Dagboek: Opstaan en weer door

Geplaatst op 4 februari 2019 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Waar ik vorige week schreef over een verschrikkelijke rotweek, sudderde dit deze week nog een beetje door. Ik was moe en op en had veel te doen. Het was fijn om zaterdagavond alvast een voorzichtige punt achter de drukte te kunnen zetten. Lees je mee?

Maandag

Vandaag ben ik vrij, maar ga ik de auto terugbrengen (met deuk) en dus is de helft van de dag al weg. Rond half 2 ben ik thuis (met boodschappen) en ruim ik op, poets ik kaarsen en lees ik wat. Ik ben best druk bezig en merk dat ik nu alweer uitkijk naar een echt vrije dag. Volgende week, hoop ik!

In de avond spelen we D&D. Eerst levelen we… level 15! Dit hebben we nog nooit gehaald.. Zullen we ooit level 20 halen?

Dinsdag

Het is vandaag de laatste dinsdagochtend dat ik in de bieb werk en dat voelt goed. Ik ben er echt aan toe om een ander ritme te hebben. Ik heb vandaag een gek dagje; eerst werken in de bieb, dan snel nog op school en dan BHV training. Nu ik BHV heb vond ik het alleen maar logisch dit ook op school in te zetten!

De BHV training was intens en heel erg leerzaam. Toen ik mijn diploma haalde oefende we vooral op reanimeren, de stabiele zijligging, een verband aanleggen en een brand blussen. Nu kregen we ook echt een situatie, die we zelf bedachten. Dit was intens maar super leerzaam. Ook mocht ik weer een verbandje aanleggen en tja, die was gelukkig prima! PHIEUW. Echt situaties mag ik nog meer oefenen voor mijn gevoel, maar daar oefenen we niet voor niets driemaal per schooljaar voor! Ik ben blij dat ik dit doe.

Als ik klaar ben heb ik intens veel koppijn, dus van de avond kan ik me eigenlijk niet heel veel meer herinneren.

Woensdag

Vandaag een gewone werkdag. Weinig bijzonders. Ik ben moe.. Het is een zware week. ‘S Avonds D&D en ondanks dat ik gruwelijke koppijn heb, is het een goede en gezellige afleiding.

Donderdag

Kan het alsjeblieft weekend zijn? Ik ben echt op. De schade van de auto wordt veel duurder dan gepland en tja.. Ik word een beetje moedeloos van onze financiële situatie (ook al komt dit gewoon wel goed binnenkort!). Ik ben moe.. Deze afgelopen weken is gewoon even te veel.

Na het werk moet ik nog een avondje werken in de bieb. Prima.. Nog maar een paar keer. Op het moment zelf ging de tijd snel, maar eenmaal thuis voelde het alsof ik eindeloos lang weg was. Nog maar twee dagen en ik heb weekend…

Vrijdag

De wereld is wit vandaag en ik voel me sloom en moe. Ik besluit niet te gaan zwemmen want ik voel me half ziek en wil niet door de sneeuw fietsen. Volgende week ga ik wel weer.. Dan is het ook rustiger op werk. Bah, ik voel me een beetje een zeurder, hoor. Hopelijk kan ik na werk lekker even tekenen of kaarsen maken.. Of natuurlijk lekker lezen! Vanavond ga ik sporten, beloofd!

Zaterdag

Mijn laatste zaterdag werken bij de bibliotheek. Het voelt gek en de dag gaat vet snel. Hierna werk ik nog 1 zondag en dan nog een ochtendje afscheid. RAAAAAAR. Ik ben wel moe aan het einde, dus in de avond lig ik lekker op de bank voor wie is de mol.

Zondag

Ik word wakker met mega koppijn, maar vandaag wordt een leuke dag, dus doe ik het even rustig aan.

Ik vond de boekpresentatie erg leuk en ik ben echt heel trots op Joany. Thuis hebben we vrienden over om spelletjes te spelen, maar ik heb nog hoofdpijn en wil even mijn eigen ding doen. Ik sluit de week af met een uurtje bijles en (hopelijk) een lekker boek om te lezen.

Gelezen

Maandag begin ik in de trein naar huis in Art Boss, het vervolg op Piper Perish. Ik vond het weer een heerlijk boek en ik wil eigenlijk alleen maar meer over Piper lezen. Vet jammer dat het er op lijkt dat het tweede deel niet vertaald gaat worden. Daarna merk ik dat ik niet echt in een leesflow kom. Ik doe vrij lang (voor mijn doen) over Oorsprong van Diana Gabaldon, terwijl het maar 134 pagina’s heeft. Daarna begin ik in The Wicked King maar daar kan ik me even niet toe zetten. Ongehoorzaam lukt beter (ik lees die in de rustige momenten op school op scherm) en ik denk dat ik gewoon even behoefte heb aan boeken waar ik niet lang over na hoef te denken.

Het loslaten helpt, want op vrijdagavond lees ik The wicked king in een zucht uit. Heerlijk! Daarna is het tijd voor King of scars.

Nieuw!

Ik ontvang deze week van uitgeverij Clavis Vroeger is alles wat ik van je heb en daar ben ik wel benieuwd naar. Het wordt vast een tranentrekker! Ook krijg ik van Willemijn het boek De angst van de wijze, waar ik al moeilijk lang naar op zoek was. Heel erg bedankt!! Verder doe ik deze week vooral heel veel boeken weg.. Wel een stuk of 50!

Op zaterdag brengt de postbode weer twee boeken: Opposition, het laatste deel van de Lux serie en De eeuwige tijd van Deborah Harkness. Dankjewel!

Op zondag ontvang ik het boek van Joany mee. Eindelijk heb ik Verschijning nu ook al boek!

Blogposts

Volgende week begint het rustiger te worden. Het is schakelweek (toetsweek) op school en dat is vaak rustiger. Daarnaast hoef ik nog maar 1 keer bij de bieb te werken, op zondag.

Tot volgende week!

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: Opstaan en weer door

  1. Hoop dat je deze week een wat rustigere week tegemoet gaat een je jezelf weer even kunt herpakken en lekkere rustmomentjes kunt nemen om even op te laden en te relaxen. Sterkte en ofc ook veel plezier! Xoxo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.