Imagine. Shoot. Create. – Annegien Schilling

Geplaatst op 13 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Imagine. Shoot. Create. – Annegien SchillingImagine. Shoot. Create. door Annegien Schilling
Uitgever: Kosmos Uitgevers | Juli 2017
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 159
ISBN: 9789021565675
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

In Imagine. Shoot. Create. laat creatief talent en Instagramfenomeen Annegien Schilling zien hoe je bijzondere foto's maakt die de verbeelding triggeren. Ze gaat in op het hele traject, van het denkproces tot de technische fase. Dit boek inspireert je om zelf creatief aan de slag te gaan. Op haar dertiende opende Annegien het Instagramaccount fetching_tigerss, waarop ze surrealistische zelfportretten deelt. Vier jaar later heeft ze wereldwijd meer dan 1 miljoen volgers. In 2016 werd Annegien Schilling verkozen tot jongere van het jaar.

Een tijdje terug werd ik benaderd met de vraag of ik interesse had om Imagine. Shoot. Create. Te lezen. Van de schrijfster, Annegien Schilling, had ik eigenlijk nog nooit gehoord. Maar ik focus me op instagram natuurlijk voornamelijk op bookstagram. Toch doe ik graag inspiratie op en wilde ik het boek graag lezen.

Annegien Schilling is 17 en plaatst onder de naam @fetching_tigerss haast surrealistisch bewerkte foto’s. Haar account is goed voor meer dan een miljoen volgers. In dit boek laat ze je in stappen zien hoe je een concept voor een foto bedenkt, fotografeert en voor instagram bewerkt.

Allereerst was ik ontzettend verbaasd van de kwaliteit die Annegien levert en het visuele inzicht dat zij heeft. Ze heeft een ontzettend groot gevoel voor vormgeving en dat komt duidelijk naar voren in haar foto’s. Imagine. Shoot. Create. Is duidelijk een boek vol inspiratie wat vele mensen aan zal spreken.

Beginnende instagrammers zullen veel aan het boek hebben. Annegien vertelt in duidelijk taal wat haar stappen zijn geweest en hoe ze concepten uitwerkt. Als je al wat langer met fotografie bezig bent, dan zal dit boek voornamelijk ter inspiratie dienen.

Wel vraag ik me af in hoeverre mensen zonder enige kennis (of jargon) over vormgeven het kunnen volgen en toepassen. Ik denk dat er best wel wat werk in zit om zoiets onder de knie te krijgen en ik denk ook dat Annegien een natuurlijk gevoel voor beeld heeft. Niet iedereen heeft dat en ik vroeg me zo nu en dan hoe het op iemand over zal komen die echt nul ervaring heeft.

Ze legt alles duidelijk uit, maar ik heb zelf een streepje voor natuurlijk. Ik ben bekend met photoshop en termen en ik kan me vrij gemakkelijk voorstellen welke handelingen er nodig zijn. Gelukkig bevatten de tutorials beeld ter ondersteuning.

Hoewel ik het een prachtig boek vindt vol plaatjes waar ik bij weg kan dromen, vond ik het boek op den duur in herhaling vallen. Het was de zoveelste uitleg bij in principe hetzelfde idee; foto’s samenvoegen en bewerken tot het een geheel is. Ik had liever wat meer afwisseling gezien en ook wat meer willen lezen over wat Annegien zelf nou inspireert. Ondanks dat is het een prachtig boek. Imagine. Shoot. Create. Zet aan tot handelen en is een lust voor het oog. Zo’n boek wat je met liefde door blijft bladeren.

Imagine. Shoot. Create. Is een ontzettend inspirerend boek vol sfeervolle afbeeldingen en handige tips.

Annegien heeft mij weten te inspireren met haar boek Imagine. Shoot. Create. Dat zij op zo’n jonge leeftijd al zo veel gevoel voor design heeft, vind ik zo knap! Ik weet alleen niet of het heel erg toepasbaar zal zijn voor mijn eigen instagram. Alhoewel.. Nu ik er over na aan het denken ben, denk ik dat het juist wel toepasbaar kan zijn op boeken. Laat ik daar binnenkort eens mee bezig gaan…

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “Imagine. Shoot. Create. – Annegien Schilling

  1. Ik vind haar foto’s altijd zo prachtig! Ik heb haar eens op het nieuws gezien, en toen vertelde ze dat ze alleen apps op haar telefoon gebruikte om de foto’s zo te bijwerken. Blijkbaar gebruikt ze ook Photoshop inmiddels. Ik ben zelf ook weleens aan het experimenteren met Photoshop en wil het ook (meer) gaan gebruiken voor mijn blogfoto’s. Ik ben erg benieuwd naar wat jij gaat doen met je bookstagram. Het zal vast en zeker prachtig worden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.