Zom-B Baby (Zom-B #5) – Darren Shan

Geplaatst op 24 november 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zom-B Baby (Zom-B #5) – Darren ShanZom-B Baby door Darren Shan
Ook door deze auteur: Zee van bloed
Serie: Zom-B #5
Andere boeken in deze serie: ZOM-B
Uitgever: Little Brown Books | Oktober 2013
Genres: Young Adult, Horror, Fantasy, Jeugd, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9781478924920
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

B has spent the last few months bunking with the Angels, a group of teens dedicated to eradicating the evil dead from the face of the earth, beginning with the undead roaming the abandoned wreckage that was once London. But the Angels' mission is a bit more complicated than that, and B takes to the streets of a very changed London to decide: is it a mission really to be believed? But instead of answers, B finds a horror beyond imagining.

Zom-B Baby is alweer het vijfde deel van de Zom-B serie van Darren Shan. Het boek gaat verder waar het vierde deel is geëindigd en zit weer vol gruwelijkheden én oude personages. Wel had ik een lange tijd geen idee wat nou precies het doel van dit verhaal was. Het kabbelde maar wat voort en dat frustreerde me ergens wel. Ik wilde meer gruwelijkheid. Ik wilde echt een ontwikkeling in het verhaal. Helaas moest ik best lang wachten tot de kern van het verhaal – de baby natuurlijk – echt naar voren kwam. Maar toen dat eenmaal ter sprake kwam: iel. Precies wat je van Darren Shan verwacht.

Deze schrijver levert een constante kwaliteit af, waarbij een grote doelgroep zal smullen van zijn boeken. Ja, het zijn kinderboeken, ja het zijn young adult boeken, en ja voor volwassenen is dit ook een prima te lezen boek. Mits je tegen rondvliegende hersenen en zombie-walgelijkheden kunt, natuurlijk.

Het verhaal gaat grotendeels over hoe B door Londen dwaalt om te besluiten of ze zich daadwerkelijk bij de Angels aan gaat sluiten. Dit is in vergelijking met de voorgaande boeken misschien wat herhaling, maar geeft B wel de nodige ontwikkeling mee. Zij moet namelijk van vrij drukke zombietiener vol vooroordelen iemand worden die verantwoording kan dragen. In deze tocht komt ze nieuwe gruwelijkheden tegen, maar ervaart ze ook verlies. En dat is nou net dat geen wat haar echt aan het denken zet. Achteraf snap ik dus wel waarom B even moest zwerven en een vrij rustig boek moest doormaken; hierna zal ze er weer vol tegenaan kunnen.

Het is geen dik boek, maar wel heerlijk vlot geschreven, zoals ik van Shan gewend ben. Er staan ook illustraties in, die voor een versterkend visuele effect zorgen. Het doet geen afbreuk aan de personages, omdat de tekeningen gestileerd (maar wel voldoende gedetailleerd) zijn.

Ik raad iedereen die fan is van Darren Shan en zombies (of beiden) aan deze serie te lezen. Hij is prima te volgen in het Engels, is spannend en weer ontzettend vlot geschreven. Je moet wel een sterke maag hebben, want Darren is absoluut niet bang je maag salto’s te laten maken in je buik. Zom-B Baby is weer een geslaagd boek. 

Foto 09-11-15 12 59 14

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Zom-B Baby (Zom-B #5) – Darren Shan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.