De kracht van kristallen: Reset je energie, verbeter je flow – Emma Lucy Knowles

Geplaatst op 3 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

De kracht van kristallen: Reset je energie, verbeter je flow – Emma Lucy KnowlesDe kracht van kristallen door Emma Lucy Knowles
Uitgever: Spectrum | Oktober 2018
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789000364367
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Deze moderne kristallengids bevat beschrijvingen en fotografie van meer dan 70 stenen en kristallen. Voor de een interessant vanuit de pracht van de stenen, voor de ander vanwege de krachten die aan deze helende stenen worden toegeschreven.

Met welke steen rock je op je werk en welke kristallen werken kalmerend? Verrijk je leven met een bergkristal, sier je slaapkamer met een rozenkwarts en mediteer met een amethist. De toepassingen van deze natuurlijke krachtpatsers zijn eindeloos en tijdloos.

Al vanaf mijn vroege tienerjaren begon ik interesse te ontwikkelen in spirituele zaken. Niet alleen las ik fictie-boeken over heksen en magie, ik kocht van mijn zakgeld ook boeken over wicca, hekserij en allerlei vormen van magie. Ik vond het heerlijk om daarin te lezen en te studeren en ik merk dat ik steeds met golven weer met dat soort zaken bezig ben; dan weer wel, dan weer niet. Toen ik het aanbod kreeg om De kracht van kristallen van Emma Lucy Knowles te lezen, besloot ik dit te doen. Ik had namelijk nog nooit echt een boek over kristallen gelezen en de manier van benaderen sprak me erg aan. Daarnaast ben ik met webshop natuurlijk ook wel een beetje bezig met kristallen. Ook deze wil ik zo goed mogelijk passend bij boeken hebben.

De kracht van kristallen is een kristallengids vol beschrijvingen en foto’s van meer dan 70 verschillende stenen en kristallen. Het is niet alleen een interessant boek voor iedereen die kristallen vooral mooi vindt, het gaat ook dieper in op de krachten die deze helende stenen worden toegekend. In deze gids legt Knowles je in moderne en goed begrijpende taal uit welke steen je goed voor welke situatie je kunt gebruiken. Ontdek nieuwe toepassingen voor deze natuurlijke krachtpatsers!

Laat ik beginnen met het feit dat ik super blij ben dat de auteur er voor gekozen heeft geen zweverige insteek te gebruiken. De taal is lekker modern, goed te begrijpen (ook al je er niks van af weet) en ze benaderd alles met een gezonde dosis nuchterheid. Daarnaast doet de vormgeving met die prachtige foto’s geen onderscheid en menig ander koffietafelboek en was het doorbladeren alleen al een grote lust voor het oog.

Er worden meer dan 70 kristallen en stenen besproken in verschillende categorien en toepasbaarheid. Een enkele steen wordt dan ook vaker genoemd, maar nergens voelde dit als herhaling. Het was juist wel fijn om eindelijk eens helder te krijgen wat handig is voor bepaalde zaken, zonder dat je je helemaal suf zoekt naar die ene steen. Je kunt nu ook gewoon op categorie of thema kijken, of het register achterin raadplegen.

De uitleg is goed en bondig. Zoals ik al zei: niet zweverig! Dus als je niks van genezende krachten geloofd, dan is het nog steeds een mooi naslagwerk. Ikzelf geloof er wel in, al heb ik niet elke dag een stuk steen in mijn bh zitten. Ook de vergelijkingen die ze maakt spraken me aan en zullen in de toekomst vast nog nuttig zijn. Ik heb meteen weer wat kristallen op mijn wishlist gezet. Want tja, ik heb er heel wat! Vooral voor de mooi, maar ik vind het ook gewoon fijn om ze in huis te hebben.

Als ik toch een punt van kritiek heb, is dat ik het jammer vind dat er niet bij elke steen een foto staat. Graag had ik of bij elke foto een onderschrift gehad met wat welke steen is, of gewoon een foto bij het overzicht. Mijn probleem is vaak dat ik niet goed herkennen welke steen ik nu in mijn hand heb. Sommige ken ik wel, maar ik ben bijvoorbeeld al vergeten wat de blauwgrijze steen hierboven ook al weer is (de anderen zijn amethist, rozenkwarts en bergkwarts) en dan is het moeilijk terugzoeken.

De kracht van kristallen is niet alleen prachtig om te zien, het biedt ook verrassend veel nuttige informatie.

Ik vond De kracht van Kristallen niet alleen een heel prettig naslagwerk om te lezen, het is ook een prachtig boek om te bekijken. De informatie voelde compleet en door de vergelijkingen is alle informatie goed toepasbaar. Ondanks dat het misschien een zweverig thema is, is het boek dit absoluut niet.

Bestel dit boek hier
four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “De kracht van kristallen: Reset je energie, verbeter je flow – Emma Lucy Knowles

 1. L.j. Bus

  Dit is eens een ander soort boek! Leuk dat deze aan bod komt. Ik ben er ook vaak mee bezig geweest, al lijk ik het even kwijt te zijn nadat ik moest verhuizen. In mijn huidige woning heb ik geen goede plek voor mijn kristallen en stenen dus is het gebruik ook wat verwaterd. Heb al meerdere boeken hierover (gelezen) maar merk dat op die paar jaar tijd veel nieuwe kristallen en stenen ontdekt zijn.
  Die blauwgrijze steen doet me trouwens aan Celestiet denken, al is het moeilijk te zien op foto vs gewoon in je hand. Maar mijn (al dan niet getrommelde) celestien (of celestiet) zien er ook zo uit.

  • Andrea

   Ik denk dat je gelijk hebt dat het celestien is. Mijn celestien is lichter van kleur, maar ik heb ook een getrommelde waarvan de helft licht blauw en andere helft donkerder is, meer zoals deze.

 2. Andrea

  Het lijkt me een mooi boek. Ik heb al een paar boeken over kristallen, maar zo te horen is dit ook een goede kennismaking voor mensen die er nog niet mee bekend zijn. Tof dat je hier een recensie van hebt gepost!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.