, terwijl ik dat wel gehoopt had. Het had van mij nog meer tot leven mogen komen.

Wat ik vaak leuk vindt aan middlegrade is hoeveel er in zo’n boek zit. Je zou zo’n boek tien keer kunnen herlezen en nog nieuwe dingen kunnen ontdekken. Details die je was vergeten, of nieuwe hoekjes die je ontdekt. En dat past natuurlijk perfect bij het magische Nevermoor.

Wat ik minder leuk vond was dat ik Morrigan niet altijd voor me zag als 12-jarige. Vaak voelde ze wat ouder en ik denk dat het dan ook goed had gewerkt. Daar staat tegenover dat ik wel enorm benieuwd ben hoe zij zich verder gaat ontwikkelen. Ik denk dat het episch gaat worden.

Wundersmith is een fijn vervolg en ik kijk er naar uit om deel drie aan te schaffen en te lezen! Ik ga Lily dit boek laten ook absoluut geven.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.