Wolksters Reis (Warriors Novellas #3) – Erin Hunter

Geplaatst op 22 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Wolksters Reis (Warriors Novellas #3) – Erin HunterWolksters reis door Erin Hunter
Ook door deze auteur: Into the wild
Uitgever: Fantoom | November 2018
Genres: Jeugd, Fantasy, Dieren
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9789059245914
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Wolkster, de leider van de HemelClan, waakt aan de rand van het bos al vele seizoenen over zijn Clangenoten. Maar tweebenen dringen het territorium binnen, en de Clan loopt gevaar verdreven te worden.

Wolkster ziet zich gedwongen de andere Clans om hulp te vragen, maar zijn die wel bereid om hem en zijn Clan te helpen?

Er zijn echt heel veel Warrior Cats boeken ondertussen, en ook al wat novelles en ik heb echt geen idee waar Wolksters Reis in het plaats past. Ik heb zelf de eerste drie boeken van de serie gelezen en kreeg dit boekje opgestuurd. Ik hoopte dat ik het tussendoor kon lezen, zonder last te hebben van missende verhaallijnen.

De leider van de HemelClan, Wolkster, zit met een groot probleem: tweebenen dringen zijn territorium binnen en vernietigen het bos. Nu heeft hij twee opties: een stuk territorium terugclaimen en een oorlog aangaan of de andere clans om hulp vragen. Hij moet in ieder geval iets doen, want anders worden hij en zijn clan verdreven uit het bos.

Het enige wat echt belangrijk is om te weten is het feit dat er verschillende clans in het bos wonen en dat elke clan een eigen hiërarchie heeft. Voor de rest is Wolksters reis prima te volgen wanneer je niet alles hebt gelezen.

Ik zal geen lange recensie maken van dit boekje – het is een dun boekje en ook heel schattig klein – maar ik wilde er wel even aandacht aan besteden. Je kunt namelijk zeggen dat je wilt, maar Erin Hunter is er verrekte goed in geslaagd om katten met elkaar te laten communiceren. Ze komen heel menselijk over, maar hebben tegelijkertijd ook echt hun eigen gebruiken. Je raakt emotioneel bij de dieren betrokken en dat vind ik heel tof. Zeker jonge tieners zullen echt wegsmelten bij deze serie.

Ik vond Wolksters reis een leuk boekje en ik vermoed dat het boek wat er op volgt ook in de kast staat. Het is ideaal voor fans van de serie, maar ook leuk om te lezen wanneer je geen idee hebt of deze serie wat voor je is.

Hoewel ik bang was dat ik te maken zou hebben met een verhaallijn waar ik middenin zou vallen, viel dit dus ontzettend mee. Ik denk namelijk dat er al zo veel cyclussen van katten zijn geweest en allerlei clans zijn besproken, dat het logisch is dat je af en toe met andere katten te maken krijgt. Ik vond het in ieder geval prima te doen.

Wolksters reis bewees maar weer eens hoe goed Erin Hunter er in is je emotioneel met de katten te laten betrekken.

Wolksters reis was een prettig boekje voor tussendoor. Het motiveert toch wel om nog eens een boek uit de serie op te pakken. Erin Hunter is er namelijk erg goed om je emotioneel betrokken te maken bij deze toffe katten. Het is stoer, avontuurlijk en echt tof voor fans, maar ook als kennismaking met de boeken.

three-half-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.