Into the wild (Warriors #1) – Erin Hunter

Geplaatst op 12 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Into the wild (Warriors #1) – Erin HunterInto the wild door Erin Hunter
Ook door deze auteur: Fire and ice
Serie: Warriors #1
Andere boeken in deze serie: Fire and ice
Uitgever: Harper Collins | 2003
Genres: Jeugd, Young Adult, Fantasy, Fabel
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9780062366962
Goodreads
three-half-stars

Join the legion of fans who have made Erin Hunter's Warriors series a #1 national bestseller--with new editions featuring a striking new look! Epic adventures. Fierce warrior cats. A thrilling fantasy world. It all begins here with Warriors #1: Into the Wild.

For generations, four Clans of wild cats have shared the forest according to the laws laid down by their ancestors. But the warrior code is threatened, and the ThunderClan cats are in grave danger. The sinister ShadowClan grows stronger every day. Noble warriors are dying--and some deaths are more mysterious than others.

In the midst of this turmoil appears an ordinary housecat named Rusty...who may turn out to be the bravest warrior of them all.

Een tijdje terug kreeg ik een grote verrassing van een van mijn bezoekers; zij mailde me dat ze me een serie wilde toesturen omdat ze dacht dat ik het leuk zou vinden. Ik was helemaal overdonderd en zei natuurlijk ja. Hoe lief! Niet veel later had ik de eerste drie delen van de Warriors serie in huis, een serie over, jawel; strijdende katten. Ik als kattenfan was erg benieuwd hoe Erin Hunter er in zou slagen om een verhaal over te brengen vanuit de ogen van een kat. Ik begon met het eerste deel: Into the wild.

Ik hou van katten, eerlijk waar. Maar ik ben altijd een beetje terughoudend over boeken met dieren in de hoofdpersoon. Iets bijzonders aan mensen is dat zij hun eigen manier hebben om te denken en dat denkende dieren al snel iets te absurd worden. Onzin natuurlijk, want wie zegt dat dieren geen emoties kunnen voelen? In het kader van #boektober besloot ik het eerste deel op te pakken en daar heb ik geen spijt van gehad!

Het boek gaat over Rusty, een huiskat die besluit dat het samenleven met mensen niks voor hem is. Hij sluit zich aan bij de ThunderClan, een van de kattenclans van de regio. Tussen de verschillende clans is er veel strijd, wat leidt tot verraad, opoffering en strijd.

Ik geef eerlijk toe dat ik er even moet inkomen. Het kattentaaltje was niet zo lastig, maar het loslaten dat het niet over mensen ging, dat wel. Langzaam begon ik er echt in te komen en werd ik verrast door de emotionele betrokkenheid die ik voelde bij de dieren. Hun gesteldheid ging me echt aan en de heftige gebeurtenissen versterkte dit alleen maar. Het is een stuk spannender dan ik had verwacht en kleine details als het hebben van negen levens vond ik een leuke twist.

Into the wild was stoer en schattig tegelijkertijd. Geschikt voor jeugdige lezers, maar ook voor kattengekken. Er gebeurt een hele boel, waardoor je helemaal wordt meegesleurd. Ik heb er van genoten, ook al moest ik er even inkomen en vond ik het soms lastig om in het hoofd van een kat te kruipen.

(natuurlijk moest dit boek met Arach op de foto… En schreef ik deze recensie met de kleine Ember op mijn borst)

Into the wild

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Into the wild (Warriors #1) – Erin Hunter

  1. Jet

    Ik ben echt enorm benieuwd naar een wereld die bekeken is vanuit het oogpunt van dieren!! Ik heb zelf een kat, dus waarschijnlijk kan ik nadat ik het boek heb gelezen (want dat ga ik zeker eens doen) nooit meer normaal naar Bobbie kijken zonder me af te vragen of er niet veel meer in dat koppie omgaat dan wij allemaal denken…

  2. Wat gaaf dat je dit toegestuurd hebt gekregen! Ik ben er na je recensie ook erg benieuwd naar geworden maar ik ben ook bang dat ik het niet los zou kunnen laten dat het geen mensen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.