Zee van bloed – Darren Shan

Geplaatst op 9 januari 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Zee van bloed – Darren ShanZee van bloed Serie: De Saga van Larten Crepsley #2
Andere boeken in deze serie: Paleis der verdoemden
| oktober 2011
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789026129216
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Larten en Wester zijn kortgeleden ontsnapt aan hun mentor Seba Nile, en sluiten zich aan bij de welpen: wilde, jonge vampiers die houden van plezier maken. Voor welpen is alles makkelijk, maar voor Larten is nooit iets makkelijk geweest. Ook nu gooit het lot zijn leven overhoop. De weg die Larten moet afleggen is zwaar, en hij is verder dan ooit verwijderd van de Vampierberg. Larten voelt zich alleen en juist nu moet hij een belangrijke keuze maken. Wat voor vampier wil hij worden? Eentje die trouw is aan zijn principes en zijn meester, en moeilijke beslissingen niet schuwt? Of een vampier die kiest voor de makkelijke weg en zich laaft aan een zee van bloed?

Als tiener was ik helemaal fan van de boekenreeks ‘de saga van Darren Shan’ geschreven door de gelijknamige schrijver. Ik vond het dan ook een grote eer dat ik hem toen bij zijn presentatie van het twaalfde en laatste boek van de serie mocht ontmoeten. Het resultaat, een foto en twee gesigneerde boeken. Dat was in april in 2004, ik was 13. Ik kreeg heel spontaan een mail van iemand die ik niet kende dat hij naar Nederland kwam. Ik bedankte en belde de boekwinkel, die heel verbaasd waren dat ik uit Rhenen het wist, het was namelijk in Rotterdam. Toch mocht ik natuurlijk komen en oh wat was ik blij.Bij de boekpresentatie vroeg iemand of dit het laatste was over de vampiers.. en hij zei nee! Misschien zou hij ooit nog een serie schrijver over de mentor van de hoofdpersoon uit de reeks. En dat deed ie.
Zodra de demonata, een serie over demonen, was afgelopen, kondigde hij de saga van Larten Crepsley aan. Hij zou niet zo lang worden als de andere, maar wel het leven vertellen van de vampier. Ik zat te juichen op mijn stoel.
Onlangs heb ik het in het Nederlands vertaalde tweede deel gelezen: Zee van bloed.
Ik moet zeggen dat het weer een fijn boek was, spannend en vol inzichten in het leven van. Slim opgedeeld in relatief korte delen, die steeds een andere tijd van zijn leven vertellen. Jammer is alleen dat sommige stukken niet of nauwelijks worden verteld en soms slechts een zinnetje zijn. Delen die bij de oorspronkelijke reeks juist heel gedetailleerd verteld werden. Het gaat dus een beetje snel, de jaren vliegen voorbij. Logisch, voor een langzaam ouder wordende vampier, maar voor ons lezen laat het wel zien dat deze serie niet veel boeken gaat kennen.
De Saga van Larten Crepsley: tweehonderd jaar uit het roerige leven van de belangrijkste vampier ter wereld.

Nu Larten Crepsley en Wester Flack ontsnapt zijn aan hun mentor Seba Nile, sluiten ze zich aan bij de welpen ” wilde, jonge vampiers met weinig respect voor het leven, en met een voorliefde voor dom vermaak. Voor welpen is alles makkelijk. Maar voor Larten is nooit iets makkelijk geweest, en ook nu gooit het lot zijn leven overhoop. De weg die hij moet afleggen is donker en zwaar, en Larten is verder dan ooit verwijderd van de Vampiersberg en de wetten van zijn clan. Hij voelt zich verlaten en zonder doel, en moet besluiten wat voor vampier hij wil worden: eentje die vastberaden is, en trouw aan zijn meester en zijn principes, of een vampier die kiest voor de makkelijke weg en zich verliest in een zee van bloed

De vertaling was hier en daar wat rommelig. Ik heb een typo ontdekt en soms zijn woorden een beetje vreemd vertaald en nog te Engels. Maar wellicht is dat expres gedaan om ‘hip’ te blijven.
Al met al is Zee van bloed een vermakelijk boek dat, ook al is het geschreven voor tieners, mij nog altijd kon vermaken. Ik las het snel uit, want het heeft maar 220 bladzijden en is niet heel moeilijk geschreven. Ik kijk nu al uit naar deel 3, wat in september 2012 in het Nederlands zal verschijnen.
four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.