Dagboek: Ho, stop (Boekpresentatie Tess en Workshop Bloggen)

Geplaatst op 18 april 2016 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

De afgelopen week kwam ik mezelf echt tegen. Ik had veel hoofdpijn en besefte dat ik niet op dezelfde manier door kan blijven sprinten. Ik moet echt rustmomenten creeren voor mezelf en me dan ook niet schuldig voelen als ik eens alleen maar series lees of een boek uitlees. Phoe, wat dat betreft was het wel een heftige week.

Maandag

Maandag heb ik nog steeds hoofdpijn, wat natuurlijk sowieso niet leuk is, maar ik voornamelijk vooral vervelend vind. Het beperkt me in mijn doen en laten en daar hou ik niet van. Toch probeer ik aan de slag te gaan. Ik doe boodschappen, het huishouden, blog wat en ga dan lezen. Ik lees queen of shadows uit en een groot deel van altijd anders. ’s avonds hebben we dungeons & dragons, wat zoals altijd weer heel gezellig is.

Dinsdag

Nog steeds hoofdpijn. Het frustreert me en ik voel me erg nutteloos. Weer lukt het me niet om mezelf ‘vrij’ te geven. Ik heb rust nodig, maar ik geef het mezelf niet. Ook gaat een afspraak die ik had niet door. Jammer! Volgende keer beter.  Ik lees altijd anders uit en begin in Ridders gezocht. Aan alle jongen van wie ik hield valt op de mat. Dankjewel uitgeverij moon. Verder geef ik bijles (mijn bijlesleerling had een 9 voor haar mondeling, de topper!) en probeer ik mijn negatieve gevoel naar de achtergrond te verbannen.

Woensdag

Vandaag moet ik gewoon werken: lesgeven en bijles geven. Ik heb een aardige dag op werk, maar ben toch wel weer blij als ik naar huis kan en mag. Daarna snel door naar bijles. Ik lees in de trein Dolende ster, die ik net niet uit krijg. Ik lees hem ’s avonds alsnog uit.

Donderdag

koekjes

Donderdag.. wat deed ik donderdag naast het voorbereiden op mijn blog workshop? Oh ja, natuurlijk! Rond half drie was het tijd om naar het station te gaan. Daar had ik afgesproken met Annabel en later ook Lieke. We zouden namelijk naar Amersfoort gaan! Waarom? Omdat ze de boekpresentatie van Het tweede boek van Tess hadden! Ik nam wel een boek mee, maar ik las niks.

groep2

groep

De boekpresentatie was – naast dat het natuurlijk erg gezellig was – een groot succes. Bij binnenkomst werden we hartelijk begroet en konden we een plekje zoeken in de knus ingerichte zolder van de Speelhoek. Het was leuk om John, Miriam en Rosa eindelijk eens te ontmoeten. We aten koekjes en schreven gedichten naar aanleiding van de workshop die Miriam gaf. Het was vermakelijk en we hebben natuurlijk ontzettend gelachen. Ons gedicht mochten we vervolgens in een fles stoppen. Zo mooi!

gedichtaantess

Nadat we allemaal gezellig nog wat gegeten hadden samen, was het alweer tijd om naar het zuiden af te reizen. Uiteraard zaten Annabel en ik weer in een stiltecoupe. We krijgen dat echt constant voor elkaar!

Afgezien dat ik vandaag niks heb gelezen, heb ik wel het Vriendenboek voor volwassenen van BBNC uitgevers ontvangen. Nu heb ik nog meer ruimte om al mijn bloggenvriendjes in een boekje te laten schrijven. Zo leuk!

flessenpost2 flessenpost

Vrijdag

Op donderdag kreeg ik via instagram een berichtje van een van mijn leerlingen. Ze hadden het derde een tussenuur, of ik toevallig ook kon. We regelden het en zodoende was het dat ik op vrijdag om 6 uur op moest. Er lag een lange dag in het verschiet. Ik las op de heenweg naar mijn werk het boek Ridder gezocht uit, waar ik al eerder in was begonnen. Ik schreef een stukje voor een filmpje wat ik volgende week op ga nemen en gaf de eerste les. Daarna had ik dus drie tussenuren. Ik schreef het concept voor wel drie recensies (en ze waren goed, al zeg ik het zelf) en kletste met een collega over bloggen en de kansen die erbij horen. Ook kwam ik de roostermaker tegen. Hij gaf aan dat ik volgende week een paar uur uitval heb. Dat vond ik fijn, want ik wil komende week meer rust pakken. Ik moet prioriteiten stellen en tja.. als een rustige week daarbij kan helpen; fijn!

Na het zevende was ik klaar. Ik liep naar het station en ging de andere richting op: op naar Alphen aan de Rijn. Ik zou namelijk bij het Young Adult event van boekhandel Haasbeek twee workshops gaan verzorgen over boekbloggen! Normaal zou ik bij oma blijven logeren, maar omdat ik zaterdag moest werken, moest ik weer terug naar huis na het event. Gelukkig kon ik een lift krijgen! In de trein naar Alphen begon ik in De 7 krachten.

Ik was rond half 6 in Alphen, waar ik Thyrze en Melisa meette. Samen gingen we wat eten, om vervolgens rond een uurtje of half 7 naar de boekhandel te lopen. Het was al gezellig druk en ik herkende veel bloggers, lezers en schrijfsters. Ik heb lang niet met iedereen gekletst, wat ik wel jammer vond! Maar dat heb je nu eenmaal als je aan het werk moet. Hoewel ik ook graag naar de boekpresentatie van Jen Minkman wilde luisteren, besloot ik toch dat ik mijn workshop maar klaar moest zetten. Ik zou de workshop twee keer doen en tja.. hij loopt altijd anders dan je van te voren bedenkt. Zo had ik de eerste ronde vooral middelbare scholieren, waarbij er maar een paar echt wilden gaan bloggen. Ik deed een kortere versie van mijn workshop en zette ze ook aan het werk. Er was voldoende ruimte voor vragen en ik vond het heel leuk om te doen. Ik hoorde dat ze me grappig vonden, dat zie ik zeker als een compliment!

Na een korte pauze had ik de tweede workshopronde. Dit waren voornamelijk bekenden en bloggers, dus om hen nou opdrachten te geven over het opstarten van je blog, leek me een beetje raar. Ik besprak punten die in de vorige groep benoemd werden en deelde mijn ervaringen. Ook beantwoordde ik een aantal vragen.

Rond half 10 was ik klaar en ging ik naar beneden. Ik sprak kort nog wat mensen en nam ook mijn eigen goodiebag in ontvangst. Wat was hij lekker gevuld! Netjes, hoor! Ik vond het een heel leuke avond, al denk ik dat er nog wat punten ter verbetering zijn. Die ga ik uiteraard nog doorgeven. Wel vond ik de goodiebag goed gevuld en het heel tof dat iedereen een boek won. Ik was best wel een beetje jaloers op een aantal uitgaven! Ach, ik heb lekker kunnen werken en mijn ervaringen kunnen delen, dat telt natuurlijk ook!

Rond een uur of 11 was ik thuis en daar lag De Appeltaart van Hoop op de deurmat. Bedankt Van Goor!

Zaterdag

Toen ik zaterdagochtend opstond voelde ik me wel een beetje brak, maar ik moest werken. Ik ging naar mijn werk en de tijd ging lekker snel. 6 uur lang bevond ik me tussen de boeken. Het was wel heel rustig, maar de sfeer is altijd zo fijn! Na mijn werk deed ik boodschappen en daarna eigenlijk helemaal niks meer, want ik voelde me niet zo lekker. Ik had al een paar dagen niet goed kunnen slapen, dus ik besloot lekker op tijd naar bed te gaan.

Zondag

Ik werd rond een uur of half 2 wakker met het idee dat het al ochtend was. Niet dus. En ik voelde me toch beroerd. Gelukkig voelde ik me ’s morgens beter. Heel rustig deed ik mijn ding tot het tijd was om naar het station te gaan. Ik zou namelijk met mijn nichtje en zusje gaan shoppen voor hun jurken. We gingen de hele stad door en slaagden uiteindelijk voor mijn nichtje. Ik heb zo veel zin in de bruiloft! ’s Avonds gingen we gezellig sushi eten (jummie!) en eenmaal thuis zochten Rob en ik de drie nummers uit waarop we gaan trouwen. Best lastig, hoor! Nu moeten we nog de playlist samen zien te stellen voor de hele avond, maar dat komt ongetwijfeld helemaal goed.

Gelezen boeken en nog bezig in

Net als vorige week ben ik nog bezig in Cyberbrein. Tja, weer heb ik mijn ereader niet aangeraakt. Ook ben ik nog bezig in De 7 Krachten. Wel las ik Queen of Shadows, Dolende ster, Altijd anders en Ridders gezocht.

gelezenweek15

Nieuwe boeken

De nieuwe boeken van deze week zijn: Aan alle jongens van wie ik hield, De Appeltaart van Hoop en het vriendenboek voor volwassenen. Ik las dus een boek meer dan wat ik binnenkreeg. Goed bezig!

nieuwweek15

Blogposts van afgelopen week

Komende week

Komende week hoop ik meer rust te kunnen pakken. Maandag en dinsdag werk ik thuis aan mijn projecten (blog en illustraties), omdat ik er anders echt aan onderdoor ga. Dinsdag is er eigenlijk een studiemiddag op mijn werk. Dinsdag is echter niet mijn lesdag en om nou een hele werkdag op te offeren en mijn bijlesleerling te laten zitten, dat zie ik eigenlijk niet zitten. Woensdag moet ik werken en bijles geven, donderdag ga ik de auto ophalen, mijn nieuwe bril ophalen én mijn bruidsjurk passen. Vrijdag werk is en ga ik naar de persconferentie van YALFest, zaterdag heb ik was andere dingen op de planning en zondag is het tijd voor YALFest. Zo veel zin in!

 

Tags: , ,

Divider

4 responses to “Dagboek: Ho, stop (Boekpresentatie Tess en Workshop Bloggen)

  1. Van die momenten dat je lichaam echt even stop zegt, herkenbaar. Dan kan je maar beter naar je lichaam luisteren! Wat een toffe boeken heb je trouwens binnen gekregen, ik ben heel benieuwd wat je van De appeltaart van hoop vindt!

  2. Oli Veyn

    Sterkte, Emmy. Goed van je dat je even wat gas terugneemt, het heeft geen zin over je grenzen te gaan. En veel plezier op YALFest.

  3. Niet moeilijk dat je er even onderdoor zit. Ik werd gewoon al moe wanneer ik las wat je vorige week allemaal hebt gedaan. Er zitten uiteraard ontzettend leuke evenementen bij, maar als ik zelf zo’n week zou hebben dan zou ik nadien een tweetal weken platte rust moeten houden. Hopelijk voel je je snel weer wat beter.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.