Het tweede boek van Tess – Miriam Bruijstens

Geplaatst op 17 april 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Het tweede boek van Tess – Miriam BruijstensHet tweede boek van Tess door Miriam Bruijstens
Ook door deze auteur: Het boek van Tess
Uitgever: Clavis | Maart 2016
Genres: New Adult, Contemporary, Drama
Aantal pagina's: 119
ISBN: 9789044827422
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.

Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?

Een cross-overroman waarin het personage Tess nog meer onder je huid kruipt. Een heftig verhaal vol vriendschap, hartstocht, verdriet en humor. En poëzie.

Met Het boek van Tess wist Miriam Bruijstens behoorlijk veel indruk bij me achter te laten. Weinig schrijvers weten op zo’n rauwe manier binnen te komen. Dit was voor mij wat contemporary new adult hoort te zijn; heftig en vol elementen die passen bij de leestijd. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar Het tweede boek van Tess. Heeft het boek die hoge verwachtingen waar kunnen maken?

tess2

Ja.

Ik kan bijna niet omschrijven wat Het tweede boek van Tess bij me teweeg heeft gebracht. Ik maakte in nog geen 120 pagina’s kennis met alle emotionele kanten van het menselijk bestaan. Rouw, hartverscheurend verdriet, liefde tot je hart er van overstroomd en de grootste vreugde die je maar kunt ervaren. Potverdorie, hoe kan ik een boek nou beoordelen als ik zo werd verscheurd?

Jullie weten het, ik ben een snelle lezer, maar dit boek heb ik zo langzaam mogelijk gelezen. Ik wilde alle gevoelens die Tess ervoer, ook voelen. Ik wilde met haar meeleven. En dat deed ik, mede mogelijk gemaakt door Miriams prachtige vertelwijze.

Tijdens het lezen moest ik af en toe gewoon een pauze inlassen. Dan twitterde ik met Tess (@Tweetsvantess), maar of ik me daar nou beter door ging voelen, dat is natuurlijk de vraag. Wat ik zo leuk aan Tess vind is dat ze zo echt voelt. Miriam is er echt in geslaagd om een persoon te scheppen. Iemand die je leert kennen. Iemand die me aan zo veel andere mensen doet denken. Daarnaast heeft ze ook nog eens een hele confronterende schrijfstijl. Ze schrijft wat er geschreven moet worden, zonder dat ze haar teksten glad polijst. Het is gewoon lekker hoekig en puntig en als je niet uitkijkt, dan haal je jezelf helemaal open.

Ik kan eigenlijk niks zeggen over de inhoud van het verhaal, want dat moet je echt zelf ervaren. Het is een verhaal wat emoties omhoog haalt en dat is de kracht van het verhaal. Je merkt tevens dat Miriam een dichteres is, want zij kan waarlijk toveren met woorden.

Het tweede boek van Tess moet je vooral zelf ervaren. Ik kan niet vertellen waarom de inhoud zo emotioneel was en wat het nou precies was dat mij tot tranen toe raakte. Dit verhaal leest het best als je er niks van weet.

Ben je dol op eigentijdse verhalen over het leven? Wil jij een emotioneel verhaal over realistische personages? Dan is Het tweede boek van Tess een aanrader. Seks, geweld, verdriet, vreugde, Miriam Bruijstens laat ons het leven zien en dat doet ze verrekte goed.

tess

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Het tweede boek van Tess – Miriam Bruijstens

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.