Forest of Secrets (Warriors #3) – Erin Hunter

Geplaatst op 10 april 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Forest of Secrets (Warriors #3) – Erin HunterForest of Secrets door Erin Hunter
Ook door deze auteur: Into the wild
Serie: Warriors #3
Andere boeken in deze serie: Fire and ice
Uitgever: Harper Collins | maart 2015
Genres: Avontuur, Jeugd, Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9780062366986
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Fireheart may uncover more than he wants to know in his search for the truth about Redtail's death, as tensions within ThunderClan finally build to an explosive climax-and a shocking surprise that nobody could have foreseen.

Every cat has something to hide in the third enthralling installment of the new feline fantasy series Warriors!

Het was alweer een tijdje terug dat ik van een lieve lezer een boxset met boeken kreeg; namelijk de eerste drie delen van de Warriors serie. ‘Een serie over katten, hoe kan dat nou werken?’ dacht ik. Toch vond ik de eerste twee delen verrassend leuk. Ik las onlangs het derde deel Forest of Secrets, want ik was natuurlijk hartstikke benieuwd hoe het verder zou gaan met Fireheart en zijn purrende vriendjes.

cats2

Forest of Secrets gaat uiteraard weer over Fireheart – een rode kater – en de clan waarin hij woont: De Thunderclan. En er speelt behoorlijk wat in deze clan; verraad, jaloezie en natuurlijk de strijd tegen de andere clans. Fireheart heeft het er maar moeilijk mee, want hoewel hij trouw is aan zijn clan, kan hij het niet aanzien dat de Riverclan overstroomd. Of dat zijn beste vriend verliefd is op een kat van een andere clan. Ik had nooit verwacht dat de drama rondom twee katten met een verboden liefde en een heftige afloop mij zo zou aangrijpen. Want sommige stukken waren echt aangrijpend. En dat zou je niet zeggen van een boek zonder menselijke personages.

Erin Hunter weet er ook dit keer weer in te slagen om de gevoelens, het gedrag en de gedachten over te brengen alsof het levensechte personages zijn. Je hebt op den duur niet eens meer door dat het niet om mensen gaat, wat voor mij een teken is dat het geslaagd is.

De Warrior boeken zijn fabels, boeken waarin dieren menselijke eigenschappen hebben gekregen. Ze kunnen praten, hebben een soort maatschappij en tonen emoties aan elkaar. Toch krijg je niet echt het idee dat het onrealistisch is. Het voelt heel natuurlijk aan, deels omdat de katten jagen en hun katachtige karakter laten zien.

Een kenmerk van jeugdboeken is dat er vaak veel in gebeurt. Dit allemaal om de aandacht van de (jongere) lezer vast te houden. In dit boek is dat net zo en dat is prima. Alles heeft namelijk z’n functie, niks is zomaar. Dat waardeer ik, want ik vind het zonde als een boek vol met opvulling zit. Bijna alle gebeurtenissen in het boek komt later nog terug; het krijgt een staartje. Soms komen die staartjes meteen aan de beurt, soms duurt het een boek en in andere gevallen zal het pas in een volgend deel plaatsvinden. En dat is prima, want zo motiveer je om door te willen blijven lezen. En dat heb ik dus ook na het einde van dit boek; doe mij maar meer. Een geslaagd boek, dus!

Na het lezen van Forest of Secrets weet ik het zeker: het zal niet blijven bij deze drie gelezen boeken. Stiekem wil ik ze allemaal lezen. Gelukkig zijn de ook in het Nederlands verschenen en heb ik ze in grote getallen bij de bieb zien staan. Erin Hunt laat de kattenliefhebber in je los.

cats

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Forest of Secrets (Warriors #3) – Erin Hunter

  1. Dit is een van mijn favoriete series. Het is zeker de moeite waard om verder te lezen, de boeken worden alleen maar beter. Prachtige cover trouwens, ik heb het boek met de oude cover (iets minder mooi).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.