Levana (The Lunar Chronicles #3.5) – Marissa Meyer

Geplaatst op 7 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Levana (The Lunar Chronicles #3.5) – Marissa MeyerLevana door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #3.5
Andere boeken in deze serie: Cinder
Uitgever: Blossom Books | Mei 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy, Hertelling
Aantal pagina's: 176
ISBN: 9789020678871
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Levana is een spin off van de Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu.

Blossom Books geeft dit jaar De Lunar Chronicles uit; een fantastische sciencefictionserie geïnspireerd op onze favoriete sprookjes. Bij de serie, tussen deel 3 en 4 (Cress en Winter) hoort ook nog een novelle over de kwaadaardige koningin Levana.

Levana gaat over de gelijknamige maankoningin uit het verhaal; de slechte koningin die de aarde wil onderwerpen aan haar macht. Ze ziet er prachtig uit, maar dit is allemaal schijn; ze fopt iedereen met haar glamour. Hoe de koningin zo is geworden lees je in dit boek in een verhaal van 176 pagina’s in een prachtig vormgegeven hardcover.

Het toffe van het boek is dat het een goed kijkje geeft in hoe het komt dat Levana zo’n onuitstaanbaar kreng is geworden. Het biedt een kijkje in haar leven gedurende een aantal jaar. Hoe haar relatie met haar zus was, hoe ze verliefd werd en hoe zij gedreven werd tot een verschrikkelijke daad; de dood op haar nichtje – en troonopvolgster – Selene, alleen maar om zelf koningin te kunnen worden.

Ondanks dat het boek niet perse een must is om te lezen om de serie te snappen, geeft het wel extra achtergrond. En niet alleen van de koningin, ook andere randpersonages worden uitgediept en krijgen een extra laagje mee. Je zult dan ook een aantal bekende personages terugzien, maar ook geïntroduceerd worden aan nieuwe karakters.

Het boek leest lekker weg en is een echte aanrader voor de fans. Het is geen dun boekje; het telt 176 pagina’s en heeft ook echt een verhaal. Het hielp mij om de koningin en haar motieven beter te snappen. Misschien voelde ik zelf enige sympathie voor haar… Grapje, ze is nog steeds een mega bitch. Maar het hielp wel goed om te begrijpen waarom ze zo graag de wereld wil overheersen.

Levana mag bij echte lunar fans niet in de kast ontbreken.

Het verhaal van Levana wordt in dit boek overtuigend neergezet. Je hebt het boek niet nodig om de serie te snappen, maar het geeft daadwerkelijk extra informatie om het verhaal nog completer te krijgen. Als je de serie tof vindt, dan zou ik hem zeker lezen.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Levana (The Lunar Chronicles #3.5) – Marissa Meyer

  1. Do

    Fijne recensie. Ik ben momenteel Cress aan het lezen en ik kan niet wachten om daarna door te gaan in Levana. Ik vind achtergrond informatie over bepaalde karakters altijd erg leuk om te lezen 🙂

  2. Andrea

    Heel fijn om te horen dat dit boek iets toevoegt, al hou ik sowieso wel van korte verhalen en novellas naast een serie. Ik loop nog een beetje achter met deze serie, maar hij staat als eerst volgende op mijn TBR. En dit boek heb ik ook al in huis 🙂

  3. Levana was voor mij het beste boek uit de reeks, maar ik heb dan ook altijd een zwak voor de “slechterik”. Ik vond Levana echt een krachtig verhaal, waarin niets zomaar zwart wit is. Heerlijk boek!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.