Dromenvanger – Kaat De Kock

Geplaatst op 2 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Dromenvanger – Kaat De KockDromenvanger Uitgever: Clavis | Mei 2018
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 236
ISBN: 9789044833782
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-stars

Op vakantie in Amerika leert Floor de knappe en lieve Josh kennen, en ze vallen meteen voor elkaar. Eenmaal thuis wil Floor hem uit haar hoofd zetten, maar ze blijven chatten en mailen. Dan ontmoet ze Matthias, die een reispartner zoekt voor een roadtrip door de VS. Floor twijfelt, maar als ze de ziekte van haar vader niet aankan, besluit ze naar Josh te vluchten. Het begin van een reis die heel anders eindigt dan verwacht.

Clavis heeft mij het afgelopen jaar flink verwend door hele stapels boeken naar me op te sturen. Tussen al die boeken zat ook het boek Dromenvanger van Kaat De Kock. Uiteraard las ik de titel eerst compleet verkeerd, tot hilariteit van mijn kijkers op instastories. Ik liet het boek vervolgens een tijdje liggen omdat ik weinig trek had in een slice of life boek.

Floor is samen met haar ouders op vakantie en leert daar Josh kennen. Ze is meteen helemaal hoteldebotel op hem en als ze eenmaal thuis is, kan ze hem maar moeilijk los laten. Dan ontmoet ze Matthias, die graag een roadtrip door Amerika wil maken en een reisgenoot zoekt. Ondanks de ziekte van haar vader besluit ze mee te gaan; eindelijk Josh weer zien! Maar is het net zo leuk als eerst?

Ik had wat moeite om Dromenvanger echt serieus te nemen. Het is een contemporary en binnen zijn type een vrij standaard verhaal van twee tieners die verliefd worden, twijfelen, ruzie maken, meer love interest krijgen en ook nog heel wat drama te verwerken hebben. Maar dat was het probleem niet. Kleine zaken maakte het boek niet overtuigend genoeg voor mij.

Allereerst kon ik gewoon niet geloven dat Josh met zijn 18 jaar in een bar werkt. In een land waar je pas vanaf je 21e mag drinken, lijkt me dat super onwaarschijnlijk. Het had ook heel gemakkelijk voorkomen kunnen worden door er een eetcafé van te maken, of een diner.

Daarnaast vond ik het super onwaarschijnlijk dat een meisje als Floor haar vader in de steek laat terwijl hij zo ziek is. Sorry, maar dat vond ik absoluut geen overtuigend argument om te gaan en dus eigenlijk alleen maar een element om het verhaal extra dramatisch te maken. En al die drama hoeft helemaal niet. Het boek was – denk ik – overtuigender geweest als de drama minder aanwezig was.

Het hele verhaal van Dromenvanger deed me gewoon heel weinig. Het interesseerde me niet wat de personages zou overkomen en ik vond het verhaal nou niet bepaald opvallend. Ik irriteerde me vaker tijdens het lezen dan dat ik er plezier aan had en dat is voor mij geen goed teken.

Voor mij was Dromenvanger geen opvallend boek, behalve dan dat er wat zaken waren die me enorm stoorde.

Dromenvanger was gewoonweg niet mijn type boek. Ik stoorde me teveel aan een aantal zeker en ik vond het boek niet bijzonder genoeg om binnen het genre op te vallen. Het is een aardig verhaal, dat wel, maar er zijn in mijn ogen zo veel leukere boeken te vinden.

Bestel Dromenvanger hier
two-stars

Tags: , , ,

Divider

4 responses to “Dromenvanger – Kaat De Kock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.