Royals (Royals #1) – Rachel Hawkins

Geplaatst op 4 augustus 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Royals (Royals #1) – Rachel HawkinsRoyals door Rachel Hawkins
Ook door deze auteur: Hex Hall
Serie: Royals #1
Andere boeken in deze serie: Her royal highness
Uitgever: Van Goor | Juli 2018
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789000363711
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt

Pffff, nog een De selectie look-a-like? Dacht ik toen Royals werd aangekondigd. Maar toen ik las waar het boek over ging, besloot ik dat ik het toch wilde lezen. Het leek me namelijk een ultiem zomerboek, vol humor, drama en romantiek. Een ultieme guilty pleasure dat zich afspeelt in een van mijn favoriete landen: Schotland. Ik ontving een exemplaar van uitgeverij Best of YA en ik begon er meteen in. Het duurde niet lang voor ik helemaal verslaafd was.

Daisy heeft er vet veel zin in om met haar bestie naar een comiccon te gaan om haar favoriete auteur te ontmoeten en spaart daar hard voor bij de plaatselijke supermarkt. Maar haar leven staat op het punt te veranderen, want Ellie, haar oudere zus, verloofd zich met de kroonprins van Schotland. Daisy heeft helemaal geen zin om zo in de spotlights te staan, maar om uit de problemen te komen vertrekt ze naar Edinburgh om de kneepjes van het vak te leren. Moet ze nu haar toffe kleding en felgekleurde haar aan de wilgen hangen? In Edinburgh leert ze veel nieuwe mensen kennen, waaronder de jongere broer van de kroonprins, die de boel nogal op stelten zet. Kan diens beste vriend Miles helpen haar onder al die benarde situaties en koninklijke schandalen uit te komen?

Tijdens het lezen van Royals kwam ik er al snel achter dat ik me opperbest met dit boek zou gaan vermaken. Binnen enkele hoofdstukken bombardeerde ik het boek tot guilty pleasure. Dit komt niet alleen omdat het een lekker luchtig en grappig zomerboek is, maar ook omdat het boordevol nerdy referenties zit! Daarnaast speelt het zich af in Edinburgh, waardoor ik vele locaties herkende. Yay!

En dan de schrijfstijl, die lag me ook enorm. Misschien komt het omdat ik zelf ook een beetje op deze manier schrijf? Op deze manier leerde ik Daisy goed kennen. Ik vond haar enorm grappig en ik kon me wel met haar identificeren. Doe mij maar meer van dit soort hoofdpersonages! Ook van Miles, Ellie, Seb en al die andere personages wilde ik meer weten. Ik vond het daarom ook ontzettend jammer toen het boek was afgelopen. Ik wil View Spoiler » en ik hoop dan ook stiekem dat er een vervolg komt.

Het boek is gelukkig niet zoetsappig romantisch, wat mij erg beviel. De drama was lekker aanwezig en het was gewoonweg verslavend. Tuurlijk, alle clichés en voorspelbaarheden zaten in dit boek, maar potverdikke wat is Rachel Hawkins er in geslaagd om alles te blenden tot een heerlijk geheel. Ik wil meer! (En een Schotse regenbui, dat ook).

Royals was vanaf de allereerste pagina’s een enorme guilty pleasure. Ik ben verslaafd. Geef me meer!

Ik waande me tussen de adel van Schotland, in de hooglanden, in Edinburg, tussen kastelen en in de supermarkt. Van begin tot eind was Royals verslavend en het enige wat ik echt jammer vond was dat er niet meer is. Ik wil meer! Hopelijk komt er meer. Meer drama, meer beter. Meer nerdy referenties, meer beter. Het is een keileuk boek en als je op zoek bent naar een opvolger op De selectie maar dan realistischer en wat meer nerdy, dan wil je dit.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

10 responses to “Royals (Royals #1) – Rachel Hawkins

  1. Ik heb m op basis van deze recensie gelezen en vond het een supersympathiek boek! Lijkt in de verste verte niet op de Selectie, trouwens. Het is een leuk contemporary boek met leuke personages. Ik zou best een vervolg hierop willen lezen! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.