Hex Hall (Hex Hall #1) – Rachel Hawkins

Geplaatst op 20 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Hex Hall (Hex Hall #1) –  Rachel HawkinsHex Hall door Rachel Hawkins
Ook door deze auteur: Royals
Serie: Hex Hall #1
Andere boeken in deze serie: Demonglass
Uitgever: Hyperion | Maart 2010
Genres: Young Adult, Fantasy, Urban Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 323
ISBN: 9781423121305
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Three years ago, Sophie Mercer discovered that she was a witch. It's gotten her into a few scrapes. Her non-gifted mother has been as supportive as possible, consulting Sophie's estranged father—an elusive European warlock—only when necessary. But when Sophie attracts too much human attention for a prom-night spell gone horribly wrong, it's her dad who decides her punishment: exile to Hex Hall, an isolated reform school for wayward Prodigium, a.k.a. witches, faeries, and shapeshifters.
By the end of her first day among fellow freak-teens, Sophie has quite a scorecard: three powerful enemies who look like supermodels, a futile crush on a gorgeous warlock, a creepy tag-along ghost, and a new roommate who happens to be the most hated person and only vampire student on campus. Worse, Sophie soon learns that a mysterious predator has been attacking students, and her only friend is the number-one suspect.

As a series of blood-curdling mysteries starts to converge, Sophie prepares for the biggest threat of all: an ancient secret society determined to destroy all Prodigium, especially her.

Hex Hall stond al jaren op mijn wishlist om ooit nog eens te kopen en te lezen. Maar je kent hoe het gaat: er komen zo veel boeken uit dat oudere boeken op de achtergrond raken en uiteindelijk verzuipen in een oceaan van boeken. Gelukkig trok Eline mijn lootje bij de winterswap en kreeg ik de hele trilogie van haar. Zo lief! Ik besloot niet te lang te wachten en Eline kreeg gelijk: deze serie is verslavend!

Drie jaar geleden kwam Sophie erachter dat ze een heks is en dus kan toveren. Maar haar magie doet zelden wat ze wilt en dus gaat het nog wel eens fout. Na een zoveelste foutje, wordt ze door haar afwezige vader naar een een kostschool voor Prodigium (heksen, elfen, shapeshifters en een vampier) moet, waar ze moet leren om te gaan met haar krachten. Drie superkrachtige heksen lijken het al vanaf het begin op haar gemunt te hebben. Wanneer er ongelukkig lijken te gebeuren, wordt Sophie’s kamergenote en enige vriendin aangewezen als verdachte, alleen maar omdat ze een vampier is. Sophie is vastbesloten uit te zoeken wat er echt aan de hand is en komt dreigingen tegen die niet alleen gevaarlijk zijn voor de school, maar ook voor de hele magische gemeenschap.

Je merkt aan Hex Hall meteen dat je een wat oudere young adult aan het lezen bent: de clichés zijn nog niet zo cliché en voelen daardoor absoluut niet geforceerd aan. Het voelt heel natuurlijk, waardoor de drama ontzettend hoog is en ook nog eens goed tot z’n recht komt.

De plot is niet heel diepgaand, maar wederom: het voelt nergens aan als een kopie. En tja, kostscholen zijn een magisch woord voor vele YA fantasy liefhebbers. Ik zag de school voor me als een van de locaties waar ik vroeger op de kunstacademie zat (en oud klooster) en dat gaf het boek mega veel sfeer. Ik wilde daar ook op school zitten!

Ik vond Hex Hall verrassend fijn in elkaar zitten. Rachel Hawkins kende ik al van Royals en dat vond ik ook heerlijk. De schrijfstijl is prettig, luchtig en past erg goed bij de doelgroep. Soms vond ik Sophie echter wel wat geforceerd grappig overkomen, maar dit was niet ontzettend storend.

Ook bewijst Rachel Hawkins haar tijd ver vooruit te zijn met Hex Hall. Jenna, de vampier/beste vriendin in dit verhaal is namelijk gay en er wordt echt geen enkel punt van gemaakt. Het voelt mega natuurlijk aan, terwijl wij pas de afgelopen paar jaren bewust lijken te zijn geworden van LBGTQ+ personages. Het is fijn om te zien dat dit fenomeen echt niet zo nieuw is en dat het al vaker is voorgekomen.

Tijdens het lezen vroeg ik me meermaals af waarom ik in hemelsnaam nog niet eerder aan deze reeks was begonnen. Ik had dit vroeger namelijk ook fantastisch gevonden. Dit is namelijk precies het type YA boek waar ik enorm van hou en waardoor ik YA zo enorm ben gaan waarderen. Magie, urban fantasy, een vleugje romantiek, gevaar en vooral lekker veel drama. Zoals ik al aangaf is er aan drama geen gebrek, wat ook wel een kenmerk is van young adults die rond die tijd uitgegeven werden. Nu lijkt alles een wat serieuzere ondertoon te moeten hebben, Hex Hall is gewoon puur genieten.

Kostscholen, magie en lekker veel drama; Hex Hall heeft het allemaal en ik ben er aan verslaafd!

Ik vond Hex Hall echt een heerlijk verslavend boek. Zo verslavend dat ik meteen met het tweede deel ben begonnen. Dit is normaal gesproken niet iets wat ik snel doe, want ik hou van afwisseling. Ik wilde gewoon meteen weten hoe Sophie’s verhaal verder zou gaan. De wereld en de magie waren fijne plaatsen om te toeven en Rachel Hawkins heeft een prettige manier van schrijven.

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.