Fire and Ice (Warriors #2) – Erin Hunter

Geplaatst op 11 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Fire and Ice (Warriors #2) – Erin HunterFire and ice door Erin Hunter
Ook door deze auteur: Into the wild
Serie: Warriors #2
Andere boeken in deze serie: Forest of Secrets
Uitgever: Harper Collins | maart 2015
Genres: Jeugd, Fabel, Fantasy, Avontuur
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9780062366979
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Join the legion of fans who have made Erin Hunter's Warriors series a #1 national bestseller--with new editions featuring a striking new look! More thrilling fantasy, fierce warrior cats, and epic adventures await in Warriors #2: Fire and Ice.

Deep in the heart of the forest, four Clans of warrior cats coexist in uneasy harmony--but uncertain times are upon them, and dangers threaten the precarious balance of the forest.

Fireheart is a ThunderClan warrior now, but his troubles are far from over. The cats of rival RiverClan grow restless, while WindClan is weak and faces threats from all sides. Now Fireheart faces not only imminent battle, but betrayal from within his own Clan.

Supports the Common Core State Standards

Ember – mijn eigen kleine Firepaw – kruipt over me heen terwijl ik deze recensie probeer te typen. Hetzelfde deed ze toen ik dit boek aan het lezen was. Alsof ze doorheeft dat het een boek is over katten. Nadat ik een paar maanden terug het eerste boek had gelezen, Into the wild, besloot ik dat het nieuwe jaar een goed moment was om het vervolg, Fire and Ice, te gaan lezen. Ik was benieuwd of het Erin Hunter weer zou lukken om het verhaal van Firepaw weer net zo menselijk aan te laten voelen.

Wat ik zo knap vind aan de boeken van Erin Hunter, is dat je absoluut niet het gevoel hebt dat je leest over beesten. Natuurlijk zijn bepaalde woorden ‘verkatst’, maar over het algemeen hebben alle personages hun eigen karaktertje, gedachten en motieven. Zij leven op een eigen, unieke manier en hun verhaal is oprecht spannend. Ik vind het knap dat de emoties van katten op deze manier weergeven kunnen worden, zonder dat je iets mist. Het kattentaaltje zelf is ook prima te volgen.

Ook vinden er weer een paar naamsveranderingen plaats, maar ondertussen begon ik de logica er van in te zien en lukte me het ook veel beter om al die katten uit elkaar te houden.

Toch moet je wel echt van dit soort type boeken houden. Het zijn meer jeugdboeken dan Young Adult boeken, wat het ideaal leesvoer voor pak hem beet, 10-11-jarigen maakt. Ik kan me heel goed voorstellen dat kinderen uit groep 6 of 7 deze boeken zullen verslinden. Want de verhalen zijn avontuurlijk en zitten vol met spannende gebeurtenissen. Daarbij vinden kinderen het vaak erg leuk om te lezen over dieren.

Ook voor ouderen is deze serie leuk, maar je moet het absoluut niet gaan vergelijken met boeken over jongeren. Het zijn gewoon heel andere type verhalen. Ze zijn leuk, maar voor mij meer voor tussendoor. Ik vind ze schattig op een spannende manier en ik vind het echt heel knap hoe Erin Hunter deze boeken toch leesbaar weet te maken. Vooral de verschillende kattenkarakters vind ik erg goed gelukt.

Fire and ice is een leuk tweede deel van een serie met katten in de hoofdrol. Het is spannend en schattig en daarom prima geschikt als boek voor wat oudere kinderen.

fire and ice

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Fire and Ice (Warriors #2) – Erin Hunter

  1. Kim Milkyway

    Ik vind deze serie echt geweldig, maar dat komt ook omdat ik verhalen waarin dieren een rol spelen gewoon tof vind. Al lijken Seekers en Survivors (van de zelfde schrijvers) mij een stuk minder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.