Her Royal Highness (Royals #2) – Rachel Hawkins

Geplaatst op 20 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Her Royal Highness (Royals #2) – Rachel HawkinsHer royal highness door Rachel Hawkins
Ook door deze auteur: Royals
Serie: Royals #2
Uitgever: Van Goor | Juni 2019
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789000368402
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Millie Quint is er kapot van als haar vriendin met een ander zoent. Omdat ze de gedachte om elke dag met haar ex geconfronteerd te worden niet kan verdragen, besluit Millie om beurzen aan te vragen voor prestigieuze scholen. Hoe verder van Houston, hoe beter.
Millie kan haar geluk niet op als ze wordt toegelaten tot een van de meest exclusieve scholen ter wereld in de Schotse Hooglanden. Alles aan Schotland is anders: het landschap is mistig en groen, de school is prachtig en de studenten vinden haar Amerikaanse accent superschattig. Er is alleen één probleem: Millies kamergenoot Flora gedraagt zich als een echte prinses. Ze ís ook een echte prinses. Van Schotland.
De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het doorheeft, heeft ze wéér een vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een happily ever after klein is. Het echte leven is tenslotte geen sprookje… Of toch wel?

Her Royal Highness is het vervolg op Royals, maar met nieuwe personages!

Hoewel ik echt een fantasy-liefhebber ben, kan ik intens genieten van contemporary verhalen met een nerdy randje en vol drama. Ik wist zeker dat Her royal highness van Rachel Hawkins dat mij zou geven. Schotland, een lesbische relatie én een kostschool. Wat kon er misgaan?

Millie baalt stevig als haar bijna-vriendin met een ander zoent. Dus besluit ze beurzen aan te vragen voor scholen die zo ver mogelijk van Houston af zijn. Ze wordt toegelaten tot een prestigieuze kostschool in Schotland. Ze besluit te gaan en is klaar voor een nieuwe start.

Alles in Schotland is anders: het weer, het landschap en de mensen. Er is slecht één ding wat niet zo lekker loopt: de band met haar kamergenoot. Flora gedraagt zich als een verwaande prinses. Klein detail: ze ís een echte prinses. Ze kunnen elkaar niet uitstaan… Of toch wel? Krijgt dit sprookje een happily ever after?

Her royal highness is een companion novel van Royals. Dat wilt zeggen dat het een vervolg is, maar dan met andere personages. Het is daarom prima los te lezen. Al zou ik ze allebei lezen, want de boeken zijn hartstikke leuk. Vol met de beloofde drama, nerdy referenties en een Schots landschap.

Je moet van dit type drama houden. Als je een beetje gewend bent aan de schrijfstijl van Rachel Hawkins, dan weet je dat het een beetje over de top is. Maar dat past heel goed bij een boek over leden van een koningshuis, tieners en kostscholen. Ik beloof je, bij het lezen van dit boek wil je niet liever dan zelf de trein pakken en richting de highlands. Ik wel in ieder geval.

Maar ik zie elke reden als een goede reden om naar Schotland te gaan.

Ik ben vooral heel blij met de lesbische relatie in dit boek. Dit maakt het boek vernieuwend, vooral omdat er niet moeilijk gedaan wordt over uit de kast komen. Het is gewoon een meisje verliefd op een meisje en dat accepteert iedereen. YES! Ik ben helemaal voor. Als het voor de zoveelste keer meisje wordt verliefd op prins zou worden, dan zou dit boek lang niet zo leuk zijn en nogal overbodig. Her royal highness laat zien dat we meer van dit soort boeken nodig hebben.

Ik vond de subtiele nerdy referenties (Harry Potter, Outlander) heerlijk, maar er waren ook wat zaken in het boek die voor mij wat meer aandacht mochten krijgen. Allereerst moeten Millie en Flora behalve de drama met elkaar maar weinig hobbels overwinnen. Het is meer een aaneenschakeling van gebeurtenissen dan dat er echt een plot achter zit. Dat is jammer, er had meer uitgehaald kunnen worden.

Daarnaast vind ik het weer typisch een ‘Amerikaans meisje komt Europa voor haar winnen’-verhaal. De cultuurverschillen hadden voor mij veel duidelijker gebracht mogen worden, want die zijn er wel zeker. Millie had nu net zo goed uit Eindhoven kunnen komen (had ik zelfs liever gehad).

Dankzij Her royal highness heb ik nu alweer zin om een reis naar Schotland te boeken. #sorrynotsorry

Samengevat: Her royal highness superleuk en helemaal mijn ding, maar ergens ook een beetje gehaast. Ik wilde méér. Verder kuddo’s voor de gay prinses, want dat is waar de YA wereld op heeft gewacht.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Her Royal Highness (Royals #2) – Rachel Hawkins

  1. Ik hou van het feit dat er inderdaad een lesbisch aspect in zit. Het wordt tijd dat dat ‘normaal’ wordt. We maken al genoeg problemen van andere geaardheden. Komaan, we zijn 2019. Ik ben trouwens wel benieuwd naar dit boek! Klinkt echt als iets wat ik graag zou lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.