Dagboek: dat varkentje zal ik eens even wassen…

Geplaatst op 14 augustus 2017 door Emmy in Persoonlijk / 9 Comments

De 32e week van het jaar is alweer voorbij.. Wat gaat een jaar snel, zeg! Dit was een week vol hoogtepunten, maar ook flinke baalmomenten. Ik heb in ieder geval weer een toffe leesweek gehad én ik heb echt even weekend en dat is nice. En soms ook wel even nodig?

Dit is echt zooooo typisch als ik foto’s voor mijn blog/instagram maakt. BENDE.

Maandag

Vandaag ben ik vrij van de bieb, maar heb ik genoeg ander werk liggen. Ik word echter wakker met hoofdpijn en een ochtendhumeur; ik heb er eigenlijk geen zin in. Langzaam ga ik toch aan de slag en wissel ik de dingen die ik doe af. Zo pak ik ’s morgens bestellingen in, volg ik een cursus voor mijn werk en maak ik mijn dagboek van vorige week af.

Ember wilde ook op de foto. Schatje.

Klaar met foto’s maken, dus.

Dinsdag

’s Morgens vroeg op werk voor een aantal overleggen. De tijd gaat wel snel en voor ik het weet mag ik weer naar huis. Maar daar barst de hel los; dikke migraineaanval! Aarghh. Ik slaap de halve middag. Ik word wakker uit een toffe droom, maar ik vergeet hem, terwijl het me zo’n tof boek leek. Hebben jullie dat ook wel eens?

Woensdag

’s Morgens lees ik wat, geef ik bijles en ga ik uiteindelijk richting mijn werk, waar ik aardig wat werk verzet krijg.

Donderdag

Ik koop altijd teveel.

’s Morgens snel naar de action en boodschappen doen want de postbode komt vandaag wat tofs brengen en ik kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Gedurende het wachten teken, ontwerp en lees ik. En dan – natuurlijk weer veel te laat – komt de postbode aan de deur (hij vond mijn nieuwe haar tof). YAY. Spullen voor zeep en bruisballen. De rest van de dag sta ik in de keuken om te experimenteren. De zeep wordt ZO mooi…

Mijn bruisballen mislukken, dus maak ik bruismuffins en bruiseendjes. Het is iets.

Maar hier ben ik dus zoooo mega trots op! ZO MOOI.

Vrijdag

Vrijdag heb ik een pesthumeur. Waar ik gisteren grote euforie voelde over de zeepjes, komt ik ’s morgens van de koude kermis thuis; elk soort zeepje wat ik wil maken moet getest worden en dit gaat veel geld kosten. Zoals het er nu naar uitziet zal het hele feest niet doorgaan (ik ga de overige die ik wilde maken wel maken). Tenzij ik oplossingen weet te vinden, natuurlijk. Ik baal zo enorm en voel me de hele ochtend rot, waardoor ik niet zo productief ben. Ik maak een fotoalbum en wat ontwerpen en dan moet ik naar werk. Opruimen vandaag, in plaats van op de jeugd (ook jammer). Oh, en ik bestel mijn nieuwe telefoon (ook niet precies de gene die ik eigenlijk wilde). Hopelijk zit alles snel wat meer mee. Mocht jij iemand zijn of kennen die mij kan helpen met mijn zeepdilemma? Stuur me dan alsjeblieft een berichtje.

Naja.. Ik ga dus richting de stad voor mijn werk en ik kom erachter dat mijn band lek is. En ik weer een slag in mijn wiel heb. En weer wat spaken mis. HOE DAN!? Ik heb mijn fiets een half jaar terug laten maken en dit kostte best veel geld. Nu is mijn fiets al zo’n 13/14 jaar oud, dus heel gek is het niet dat er wat mankementen aan zitten (ik gebruik hem veel), maar ik baal wel. Ga ik hem weer laten maken, of ga ik een nieuwe kopen? Of een tweedehands? Ik besluit toch maar een nieuwe te bestellen. Ik kan gewoon niet zonder een goede fiets. Hopelijk komt hij snel binnen.

Zaterdag

Vandaag een vreemde werkdag, want ik werk van 11 tot 3. Dat is eigenlijk best wel chill, want zo kan ik eromheen nog best wel wat doen. Zo maak ik ‘s avonds lekker zeepjes. Verkopen gaat dan (nog) niet, maken is te leuk om niet te doen. Het voelt echt als een vrije avond en dat is heerlijk. Mag ook wel eens!

SCHATJE.

Als alles lukt, dan wordt dit dus de Rhysand zeep. Als. Echt, als je me kunt helpen; GRAAG.

Zondag

Vandaag zouden we eigenlijk visite krijgen maar dat gaat niet door. Maar we zijn samen lekker vrij en dat is ook lekker. Ik ruim mijn boekenkast een beetje op (binnenkort maar weer wat boeken weggeven of naar de kringloop (echt, ik doneer ze graag aan lieve lezers!)), maak meer zeepjes, lees lekker veel en blog wat.

Ik doe deze maand mee met de #bbbookstagram challenge van Blossom Books. Het lukt me niet elke dag een foto te maken, maar als ik de opdracht tof vind, doe ik met liefde mee. Op zondag draaide het allemaal om dikke boeken… Heerlijk! Intimideren ze jou?

Nieuwe boeken

Deze week krijg ik twee boeken binnen. Eentje die ik al heb (balen, maar daar fix ik wel wat op) en ook Het Eos-Project, waar jullie al over hebben kunnen lezen. Netjes, toch?

Ik stuurde deze week weer twee portretjes op en de nieuwe eigenaars zijn heeeeel blij. Wil jij ook? Mail me!

Gelezen

Naast dat ik mijn reading challenge tackel met weer een aantal nummers van de Witch, lees ik ook weer wat boeken uit. (ik heb nu 195 van de 200 gelezen. op naar de 300?)

Op woensdag lees ik mijn eerste boek uit van de week; Witte kaarten van Anne Bishop, de afsluiter van de serie. Ik begon die dag ook in De verkenner, een fantasy van eigen bodem. Op donderdag lees ik dit boek uit en lees ik ook Letter Journal. Ik begin ‘s avonds in The Stars Never rise (omdat het concept me zo cool lijkt), maar heel ver kom ik niet.. Ik kruip in bed en lees De Amazone en het Beest uit. Dit boek heb ik al eens gelezen als een eerdere versie (ik was proeflezer), maar nu las ik het als finished copy. Op zaterdag las ik het sterrenboek uit, en begon ik ook in het vervolg; The flame never dies. Normaal lees ik niet zo vaak meteen door in een serie, maar ik vond het zo tof en het is een duologie. Geen spijt, want zo wist ik alles nog! Ga ik misschien toch maar vaker doen? Tot slot begon ik nog in Fool’s gold, maar die kreeg ik niet meer uit. Samen met Een dans met draken, ben ik daar dus nog in bezig.

De stand? 6 uitgelezen boeken en twee nieuwe (die ik allebei al las, dus geen TBR schade). Goed beziggggg. Dit mag komende week wel weer gebeuren!

Blogposts

Komende week weer een aantal dagen werken, hopelijk een nieuwe fiets, gezellig meeten met Esmee, eten met mijn papa… Genoeg leuks! Ennuh, hopelijk weer een aantal boeken die ik van mijn TBR kan schrappen. Oh… en laten we hopen dat het zeepverhaal goed afloopt.

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

9 responses to “Dagboek: dat varkentje zal ik eens even wassen…

  1. Wat is precies jouw dilemma met de zeep? Voor zover ik weet (van horen zeggen en eigen onderzoek) moet je cosmetica laten testen zodat het gebruiksvriendelijk en veilig is. Dit wil je ook wel echt doen, want anders ben je aansprakelijk voor alles wat er mis kan gaan bij mensen en verzekeraars dekken niets als het niet getest is.

    Maar dit helpt je niet echt verder denk ik. De kosten blijven. Waarschijnlijk kun je het beste overwegen of die kosten er op lange termijn het waard zijn of niet.

    Overigens zien de zeepjes er wel heeeeeel gaaf uit!

  2. Ember ziet er zo lief uit op die eerste foto. Ik zou ze zo willen knuffelen. Net als jij doe ik dit jaar niet aan elke opdracht van de #BBBookstagram mee. Mocht je je nog eens aan een tweede poging willen wagen voor de bruisballen dan kan je dat misschien eens met zo’n cakepop-vorm gebruiken. Ok, dan zijn het wel kleinere bruisballen maar misschien gaat het met die vorm wel een pak makkelijker.

Geef een reactie