De Saga van Larten Crepsley: Het paleis der verdoemden – Darren Shan

Geplaatst op 29 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Saga van Larten Crepsley: Het paleis der verdoemden – Darren ShanPaleis der verdoemden Serie: De Saga van Larten Crepsley #3
Andere boeken in deze serie: Zee van bloed
| oktober 2012
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9789026132940
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Geteisterd door sneeuwstormen en snijdende wind doolt vampier Larten Crepsley over de ijzige vlakten van Groenland. Hij is al dagen op zoek naar beschutting voor hemzelf en de baby die hij in veiligheid wil brengen. Wanneer de twee door een wonder de kou en de duisternis overleven, besluit Larten een nieuw leven in Parijs te beginnen. Daar krijgt hij weer hoop voor de toekomst, maar zijn verleden laat hem niet met rust.
Kan Larten zowel het kind als zichzelf redden?

Koop dit boek bij bol.

Het moge geen geheim zijn dat ik een hele grote fan ben van de schrijver Darren Shan. Niet omdat het nou literatuur is van de bovenste plank, maar omdat hij jeugdboeken weet te schrijver die zowel heel toegankelijk zijn als echt griezelig (en soms ook goor). Zijn eerste serie: ‘de Saga van Darren Shan’ was een van de reeksen die ik met heel veel plezier las. Het hoogtepunt: zijn bezoek in Nederland en mijn ontmoeting met hem… Maar dat was echt in 2005 nog of zo. wacht. Ik heb de foto nog wel. Ik was toen veertien.

Helemaal zelf had ik weten te regelen dat ik en een paar vriendinnen er heen mochten. Het was namelijk in de Donner in Rotterdam en ik woonde niet bepaald om de hoek. Dat was overigens ook mijn eerste boekpresentatie ooit. AAAH. Het was geweldig. Zodoende heb ik dan ook twee gesigneerde boeken in de kast staan. Hoewel er tijdens die presentatie al werd verteld over zijn tweede serie, is dat niet perse de reden waarom ik dit vertel. Hij vertelde toen namelijk ook al dat er een mogelijkheid bestond dat hij boeken zou schrijven over Larten Crepsley, een van de belangrijkste personages uit zijn Darren Shan serie.
Om een lang verhaal kort te maken: die serie kwam er.. En ik las onlangs het derde deel, Het paleis der verdoemden.

Wat ik zo fijn vind aan de manier van schrijven van Shan is dat heel erg luchtig is, ook al vliegen de ledematen je om de oren en wordt er smakelijk verteld hoe je in iemands ingewanden kan wroeten. Serieus, hoe ik het nu zeg klinkt goorder dan hoe Shan het verteld.. En dat bedoel ik dus met toegankelijk. Het geeft jongeren de mogelijkheid ook mee te griezelen.

Larten Crepsley vond ik altijd al een boeiend personage, en niet alleen maar omdat hij ook rood haar heeft, maar omdat hij al zo lang leeft als vampier. Met deze serie kom je echt wat over zijn leven te weten, maar ook over heel wat andere personages en hoe diens banden zijn ontstaan. Het maakt de vampierwereld die Shan geschapen heeft nog veel groter. Nog gedetailleerder. Nog bijzonderder.
Opvallend hierin zijn de vreemde namen, maar dat heeft ook zo zijn charme. Het geeft daarmee duidelijk aan dat er verschil is tussen mens en vampier (of vampanees). Tja, wat kan ik anders zeggen dat ik weer ontzettend blij was om met Het paleis der verdoemden weer even in die wereld te kruipen.

Tijdens het verhaal wordt er af en toe een skip gemaakt van een paar jaar. Dat is helemaal niet erg, want als het goed is komt er nog een deel en daarna moet het zien over te vloeien op het eerste deel van Darren Shan. Ik vind het geen afbreuk doen en je mist ook niet echt iets. Alle belangrijke ontwikkelingen van de personages worden toch wel aangekaart en heel veel beschrijvingen hoe het leven als vampier is, komen natuurlijk ook voor in al die andere boeken. Het paleis der verdoemden is spannend, zit vol actie en is daarmee een reis door de tijd.

Tja.. mij rest nog maar een ding: hopen dat deel vier snel uitkomt! En dan maar eens kijken hoe zijn nieuwste serie is.. Over zombies.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.