Vroeger is alles wat ik van je heb – Adam Silvera

Geplaatst op 12 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Vroeger is alles wat ik van je heb – Adam SilveraVroeger is alles wat ik van je heb door Adam Silvera
Ook door deze auteur: Op het einde gaan ze allebei dood
Uitgever: Clavis | Januari 2019
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 346
ISBN: 9789044831733
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Griffins wereld stort in. Zijn ex-vriendje Theo is namelijk plotseling gestorven. Ze woonden ver van elkaar vandaan en Theo had zelfs al een nieuwe relatie, maar diep vanbinnen was Griffin blijven geloven dat ze ooit weer samen zouden zijn. Die droom is nu voorgoed voorbij. En dan blijkt dat Griffin maar bij één iemand echt zijn hart kan luchten: Theo’s nieuwe vriendje Jackson. Kan Griffin de confrontatie aan, met zijn verleden én met zijn toekomst?

Na het lezen van Op het einde gaan ze allebei dood, wist ik meteen dat Adam Silvera een auteur was die ik in de gaten moest houden. Ik jankte mijn ogen uit mijn kop bij dat boek, dus vanzelfsprekend verwachte ik van Vroeger is alles wat ik van je heb, hetzelfde. Nu is natuurlijk de vraag of ik bij dit boek ook een hele doos tissues nodig had.

Griffin had altijd gedacht dat hij en zijn ex Theo weer bij elkaar zouden komen. Maar toen stierf Theo en stortte Griffin’s wereld in. Er is maar één persoon die echt lijkt te begrijpen hoe Griffin zich voelt; Theo’s nieuwe vriend Jackson. Maar kunnen de twee de confrontatie met het verleden en de toekomst… Zonder Theo?

Daar zat ik dan. Tissues paraat en klaar voor een boek waarin mijn hart weer in stukjes gescheurd zou worden. Dit bleef een beetje uit; ik hoefde niet te huilen en hoewel ik het een prachtig boek vond, kwam hij niet zo emotioneel binnen als het andere. Jammer, misschien had ik er teveel van verwacht!

Wat ik heel knap vind aan Vroeger is alles wat ik van je heb, is dat Adam Silvera er in slaagt zijn personages heel echt over te laten komen. De jongens voelde zo echt, hun gevoelens zo puur. Het was eigenlijk niet mogelijk om niet van ze te houden. Toch hadden ze ook een paar eigenaardigheden die ik iets te veel vond; ik denk niet dat de personages dit nodig hadden om even overtuigend te zijn.

Ook dit boek heeft de nodige referenties naar popcultuur. Hier hou ik van! Het gaf het boek een nerdy randje en tja, daar hou ik van. De personages kwamen daardoor onmiddellijk sympathieker op me over, omdat ik me beter kon verplaatsen in hun gedachtengang. Dit spreekt me enorm aan in boeken; wanneer ik me echt kan identificeren met de hoofdpersoon.

Er was veel goed aan Vroeger is alles wat ik van je hebt. Dat je als lezer van vroeger naar nu en weer terug wordt gebracht is absoluut niet storend maar draagt juist bij aan de emotie. Evenals het feit dat seks en seksualiteit als heel gewoon wordt ervaren. Er wordt niks vreemds van gemaakt en het wordt ook niet opgeblazen. Vind ik leuk!

Vroeger is alles wat ik van je heb is een tragisch liefdesverhaal over rouw, vriendschap en het vastgrijpen van je toekomst.

Ik heb genoten van Vroeger is alles wat ik van je heb. Ik vond het een mooi boek met prettige personages en een prima plot. Ik moest dan wel niet huilen zoals bij zijn andere boek; het was nog steeds erg mooi. Het is puur, gevoelig en mooi in zijn eenvoud.

Beste Vroeger is alles wat ik van je heb hier
four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Vroeger is alles wat ik van je heb – Adam Silvera

  1. Ik ben het helemaal met je review eens. Ik las dit boek ook als tweede, voordat ik wist dat ze in het Nederlands zouden verschijnen. Maakt voor mij niets uit, want geen ebooks. Ik ben heel benieuwd of Meer Gelukkig Dan Niet goed in dit rijtje zal passen! Wat ik ook heel tof vind is dat diversiteit zo gewoon is, homoseksualiteit wordt niet geforceerd, het is er gewoon. Net als dat er personages van kleur in Adam zijn boeken zitten en dat voelt ook absoluut niet geforceerd. Het komt gewoon heel natuurlijk over, zoals het hoort.

  2. Het is een boek dat een aantal heftige thema’s aan bod laat komen en samen met de schrijfstijl maakt dit het boek tot een fijne leeservaring. Zelf mistte ik een aantal elementen die het boek volledig tot zijn recht laten komen maar over het algemeen was dit een heel meeslepend YA-verhaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.