Verrader van de troon (Rebel in de woestijn #2) – Alwyn Hamilton

Geplaatst op 11 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Verrader van de troon (Rebel in de woestijn #2) – Alwyn HamiltonVerrader van de troon door Alwyn Hamilton
Ook door deze auteur: Rebel in de woestijn
Serie: Rebel in de woestijn #2
Uitgever: LS Amsterdam | Juli 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9789024570270
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In De verrader van de troon, het vervolg op Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton, lees je verder over de avonturen van een stoere cowgirl. Een heerlijke, niet weg te leggen YA-fantasy.

In Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton ontvluchtte cowgirl Amani met een mysterieuze vreemdeling het woestijndorp waarin ze woonde, op zoek naar vrijheid. Maar ze belandde in een strijd tegen een wrede sultan, die zijn eigen vader afslachtte en de woestijndorpen met harde hand regeert. Een onverwachte ontmoeting zet haar leven op z’n kop. Ze wordt ontvoerd en naar het paleis van de sultan gebracht. Het paleis is een wespennest van achterdocht, angst en intriges – eigenlijk de perfecte plek om te spioneren. Maar dat is niet zonder gevaren…

Na het herlezen van Rebel in de woestijn was ik over een ding uit; ik moest zo snel mogelijk beginnen in Verrader van de troon, het vervolg op het debuut van Alwyn Hamilton. Ik was zo benieuwd hoe het Amani de Djindij af zou gaan.

Een half jaar nadat ze is neergeschoten en er weer langzaam bovenop krabbelt, wordt Amani ontvoerd en naar het paleis van de Sultan gebracht. De Sultan weet niet dat zij bij de rebellen hoort, maar is vooral gericht op haar macht. Het hof van de heerser is echter een gevaarlijke broedplaats vol intriges, angst en achterdocht. En als ze een oude bekende tegenkomt, hangt haar leven aan een zijde draadje.

 

Het duurde echt een eeuwigheid (zo voelde het) voor ik een beetje in het verhaal zat. Ondanks dat ik het eerste boek pas nog had gelezen, voelde het begin van het boek vrij zwaar en alsof ik veel kwijt was. Verrader van de troon is absoluut geen oppervlakkig en slecht uitgedachte young adult namelijk; het zit vol details en de setting is zo goed uitgewerkt, veel auteurs zullen daar jaloers op zijn.

De setting voelt uniek aan, ondanks dat het is verweven met allerlei verhalen en mythen uit het midden oosten. Dit maakt het juist zo sterk; het voelt eigen, maar toch herkenbaar. Het deed de complexiteit van het verhaal ten goede.

Gedurende het lezen – ik moet bekennen dat ik wel echt door de tweede helft van het boek ben heen gevlogen –  merkte ik al snel dat Hamilton gewaagde keuzes durft te maken. Niet iedereen overleefd het, wat ik heel realistisch vind. Dit getuigd van lef en is – wederom – een goede bijdrage aan de complexiteit van het verhaal.

Ondanks dat het een vrije langzame start had, heb ik de tweede helft in een zucht uitgelezen. Wat een sterk boek weer. Het verhaal is zo ontzettend overtuigend! Ik kijk nu al uit naar het derde deel. Argh, wachten is zwaar!

Ik raad iedere young adult liefhebber deze serie van harte aan. Het bevat een lekkere dosis fantasy, overtuigende personages en een sterk plot; allemaal bijgestaan door een zinderende setting die erom smeekt verbeeld te worden. Waar blijft de film!?

Verrader van de troon zit vol intrige, spanning en bovennatuurlijke elementen, maar vooral het goed doordachte decor maakt het tot een fantastische leeservaring.

Hou je van mythologie? Vind je het tof om te lezen over een woestijnsetting (en alles wat daar bij kan horen)? Ben je dol op intriges aan het hof? Dan is Verrader van de troon echt wat voor jou. Het is misschien even inkomen, maar daarna zal je inspanning rijkelijk beloond worden. Ik ben fan (en ik wil deel 3!)

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Verrader van de troon (Rebel in de woestijn #2) – Alwyn Hamilton

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.