Evermore (Everless #2) – Sara Holland

Geplaatst op 17 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Evermore (Everless #2) – Sara HollandEvermore door Sara Holland
Ook door deze auteur: Everless
Serie: Everless #2
Uitgever: Blossom Books | Januari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 269
ISBN: 9789463491358
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Evermore was onmiddellijk een boek waar ik enorm naar uitkeek, omdat ik Everless echt een heerlijk boek vond. Ik vond Everless een boek waarin mijn liefde voor Young Adult boeken nog eens onderstreept werd. Nu is alleen of Sara Holland mijn hoge verwachtingen waar wist maken in het vervolg (en tevens de afsluiting van de duologie)

De alchemist is kwaadaardig en de tovenares is goed, zo is iedereen in het koninkrijk opgevoed. Zo ook Jules, die erachter gekomen is dat alle verhalen waar zijn en dat haar vriendin Caro de tovenares is. Dezelfde Caro die de koningin en Jules’ geliefde Roan vermoordde. Jules wordt aangewezen als de verantwoordelijke en moet vluchten om in leven te blijven. Heel Sempera lijkt op haar te jagen en zij moet de mysterie rondom haar vroegere zelf oplossen om alles te kunnen redden. Het zou zo veel makkelijker zijn als Jules niet de alchemist was geweest!

Voordat ik met Evermore begon had ik al een heleboel over het boek gehoord. Heel veel verschillende meningen die uiteenliepen van ‘wat een rotvervolg’ tot ‘dit is helemaal het einde’. Ik werd daardoor ook wel een beetje angstig dat mijn hoge verwachtingen mijn leesbeleving helemaal naar de knoppen zou helpen.

En helaas moet ik bekennen dat het boek me ietswat tegenviel. Het boek voelde een beetje afgeraffeld; alsof Sara Holland alle tijd had genomen om Everless perfect te krijgen, maar nu heel snel alles maar moest afronden. Dit vind ik zo ontzettend zonde, want de setting en de personages lenen zich voor zo veel meer! Er moesten nu mega veel antwoorden in een vrij dun boek gepropt worden, waardoor ik heb ervaren dat het allemaal maar als half werk voelde. Het voelde tevens ook als een totaal ander boek dan het eerste deel: qua opbouw, qua setting en misschien ook wel qua personages.

In Evermore trekken we Sempera in. We krijgen heel veel meer achtergrondverhaal, maar ik miste de vonk die ik wel had met het eerste boek. Het voelde te snel gaan en het liep heel anders dan ik had verwacht. Maar niet de blije verrassing zoals ik had gehoopt. Toen ik nog maar vijftig pagina’s te gaan had had ik het gevoel dat er nog zo veel te vertellen was, terwijl we al richting de afronding gingen. Het voelt heel naar om dat gevoel te hebben.

Ik moet ook bekennen dat ik mijn waardering uiteindelijk naar beneden heb geschroefd van 3,5 naar 3 sterren omdat ik echt denk dat dit boek zo veel beter had kunnen zijn. Het boek gaat vooral over reizen, zonder dat er antwoorden komen op de vragen die ik zo veel had. Pas tegen het einde krijgen we die (en daar is ook de spanning), maar het was zo gehaast.

Evermore neemt je mee heel Sempera door; op het einde komen de antwoorden waar ik naar snakte.

Ik was dus toch wel behoorlijk teleurgesteld na het lezen van Evermore. Zeker nu ik het boek even heb laten liggen om echt te kunnen bepalen wat ik er nou echt van vond, werd mijn gevoel niet veel beter. Het is geen slecht boek, maar ik had er meer van verwacht en ik denk ook dat het boek oprecht beter had kunnen zijn.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Evermore (Everless #2) – Sara Holland

  1. Jaa, ik vond Evermore ook zo teleurstellend na Everless :/
    Ik begrijp je recensie helaas heel goed… Ik begrijp wel dat het een tweeluik is in plaats van een trilogie, omdat ik denk dat ze na Everless eigenlijk weinig meer te vertellen had over Jules en co. Als het een trilogie was geweest, ben ik bang dat deel 2 dan echt heel saai was geweest, tenzij er nog iets werd gedaan met iemand dicht bij Jules die tijdtekort had of iets anders dat het tweede deel wat meer pit had gegeven in plaast van alleen reizen en herinneringen.

  2. Altijd jammer als een boek tegenvalt waar je heel erg naar uit hebt gekeken! Ik heb deze serie zelf niet gelezen, maar daar zie ik nu denk ik ook vanaf. Er zijn leukere boeken die ook gelezen willen worden 🙂

  3. Lisa

    Ja, hier kan ik me helemaal in vinden! Het voelde gewoon als het vervolg van een compleet andere serie. Echt zonde, ik keek er ook zo naar uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.