Dit waren mijn zeven favoriete boeken van januari

Geplaatst op 30 januari 2019 door Emmy in Boeken / 5 Comments

Als ik dit type is het 25 januari en buig ik me om mijn gelezen boeken van januari heen om mijn favoriete boeken er uit te pikken. Tot nu toe las ik in januari 20 boeken, wat al een fantastische hoeveelheid is. Ik hoop dat ik elke maand zo veel boeken mag verslinden dit jaar! Ik heb uit die twintig+ boeken mijn zeven favorieten uitgekozen om nogmaals te laten zien.

City of Ghosts

Cassidy Blake’s parents are The Inspectres, a (somewhat inept) ghost-hunting team. But Cass herself can REALLY see ghosts. In fact, her best friend, Jacob, just happens to be one.

When The Inspectres head to ultra-haunted Edinburgh, Scotland, for their new TV show, Cass—and Jacob—come along. In Scotland, Cass is surrounded by ghosts, not all of them friendly. Then she meets Lara, a girl who can also see the dead. But Lara tells Cassidy that as an In-betweener, their job is to send ghosts permanently beyond the Veil. Cass isn’t sure about her new mission, but she does know the sinister Red Raven haunting the city doesn’t belong in her world. Cassidy’s powers will draw her into an epic fight that stretches through the worlds of the living and the dead, in order to save herself.

Ik denk dat dit mijn favoriet was van heel de maand. Wat een fantastisch boek vond ik dit; mijn lievelingsstad + geesten + spookverhalen = yum!

De kleuren van magie

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Ik hou intens van deze trilogie en het herlezen in het Nederlands was een feest. Ik nam veel meer details op en weggezakte stukjes kwamen weer boven. Dikke aanrader voor fantasyfans!

Meester Legende

Meester Legende is het betoverende en meeslepende vervolg op de New York Times-bestseller Caraval van Stephanie Garber. Deze originele, romantische YA-fantasy met verrassende twist & turns houd je van begin tot eind aan je stoel gekluisterd!

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Oh wat keek ik uit naar het vervolg op Caraval. Het boek heeft me absoluut niet teleurgesteld; het was heerlijk weglezen en zo fantasierijk.

Godsgraf

Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient.

Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft.

Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.
Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

Ook dit boek was een waar feest om te lezen. Het is dan misschien niet uitgegeven als YA, het is wel een coming-of-age fantasy en dus een aanrader voor iedereen die wel een wat zwaardere YA durft te proberen. Ik heb deel drie echt nodig!

Spoetnik

Op zijn tweeëndertigste verhuist Joris van de Werff, een Amsterdamse docent maatschappijleer voor werk en wonen naar de Spoetnikstraat in het Brabantse Helmond-Noord. Daar stuit hij op weerzin en argwaan, want als Helmonders ergens een nog grotere hekel aan hebben dan aan Eindhovenaren, dan is het wel aan Amsterdammers. Als hij ook nog eens in zijn derde week in zijn eentje de straatprijs van de Postcode Loterij wint – de straat had jaren geleden afgesproken niet mee te doen om scheve gezichten te voorkomen – gaat het van kwaad tot erger en wordt het halflauwe bad waarin hij terechtkwam steeds kouder.
Spoetnik is een roman over eenzaamheid en over groepsgedrag. Over nieuwe mensen in een omgeving die met vreemdelingen weinig op heeft. Een tragikomisch verhaal dat zich afspeelt in een tijd waarin de Gewone Man niet bang is zijn grote keel op te zetten en zich verzet tegen het juk van de grote steden en de hoge heertjes.

Spoetnik las ik ‘mee’ met havo 4, omdat ik toch wel benieuwd was naar het boek waarbij ik 20 keer heb moeten uitleggen hoe je een ebook download via de bieb. Ik vond het een zeer pakkend en treffend boek. School motiveert me ook wel een beetje om vaker dit soort boeken op te pakken. Verrassend he?

Verschijning

Jeanne Weeber is de dochter van ‘s werelds populairste YouTube-ghosthunter. Met een team bestaande uit Jeanne, haar vader Howard, zijn rechterhand Nick en clown / cameraman Mirza reizen ze van hot naar her om spooklocaties te onderzoeken. Meestal blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand te zijn, maar aangezien spoken goed zijn voor toerisme, zijn Howard en zijn team tegen een vergoeding wel bereid om wat bewijsmateriaal te fabriceren

Als het team een opdracht uit Nederland krijgt aangeboden neemt Jeanne de opdracht stiekem aan. Ze wil altijd al graag naar Nederland; het land waar haar moeder, die ze nooit heeft gekend, vandaan komt. Ze reist in haar uppie af naar Eindhoven, waar ze wordt opgepikt door Wietse, haar online gevonden gastheer in Oss.

Samen gaan ze op zoek naar Jeanne’s moeder. Dat levert een zoektocht op die leidt langs ouija-borden, op hol geslagen kuddes wisenten en mogelijk sinistere huisdieren, waardoor Jeanne begint te vermoeden dat ze dit keer écht op een bovennatuurlijk mysterie is gestuit. 

Nog voor verschijning (haha) mocht ik Verschijning van Joany de Vries al lezen en dat was heel erg leuk! Ik interview haar op 3 februari tijdens de releaseparty. Als je een beetje nerdy bent, is dit boek een feest van herkenning.

Vervloekingen

Het is niet eenvoudig om de brokstukken op te ruimen na de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar de Graces zijn vastbesloten om dat wel te doen. Wolf is terug na een mysterieuze verdwijning en de familie is zo blij, dat ze zich niet eens lijken af te vragen waar hij is geweest, of waarom ze opeens geplaagd worden door een massa problemen. Stroomuitval. Vreemde dieren. Rottend eten. Nare dromen. 
Alleen Summer, de jongste Grace, kan het gevoel niet negeren dat er iets ontzettend mis is. Op een dag graaft ze in de achtertuin een prachtig versierde set kaarten op die de waarheid kan onthullen over wat er in het huis gaande is, maar niet voor niets. De kaarten zijn krachtig en beangstigend en Summers acties beginnen de hele stad te beïnvloeden. En dan is er nog haar vroegere beste vriendin River. Een gevaarlijk meisje dat teruggekomen is in Summers leven en dat meer weet van de verdwijning van Wolf…

Vervloekingen is een verslavend, duister en spannend verhaal dat bruist van de magie.

Het was lang wachten op het vervolg van De Graces, maar ook dit vond ik het waard. Ik hou van heksenboeken of van boeken waarbij de magie heel erg onderhuids ligt. Dit was weer erg prettig lezen!

Dit waren mijn zeven favoriete boeken van januari. Het was lastig kiezen tussen al het aanbod en hoewel ik er eigenlijk maar vijf mocht uitzoeken van mezelf, lukte dat natuurlijk niet. Stuk voor stuk zijn dit enorme aanraders!

Wat was jouw favoriete boek dat je de afgelopen maand hebt gelezen?

Tags:

Divider

5 responses to “Dit waren mijn zeven favoriete boeken van januari

  1. Do

    Leuk lijstje! Ik wil De Kleuren van Magie ook graag in het Nederlands herlezen. Ik ben ook erg benieuwd naar Verschijning! Mijn favorieten van januari waren Becoming van Michelle Obama & The Gilded Wolves ☺️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.