Dagboek: stemmen en Dutch Comic Con

Geplaatst op 25 maart 2019 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Afgelopen week was druk, wat mede kwam door de voorbereidingen van Dutch Comic Con. Ook was het tijd om te stemmen en werkte ik weer lekker op school.

Deze week vier ik ook het begin van de lente.

Maandag

Vandaag ben ik lekker nog vrij, maar ik heb nog wel veel op mijn to do list staan. Gelukkig werk ik alles snel weg en besluit ik ook eerder te gaan zwemmen. Hierdoor heb ik een vrije middag waarin ik heerlijk kan lezen.

Dinsdag

Vandaag loop ik naar werk en vliegt de dag voorbij. Daarna ben ik even thuis en dan is het alweer tijd om met de trein te gaan. Papa is jarig en we gaan gezellig uit eten! Op de terugweg heb ik helaas geen zin om te lezen want ik ben erg moe. We zijn ook behoorlijk laat thuis.

Woensdag

Vandaag een gewone werkdag. Ik bel eerst oma en dan de tandarts en fiets dan naar werk (nu is mijn fiets echt weer heel, ik had mijn versnellingen niet goed afgesteld). De werkdag gaat vrij snel. Alleen het laatste halfuur, wanneer ik klaar ben met mijn taken en er bijna geen leerlingen zijn, zit ik een beetje om me heen te kijken. Ik bereid me ook voor op het stemmen!

In de avond hebben we D&D. Ik ben heel erg moe, maar toch is het erg gezellig.

Donderdag

Na een dag werken en huiswerkbegeleiding geven is het zover: mijn eerste zwaardles. Samen met Priscilla besloot ik een proefles te nemen en die is enorm bevallen! Het is zwaar, maar wel heel erg gaaf. En geef toe: het klinkt ook nog eens heel erg stoer.

De spierpijn voel ik thuis al, maar he, ik heb 2 minuten kunnen planken.

Op de helft! (Of net erover, eigenlijk!) Ja, push-ups is al aangepast.

Vrijdag

SPIERPIJN. Oh god: al mijn armspieren doen zeer. Worth it.
Op werk ben ik een beetje gaar. Ik moet allemaal kleine dingen regelen (zoals mijn salaris dat niet klopt) en dat soort dingen.

Na werk haast ik me naar het verhuurbedrijf om de auto op te halen. Daarna is het ook weer tijd om snel naar Eindhoven te gaan, voor de Leesbeesten Leesclub. Het is weer erg gezellig en we hebben een goede discussie over het boek. We geven het gemiddeld een 7! De volgende keer is op 3 mei en dan bespreken we De Terugkeer van de Koningin.

Zaterdag

Om half 6 gaat mijn wekker. Rond half 7 zitten we in de auto in de richting van Utrecht, voor Dutch Comic Con. Gelukkig hebben we hulp, want we hebben een grote stand dit keer! Het opbouwen gaat best vlot dankzij de hulp en omdat we genoeg ruimte hebben: we hoeven ons geen moment zorgen te maken over te weinig ruimte! Ik heb zelfs plek voor commissies!

Het is druk. Heel druk! We draaien fantastisch en ik heb vandaag 5 commissies mogen maken.

Thuis was ik kapot: halverwege de film ben ik naar bed gegaan om even te lezen. Dit hield ik 2 zinnen vol. Tijd om te slapen!

Zondag

Dag 2 comic con! Iets later op, maar alsnog rond 8’en daar. Ook vandaag is het druk. Ik maak 10 commissies (YAY, thank! Ik ga echt mijn best doen dit bij alle events te kunnen doen, dankzij jullie enthousiasme).

We ontmoeten veel leuke mensen, verkopen veel en dankzij Priscilla en Sven’s superpowers zijn we nog nooit zo snel klaar geweest met de afbouw.

Hahaha Rob maakte deze foto van ons.

Thuis ruimen we de auto leeg, ruim ik alvast wat op (ik ga morgen tellen) en daarna kijken we de Luizenmoeder terug. Daarna: lekker slapen!

Nieuw!

Op woensdag kwam ik thuis terwijl er twee pakjes op mij lagen te wachten. Deze heb ik opgestuurd gekregen van de uitgevers. Allereerst kreeg ik van Best of YA de nieuwe Miriam Mous: H@ck en van LS Amsterdam kreeg ik De terugkeer van de koningin. Naar beide boeken ben ik heel erg nieuwsgierig.

Een dag later is er weer post: Feministen dragen geen roze. Dankjewel!

Hier blijft het niet bij, want ik krijg nog drie boeken binnen: de graphic novel van De vloek van de titaan krijg ik van Best of YA en van uitgeverij Imagine het boek Gewist en Het licht van Lorelei.

Gelezen

Op maandag begin ik in A girl called shameless en ik lees hem in bijna één zit uit. Heerlijk boek! Daarna begin ik in Dante 2, waar ik verrassend ver in kom. Ik durf hem dinsdag echter niet mee te nemen in de trein. Daar begin ik in Aartsrivaal, maar daar kom ik juist helemaal niet ver in. Ik ben benieuwd welk boek ik nu eerder op zal pakken om uit te lezen!

Op donderdagochtend voor werk lees ik Dante 2 uit. Tevens lees ik na maanden luisteren ook eindelijk Het brandende kruis uit. Ik vind de boeken van Gabaldon fantastisch, maar wat duurde dit lang zeg!

Op vrijdag lees ik tussendoor het boek Albino van Joost Klein. Een bijzonder boek waar ik niks over ga schrijven, want dat mag niet.
Ik heb trouwens ook een nieuw boek uitgezocht om digitaal te lezen (Morgenster) en om te luisteren (Mythos). Met beiden ben ik vast wel weer een tijdje zoet.

In het weekend wil ik nog lezen, maar het lukt niet. Hopelijk heb ik maandag nog lekker even de tijd om verder te gaan in Aartsrivaal!

Blogposts

Komende week wordt wat rustiger, maar ik ga wel aan de slag met de items die ik wil gaan maken voor YALFest. Veel kaarsen zijn namelijk uitverkocht én ik wil natuurlijk nog een aantal nieuwe items maken.

Welk fandom hoop jij terug te zien op YALFest?

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: stemmen en Dutch Comic Con

 1. priscilla

  Het was echt intens gezellig op Dutch Comic Con en ik ben he-le-maal gaar 😀
  Ik hoop iets met kleine beestjes die van sparkle-sparkle houden terug te zien op YALFest 😉

 2. Marjolijn

  Fijn dat Comic Con zo’n succes was!

  Ik heb van mijn boekenbon afgelopen weekend De kleuren van magie gekocht en ik ben heel benieuwd! Maar ik moet eerst De buitenstaander van Stephen King nog uitlezen en ik heb ook Feministen dragen geen roze en Echte vrouwen krijgen een kind besteld en daar ben ik óók heel benieuwd naar! Keuzes, keuzes…

  Ga je nog een apart artikel over DCC schrijven?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.